praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Spiritualiteit en de spirituele wereld

Hoe (leuk) is het om paranormaal te zijn?

Ik ben energetisch therapeut, en daarnaast ben ik paranormaal (helderziend, helderhorend en heldervoelend).

Ik baalde ervan dat ik dit thema had gekozen want wat moet ik hier nou eigenlijk over schrijven? Zo bijzonder is het niet. Paranormaal is in mijn ogen heel normaal. Ik heb gewoon een beetje meer intuïtie dan anderen misschien. Ik wil het woord paranormaal ook eigenlijk helemaal niet gebruiken. Ik heb een beetje een hekel aan paragnosten en mediums en aurahealers enzo...

 

Het heeft jaren geduurd tot ik voor mijzelf besloot "dat ik paranormaal ben".

En toen ik dat in de groep spirituele ontwikkeling bekende, reageerden ze met: "Dat wisten we toch allang!" Blijkbaar wisten zij het eerder dan ik.

'Para' betekent 'buiten' dus 'para-normaal' kun je vertalen als 'buiten-gewoon' of 'abnormaal'...

Ik heb me altijd een beetje abnormaal gevoeld. Ik loop er liever niet mee te koop. Als er over dat soort dingen gepraat word en iemand zegt dat hij er niet in gelooft, dan roep ik het liefst: "Ik ook niet". Maar ja, als je een boterham moet verdienen met een eigen praktijk, dan moet je de wereld wel laten weten wat je kunt. Vandaar dat ik voor de zesde keer opnieuw begon met "Hoe (leuk) is het om paranormaal te zijn?"

Ik wilde eerst maar eens uitleggen wat 'paranormaal' eigenlijk is.

Ik verzandde in een hele lijst met termen, het leek wel een woordenboek. Niet interessant voor in de nieuwsbrief. Toen wilde ik uitleggen dat paranormaalheid eigenlijk hetzelfde is als hooggevoeligheid of intuïtie, maar dan een beetje erger. Maar dat mondde uit in langdradigheid gezwets. Nou staat het hier in één zin, da's veel handiger! Toen begon ik aan een opsomming van wat ik aan een foto kan zien of voelen. Saai. Toch nieuwsgierig? Hier kun je het lezen maar interessant is het niet. Een vierde poging om een stuk te schrijven: Hoe kun je je intuïtie ontwikkelen? Dat kan ook in één zin: Luister naar je gevoel (en niet naar je angst).

Eigenlijk wilde ik gewoon vertellen hoe leuk het is.

Dat ik zelf verbaasd ben over wat ik zie, hoor, voel en weet tijdens een consult. Hoe leuk het is als kinderen met PDDnos of autisme precies begrijpen wat ik bedoel, omdat ze zelf net zo ontvankelijk zijn als ik. En ik wilde vertellen hoe leuk het is als ik hoor dat ik iemand moet zeggen dat hij zich beter zal voelen als hij meer dit of minder dat... en als ik er dan achteraan hoor: "En dat geldt óók voor jezelf!" Iets minder leuk is het dat ik klachten en gedrag overneem van anderen... als een kind met adhd probeert netjes stil te zitten en ik zelf begin te stuiteren, als ik zenuwachtig, lacherig, warrig, chaotisch, dromerig, verdwaasd, snel afgeleid of saggerijnig 'ben' omdat de ander dat is. Fijne indruk maak ik dan. Maar het allerleukste van paranormaal zijn is eigenlijk als je je dochter van 7 achterin de auto tegen haar vriendinnetje hoort zeggen: "Mijn moeder is een heks, want ze kan toveren! Ja hè mam?"

Ik vond het heel moeilijk om mijn kinderen te vertellen wat ik eigenlijk doe.

Ik wilde ze geen rare verhalen vertellen. Maar eigenlijk wisten ze het allang want als ze buikpijn hebben moet ik mijn hand erop leggen en dan voelen ze zelf welke hand het beste werkt. Als ze niet kunnen slapen laat ik ze visualiseren dat hun gedachten verdwijnen, of ik strijk de 'drukte' weg. Ze komen ook niet naar beneden met "Ik kan niet slapen", maar met "Mam wil je even de drukte wegvegen?"

Omdat ik met mijn schrijfpogingen maar niet opschoot zat ik ondertussen op hyves mijn gloednieuwe pagina wat op te leuken. En toen kreeg ik zomaar onverwacht een vriendschapsbeschrijving waar ik helemaal door overdonderd werd. Voor die persoon is het blijkbaar wél buiten-gewoon. En eigenlijk hoor ik wel vaker van mensen dat ze het zo bijzonder vinden wat ik doe en wie ik ben... 

Niet abnormaal maar buiten-gewoon... ik moet er zelf nog aan wennen.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven