praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Spiritualiteit en de spirituele wereld

Over geesten, entiteiten en astrale resten.

Laat ik eens duidelijk uitleggen wat geesten zijn, wat entiteiten zijn, en wat astrale resten zijn.

‘Geesten’ is een erg algemene term.

Zodra je iets ervaart wat je niet ziet, denk je aan geesten. Maar als je man is overleden, en een half jaar later heb je het gevoel dat hij naast je op de bank zit, dan noem je je man toch geen geest? Heb je het gevoel dat er geesten zijn in je huis? Ziet je kind een geest naast haar bed? Voelt het vreemd/naar op een bepaalde plek in je huis? Dan is het wel handig om te zien wat (of wie) dat dan is. En waarom jij dat voelt.

Als iemand overlijdt, komt de ziel los van het lichaam. Het lichaam blijft levenloos achter. Maar de ziel is vrij. Niet meer gebonden aan het lichaam. Niet meer gebonden in tijd en ruimte. Het leven op aarde is een leerschool en werkplaats voor de ziel. Maar na het overlijden van het lichaam, gaat het leren en werken gewoon door. Maar dan aan de andere kant. De ziel wordt opgevangen, en begeleid op zijn verdere weg. Dat kan voor iedereen een andere weg zijn. Je komt dáár terecht, waar je qua ontwikkeling thuis hoort. “Hoe meer licht de ziel uitstraalt, hoe hoger je bestemming” zegt mijn Gids.

Als je verliefd bent, dan lijkt de aarde ‘hemel op aarde’. En als je depressief bent, lijkt de aarde ‘een hel’. Dat heeft met afstemming te maken. Hoe jij je voelt, zo zie je de wereld om je heen. Dat geldt ook voor zielen die zijn overgegaan. Hun afstemming bepaalt hun bestemming. Maar dat geldt ook voor mensen, die geesten zien. Je afstemming bepaalt welk soort geesten je ziet. Met een gewone afstemming zie je overleden familieleden en vreemden. Ben je er bang voor? Dan wordt je afstemming negatief. Dan zie je dus alleen negatieve geesten. Vaak als zwarte schimmen, of donkere gestalten. Als je je hoger kunt afstemmen, dan zie je lichtwezens en gidsen.

Entiteiten zijn zielen die in je huis of in je aura gaan zitten. Die kunnen je beïnvloeden.

Entiteiten zijn overledenen, die een beetje de weg kwijt zijn. Omdat ze zo laag afgestemd zijn, dat ze de gidsen en/of lichtwezens niet zagen, die ze naar hun bestemming wilden brengen. Of omdat ze niet weten dat ze zijn overleden. Ze blijven dan rondhangen, in het huis waar ze gewoond hebben. Of bij de personen, waar ze zich mee verbonden voelen. Vaak kun je deze zielen helpen, door ze naar het licht te sturen. Maar dat lukt niet altijd.

Entiteiten die niet weg willen, zijn vaak zielen die in een eerder leven zoveel van je hielden, dat ze aan je blijven plakken. Ook nu jij weer opnieuw op aarde bent. Ook deze weten vaak zelf niet dat ze ‘dood’ zijn. Of het is een ziel van een (tweeling) broer of zus die nooit levend geboren is. Die blijven zich aan je hechten. Dat komt vrij vaak voor. Maar in dit geval voelt het niet negatief. Dit levert soms wel een lichamelijke blokkade op. Rugpijn bijvoorbeeld.

'Vreemde' entiteiten kunnen in je aura gaan zitten, en energie wegsnoepen. Jij wordt dan moe, somber, lusteloos. Maar deze klachten worden natuurlijk niet altijd veroorzaakt door entiteiten.

Sommige entiteiten hielden van alcohol. Of ze hadden een andere verslaving. Nu ze zijn overleden hebben ze geen lichaam meer. Ze kunnen die ervaring van drank (eten, gokken, drugs) alleen nog ervaren, als ze bij een levende ziel in de aura gaan zitten. Deze entiteiten beïnvloeden je, door je aan te sporen veel te drinken (eten, gokken, enz). Dat kun je voelen. Je merkt dan, dat je na het eerste glas de controle kwijt bent. En als jij een kater hebt, dan zit de entiteit al weer bij een ander in de nek.

 1. Hierbij wil ik je nogmaals bedanken voor wat je voor me gedaan hebt en voor me betekent hebt in een zware moeilijke tijd. Hartelijk dank hiervoor. Wat heel fijn is is dat ik geen nare energieën meer in mijn huis voel, en dat ik dat niet meer deel met ongenode energieën/gasten.  

'Astrale resten' is weer iets anders.

Ieder mens heeft op aarde een hoop meegemaakt. Die herinneringen/emoties/energieën zitten opgeslagen in de aura. Vooral in de astrale (emotionele) laag. Ook de aarde heeft een astraal veld. Alles wat er gebeurd is, laat een indruk achter in het astrale veld. Het is daar nog te zien door paragnosten. Soms is zo’n indruk zo sterk, dat ook gevoelige mensen het voelen. Ik ben ze tegengekomen. Op plekken waar iemand is overleden. Maar ook bv een wolk angst, op een plek waar iemand erg geschrokken is. In sommige spookhuizen zien mensen steeds dezelfde verschijning. Die doet steeds hetzelfde. Als een filmpje, dat steeds weer wordt afgespeeld. Dat is geen geest, maar een astrale rest. Een astrale herinnering, die op de plek blijft hangen.

Als iemand erg depressief is, dan kan het hele huis donker en zwaar aanvoelen. De energie blijft hangen. Op dezelfde manier blijven je zorgen, verdriet of boosheid hangen, in je matras en hoofdkussen. Af en toe je matras zuiveren met zout, kan enorm schelen. En af en toe een nieuw kussen nemen.

Ga je verhuizen dan kun je je nieuwe huis zuiveren van astrale resten. Dus van de energie en emoties van vorige bewoners. Dat doe je door witte salie te branden. Of je kunt zout strooien, en 24 uur later stofzuigen. Entiteiten krijg je zo niet weg. Astrale resten wel.

 

Tips

 

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Ziet je kind een geest naast zijn bed? Dat is waarschijnlijk een opa of oma, of de ouders van opa of oma. Zij zijn op een andere plek nu. Maar als ze aan hun (achter)kleinkind denken dan zijn ze daar ook direct. Omdat zij niet meer in tijd en ruimte gebonden zijn. Je kunt ze vriendelijk vragen weg te gaan, als je kind er bang voor is.
 • Waarom zie je juist geesten als je naar bed gaat? Omdat je bewustzijn 's nachts heel anders is dan overdag. En juist in de overgang ben je het gevoeligst. Net zoals je tussen waken en slapen gevoeliger bent voor 'de andere kant'. Net zoals je 's morgens je droom herinnert, maar 10 seconden later is het weg. ken je dat? Overigens is de herfst ook een periode dat je gevoeliger bent. Dus in de herfst, in de avondschemering, als je bijna in slaap valt, dán ben je het gevoeligst voor het zien van geesten.
 • Wil je kind niet slapen in zijn eigen kamer? Dan kan het zijn, dat daar astrale resten zijn. Dat kun je zuiveren met zout, vuur of lavendel. Flink zout over de vloer strooien, en 24 uur later stofzuigen. Een kaars branden, en visualiseren hoe alle astrale energieën door de vlam worden verbrand... even bij blijven dus! Lavendelgeur zuivert alles, dus een druppel echte, zuivere lavendelolie op het kussen (of in een verstuiver, of op een papiertje op de verwarming) doet wonderen. Geen chemische geurtjes want dat werkt niet goed.
 • Een andere methode is het branden van salie. Even googelen.

 

 Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je kind helpen niet bang te zijn voor de 'geesten'. Ook als het niet echt in de kamer zit, maar alleen in het hoofd van je kind.
 • Ik kan invoelen of er in je huis sprake is van geesten of astrale resten.
 • Ik kan je helpen entiteiten uit de aura los te maken. Eerst kijken we waarom ze bij je zijn, en wat ze nodig hebben. En dan worden ze op respectvolle wijze verder geholpen op hun weg.
 • Heb je last van verslavingen dan kijk ik of er entiteiten bij betrokken zijn, en dat lossen we op. Zijn het geen entiteiten maar deelpersoonlijkheden die verslaafd zijn, dan lossen we dat op.
 • Als je hooggevoelig bent heb je eerder last van astrale resten. Ik kan je helpen meer grip te hebben op de hooggevoeligheid.
 • Heb je regelmatig paranormale ervaringen? Je aura staat dan te open voor de astrale wereld. Ik kan je leren daar anders mee om te gaan.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Eén consult is meestal genoeg.
 • Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost.

 

 

 

 

Meer lezen?

Heimwee naar het licht
Als iedereen energievelden zou zien...
Angst overwinnen

 

 

Inspiratiemails: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld


Wie is jouw beschermengel?
Over geesten, entiteiten en astrale resten
Terug naar de fabrieksinstellingen
Hoe bereik je meer, met wilskracht of geestkracht?
Vrede in jezelf door meditatie
Vrede met jezelf, en met je verleden, door visualisatie
Leren mediteren: Hoe breng je je geest tot rust?
Hoe is het om paranormaal te zijn? Hoe werkt dat? En wat weet ik van jou?
Paranormaal zijn is leuk.
Pasen, jezelf vernieuwen
Wat betekent die droom?
 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven