praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Spiritualiteit en de spirituele wereld

Over geesten, entiteiten en astrale resten.

Laat ik eens duidelijk uitleggen wat geesten zijn, wat entiteiten zijn, en wat astrale resten zijn.

‘Geesten’ is een erg algemene term.

Zodra je iets ervaart wat je niet ziet, denk je aan geesten. Maar als je man is overleden en een half jaar later heb je het gevoel dat hij naast je op de bank zit, dan noem je je man toch geen geest? Heb je het gevoel dat er geesten zijn in je huis, ziet je kind een geest naast haar bed, of voelt het vreemd/naar op een bepaalde plek in je huis, dan is het handig om te zien wat of wie dat dan is, en waarom jij dat voelt.

Als iemand overlijdt komt de ziel los van het lichaam. Het lichaam blijft levenloos achter maar de ziel is vrij. Niet meer gebonden aan het lichaam en niet meer gebonden in tijd en ruimte. Zoals het leven een leerschool en werkplaats is voor de ziel, zo gaat het leren en werken na het overlijden van het lichaam gewoon door. De ziel wordt opgevangen en begeleid op zijn verdere weg. Dat kan voor iedereen een andere weg zijn, maar je komt daar terecht waar je qua ontwikkeling thuis hoort. “Hoe meer licht de ziel uitstraalt, hoe hoger je bestemming” zegt mijn Gids.

Als je verliefd bent lijkt de aarde ‘hemel op aarde’, en als je depressief bent lijkt de aarde ‘een hel’. Dat heeft met afstemming te maken. Hoe jij je voelt, zo zie je de wereld om je heen. Dat geldt ook voor zielen die zijn overgegaan. Hun afstemming bepaalt hun bestemming. Maar dat geldt ook voor mensen die geesten zien. Je afstemming bepaalt welk soort geesten je ziet. Met een gewone afstemming zie je overleden familieleden en vreemden. Ben je er bang voor, dan wordt je afstemming negatief en zie je dus alleen negatieve geesten, vaak als zwarte schimmen of gestalten. Als je je hoger kunt afstemming zie je lichtwezens en gidsen.

Entiteiten zijn zielen die in je huis of in je aura gaan zitten en je beïnvloeden.

Overledenen die een beetje de weg kwijt zijn. Omdat ze zo laag afgestemd zijn dat ze de gidsen en/of lichtwezens niet zagen die ze naar hun bestemming wilden brengen. Of omdat ze niet weten dat ze zijn overleden. Ze blijven dan rondhangen in het huis waar ze gewoond hebben, of bij de personen waar ze zich mee verbonden voelen. Vaak kun je deze zielen helpen door ze naar het licht te sturen. Maar dat lukt niet altijd.

Entiteiten die niet weg willen zijn vaak zielen die in een eerder leven zoveel van je hielden dat ze aan je blijven plakken, ook nu jij weer opnieuw op aarde bent. Ook deze weten vaak zelf niet dat ze ‘dood’ zijn. Of het is een ziel van een (tweeling) broer of zus die nooit levend geboren is. Dat komt vrij vaak voor. Maar in dit geval voelt het niet negatief maar levert het soms een lichamelijke blokkade op. Rugpijn bijvoorbeeld.

'Vreemde' entiteiten kunnen in je aura gaan zitten en energie snoepen. Jij wordt dan moe, somber, lusteloos. Maar die klachten worden natuurlijk niet altijd veroorzaakt door entiteiten.

Sommige entiteiten hielden van drinken of hadden een andere verslaving. Nu ze zijn overleden hebben ze geen lichaam meer en kunnen ze die ervaring van drank (eten, gokken, drugs) alleen nog ervaren als ze bij een levende ziel in de aura gaan zitten. Deze entiteiten beïnvloeden je door je aan te sporen veel te drinken (eten, gokken, enz). Dat kun je voelen, je merkt dan dat je na het eerste glas de controle kwijt bent. En als jij een kater hebt zit de entiteit al weer bij een ander in de nek.

  1. Hierbij wil ik je nogmaals bedanken voor wat je voor me gedaan hebt en voor me betekent hebt in een zware moeilijke tijd. Hartelijk dank hiervoor. Wat heel fijn is is dat ik geen nare energieën meer in mijn huis voel, en dat ik dat niet meer deel met ongenoden energieën/gasten.  

Astrale resten is nog wat anders.

Ieder mens heeft op aarde een hoop meegemaakt. Die herinneringen/emoties/energieën zitten opgeslagen in de aura, vooral in de astrale (emotionele) laag. Ook de aarde heeft een astraal veld. Alles wat er gebeurd is, laat een indruk achter in het astrale veld en is daar nog te zien door paragnosten. Soms is zo’n indruk zo sterk dat ook gevoelige mensen het voelen. Ik ben ze tegengekomen op plekken waar iemand is overleden, maar ook bv een wolk angst op een plek waar iemand erg geschrokken is. In sommige spookhuizen zien mensen steeds dezelfde verschijning die steeds hetzelfde doet. Als een filmpje dat steeds weer wordt afgespeeld. Dat is geen geest, maar een astrale rest. Een astrale herinnering die op de plek blijft hangen.

Als iemand erg depressief is, dan kan het hele huis donder en zwaar aanvoelen. de energie blijft hangen. Op dezelfde manier blijven je zorgen, verdriet of boosheid hangen in je matras en hoofdkussen. Af en toe je matras zuiveren met zout, en af en toe een nieuw kussen kan enorm schelen.

Ga je verhuizen dan kun je je nieuwe huis zuiveren van astrale resten (dus van de energie en emoties van vorige bewoners) door witte salie te branden. Of je kunt zout strooien en 24 uur later stofzuigen. Entiteiten krijg je zo niet weg, astrale resten wel.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven