praktijk voor natuurlijk genezen

menu

21 December: Terug naar jezelf, tijd om te resetten.

Sta even stil bij wie jij bent en wat jij wilt, diep van binnen.

Voor mij begint het nieuwe jaar niet op 1 januari, maar op 21 december.  21 december is de kortste dag. En dat is een bijzonder moment. Een keerpunt. Het is de overgang van de donkere herfst, naar de heldere winter.  En de winter is voor de natuur, wat de nacht is voor ons: Een tijd om te resetten. 

 

’s Nachts slapen we. Ons lichaam kan rusten, genezen, opladen. Ons bewustzijn is teruggetrokken.

In het onderbewuste. In een wereld van dromen. Misschien komen de beste ideeën tot ons, als we slapen. Tijd heelt alle wonden. Dat gebeurt vooral ’s nachts, als we slapen. De beelden vanuit je onderbewuste helpen je te herstellen. Ook als je je die dromen niet herinnert. Tijdens je slaap worden lichaam en geest ge-reset. Zodat je de nieuwe dag weer fris en fit aankunt.

De natuur doet hetzelfde in de winter.

Alsof Moeder Natuur haar bewustzijn terugtrekt. In de diepte van de aarde. Waar zij kan rusten, en nieuwe ideeën opdoen. En juist daarom is de winter de beste tijd, om weer terug te komen bij jezelf. Om opnieuw te voelen, wat belangrijk is voor jou. Om je gedachten de vrije loop te laten. Nieuwe ideeën te krijgen. Over wat je wilt, in het komende jaar. Het is nu niet de tijd om actie te ondernemen, maar om te dromen. En nieuwe plannen te maken.

De natuur werkt in kringlopen. Er is in de natuur een tijd van zaaien, en een tijd van oogsten.

Een tijd van groei, en een tijd van afsterven. Een tijd van uitbundigheid, en een tijd van inkeer. Pas je activiteiten aan, aan de kringlopen van Moeder Natuur. Dan zul je zien dat alles beter gaat. Je bereikt meer, met minder moeite. Het enige dat je doet, is afstemmen op de juiste tijd.

Voor alles is er een juiste tijd. Dat hebben we in onze kindertijd al geleerd.

Als je moeder met zware boodschappen komt binnenstruikelen, en de aardappels rollen over de vloer, dan kun je beter een ander moment afwachten om te vragen om een snoepje. En als je wilt vragen om meer zakgeld, dan is het niet het juiste moment, als je vader net roept dat er altijd wel een schroefje ontbreekt bij die zelfbouw-kasten. Alles gaat beter, als het in harmonie gaat met de omgeving. En de omgeving, dat is ook de natuur. Het seizoen, het weer, de stand van de sterren. De energie die er in de lucht hangt.

Sta op 21 december even stil, bij wie jij bent. En wat jij wilt, diep van binnen.

Want het is nu de tijd om te resetten. Terug naar de fabrieksinstellingen. Terug naar de reden, waarom je op aarde kwam. Terug naar de weg, die je voor jezelf had uitgestippeld. Maar waar je waarschijnlijk van afgedwaald bent. Afgeleid door de dagelijkse drukte. Terug naar de zuivere ziel, die je diep van binnen bent. Terug naar het Licht. Dan kun je met kerst de geboorte van het nieuwe bewustzijn in jezelf vieren.

 

Tips en visualisaties voor 21 december

Wat kun je doen om van 21 december een bijzondere dag te maken?

 • Vaak besteden we veel tijd aan onbelangrijke dingen, en weinig aan wat wél belangrijk is. Wat voor jou écht belangrijk, is zie je pas als je in rust bent. Geen bezigheden. Geen gedachten in je hoofd. Dan pas kom je terug bij de kern.
 • Lig je vaak uren wakker? Soms lig je wakker omdat een bepaalde gedachte je niet wil loslaten. (Of kun jij die gedachte niet loslaten?) Maar vaak zijn het heel andere gedachten, die 's nachts door je heen gaan:
 • Als je 's nachts wakker ligt, ben je toch niet helemaal helder. Je denkt dat je wakker bent maar je zit in een soort sluimer-bewustzijn. Je hebt dan een veel beter contact met je diepere lagen, dan overdag. En dus gaan er andere gedachten door je heen, dan overdag. Ook al heb je dat niet direct in de gaten.
 • 's Nachts hoor je bijvoorbeeld gedachten, die je niet wilt horen. De andere kant van het verhaal. Datgene dat je niet wilt zien. Heel verhelderend dus.
 • Vaak heb je 's nachts gedachten waar je overdag niet aan toe komt. Overdag druk met werk en kinderen? Dan lig je 's nachts wakker omdat je óók aandacht moet besteden aan wat je wilt met je leven, je relatie, of jezelf. Dit is een behoefte vanuit je diepere zelf. Als je dit overdag niet ziet, dan zie je dit pas als je half slaapt.
 • Soms zijn de gedachten die 's nachts door je heen gaan niets minder dan geniale inzichten. Je intuïtie of je inspiratie heeft het even overgenomen in je bewustzijn. Dat lukt blijkbaar niet overdag als je bewustzijn actief is. 's Nachts begrijp je plotseling hoe dingen in elkaar steken, of hoe je grote problemen makkelijk kunt oplossen.
 • In de winter kun je je geest de ruimte geven om leeg te worden, zodat je meer open staat voor inspiratie en intuïtie. Als je daar overdag de tijd voor neemt, dan slaap je 's nachts beter.
 • Doe eens gewoon niets. Ga op de bank zitten en kijk een uur uit het raam. Of staar in de vlammen van de open haard. Of ga 2 uur in een lekker warm bad liggen en denk aan niets. Juist als je niets doet en aan niets denkt, komen de inzichten.
 • Moeite om je hoofd leeg te maken? Hier nog een keer de cursus Eenvoudig Mediteren.
 • Zit het probleem wat dieper en heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost.

Hoe kan ik helpen weer helemaal jezelf te worden?

 • Ik kan je helpen contact te maken met je diepere zelf.
 • Ik kan je helpen je wensen en behoeften helder te krijgen.
 • Ik help je wegen te vinden om te bereiken wat je wilt. Ik geef je praktische tips om je gewoonten te doorbreken.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Meer lezen?

Inspiratie en Tips: Spiritualiteit & de Spirituele Wereld

Waar ik de laatste tijd in gedachten zo mee bezig ben verwoord jij wederom heel mooi in jouw inspiratiemail.

Jackelien, ik geniet erg van je wijze mails, die je mij steeds stuurt.

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven