praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemail: Onzeker? Verf je haar groen!

Wat aandacht krijgt groeit, dus geef aandacht aan je zelfvertrouwen.

Het is weer lente! In de lente zie je dat bomen en struiken weer blaadjes krijgen. De bladknoppen zwellen op en ontvouwen zich, en hoppa een hele tak met nieuwe blaadjes rolt er uit. Ook bloemen springen tevoorschijn uit een knopje waarvan je niet zou geloven dat ze er in gepast hebben. En uit een zaadje kruipt een wortel en een stengeltje met eerst twee blaadjes, maar al snel meer… Je kunt je niet voorstellen dat dat allemaal in dat zaadje verborgen zat.


Ook mensen ontplooien zich in de lente. Niet alleen met een nieuwe garderobe en een nieuw kapsel, maar je krijgt ineens zin in een nieuwe cursus, een nieuwe hobby of een nieuwe baan. (En misschien een nieuwe liefde.) Alsof het daar nu ineens de tijd voor is. Maar ook op een dieper niveau wil je je ontplooien. Je wilt je oude zelf overstijgen en een mooiere, betere versie van jezelf worden. Diep in jezelf zitten je wijsheid, je kracht, je intuïtie en je talenten te wachten op hun eigen geboorte. Op het moment dat ze naar buiten mogen komen.

Voel je je onzeker? Diep van binnen heb je kracht, lef en zelfvertrouwen. Het komt er alleen niet gemakkelijk uit. Het lijkt ook maar zo klein. Terwijl je keer op keer geconfronteerd wordt met je onzekerheid, en die lijkt zo groot. Maar ik geloof niet in onzekerheid. Ik denk dat iedereen die denkt onzeker te zijn, gewoon hooggevoelig is. Je voelt veel te veel van wat er om je heen gebeurt, en daardoor word je steeds uit balans getrokken. Dan ben je weer even je eigen kracht en gevoel kwijt. En als dat vaak genoeg gebeurt kruip je steeds dieper weg in jezelf…

Wat je aandacht geeft, dat groeit. Dus geef geen aandacht aan wat er fout gaat, maar geef aandacht aan je mooie en sterke kanten. Geef aandacht aan je verborgen talenten en laat ze naar buiten komen. Geef aandacht aan dat kleine beetje zelfvertrouwen diep in jezelf… en zie het groeien! Ga die cursus maar doen, ga solliciteren, verf je haar groen als je dat leuk vindt. Werp je oude huid af en laat je nieuwe ik schitteren in het zonlicht!

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

  1. Ik heb liever paarse haren...ook goed?
  1.  Je ziet en voelt het haarscherp...

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven