praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Inspiratiemail: Wat alle ouders zouden moeten weten (de yoghurtmassage)

Help je kind beter te slapen, te ontspannen en te gronden met een simpele, fijne massage.

"Hoi Jackelien,
Eva is na jouw behandeling als een blad aan een boom omgedraaid. Ze is de hele dag vrolijk, doet gek en haalt geintjes uit. Ze is weer de oude vrolijke Eva zoals we haar altijd gekend hebben. Heerlijk. Nu hebben we allemaal weer veel plezier. Eva staat vrolijk op en gaat 's avonds vrolijk en tevreden weer naar bed. Onder één voorwaarde: Papa, doe je nog even dat over m'n rug aaien van Jackelien?"

Welke ouder kent het niet? Een dagje uit dat eindigt in gejammer en gekrijs, kinderen die elkaar de hele dag in de haren zitten, kinderen die ontevreden zijn, wát je ook doet? Jonge kinderen zijn zich niet zo bewust van wat ze voelen, en kunnen het al helemaal niet uitleggen. Maar een tevreden kind gedraagt zich niet huilerig of jengelig. Dus dan is er iets aan de hand. “Heb je pijn? Ben je moe? Heb je honger? Nee?” wat is er dan toch aan de hand? Oudere kinderen krijgen vaak de kans niet om te beseffen dat ze zich niet lekker voelen. Want er wordt al op hun gedrag gereageerd. “Doe niet zo…” en “Wees toch eens…”

Als ik mij niet lekker voel dan word ik sacherijnig. Zo zorg ik er onbewust voor dat iedereen mij met rust laat. Maar vaak wordt daar juist op gereageerd met: “Wat is er dan?” of “doe nou eens gezellig mee”. Kinderen voelen zich ook wel eens niet lekker. Sommige kinderen gaan dan druk doen en schreeuwen, andere kinderen worden huilerig en dwars of reageren het af op een broertje of zusje. Sommige kinderen gaan aan de ouders zitten trekken, letterlijk of figuurlijk, omdat ze eigenlijk getroost of gekalmeerd willen worden. Maar dat getrek wordt erg irritant gevonden natuurlijk, dus in plaats van troost krijgen ze afwijzing.

Vervelend gedrag betekent dat je kind zich niet prettig voelt. Veel kinderen kunnen zich moeilijk ontspannen, veel kinderen hebben last van alle drukte om hen heen, op school of bij de BSO. Die 'drukte' blijft in hun energieveld hangen en dat voelt heel naar. Veel kinderen voelen de stress of vermoeidheid van hun ouders en nemen die over. Dan heb je een kind dat de verschijnselen laat zien van wat je zelf voelt. Hoe beroerder jij je voelt, hoe irritanter je kind doet. Kom jij gestresst van je werk dan loopt je kind te stuiteren. En jij wilt rust dus je kind krijgt op zijn donder. Je wilt niet weten in hoeveel gezinnen het zo gaat.

Maar de ouders van Eva belden mij. Zij wisten eigenlijk alleen dat Eva al enkele weken ontevreden was “Alles wat we deden eindigde met een boze of ontevreden Eva. Gehuil, gezeur, geruzie met haar broertje... de hele dag door. “ Via een foto van Eva voelde ik wat er aan de hand was. Ik voelde een energie-bokkade op haar rug, die veel irritatie gaf. In één behandeling op afstand was de blokkade opgelost en was Eva weer een blij meisje.

Om te zorgen dat de blokkade niet zou terugkomen legde ik haar vader aan de telefoon uit hoe hij spanning bij haar kon weg'vegen'. Eigenlijk is het een massage waarmee je je kind helpt te gronden. Deze grondingsmassage staat hieronder beschreven bij de Tips. Deze 'massage' helpt tegen stress, om beter te slapen, om rustiger te worden, om te gronden. Alle ouders zouden dit moeten weten, want het werkt zo snel en zo goed dat kinderen er zelf om vragen. Voor ernstigere klachten moeten natuurlijk eerst blokkades zijn opgelost, of in ieder geval oorzaken bekend zijn. Je plakt ook geen pleister op een gebroken been nietwaar? Maar voor de gewone onrust en inslaapklachten helpt het fantastisch! Stuur deze mail maar door naar alle ouders die je kent!

 

 • De grondingsmassage voor kinderen:
  Laat je kind op de buik op bed gaan liggen. Veeg dan met liefst twee handen over het achterhoofd, de nek, de rug, de benen, helemaal tot aan de voeten. Stel je daarbij voor dat er een laagje yoghurt op het lichaam ligt, en dat jij alle yoghurt naar de voeten veegt. Houd de voetzolen dan even stevig vast, 5 seconden, en herhaal dit hele stuk nog twee keer.
 • Doe dit als je kind naar bed gaat, of als het uit school komt of van de BSO. Het kost niet veel tijd, wel een beetje aandacht.
 • Was na afloop je handen en onderarmen, tot en met de ellebogen als je gevoelig bent. Je wilt zelf ook niet met die spanning blijven zitten.

Kijk ook eens op de website, er staan veel nieuwe pagina’s op over hoe ik met kinderen werk. Vaak hoef je daarvoor niet eens naar de praktijk te komen.
Voor tips om zelf beter te gronden klik hier.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.


 1. Ik pas deze massage al een poosje toe op mijn kleindochter, ook op afstand. Ik merk dat ze een stuk rustiger is geworden. Ze is ook niet zo vaak meer ziek. Als ze bij me is doe ik het ook en dan zegt ze steeds: Nog een keer oma, nog een keer. Ze vindt het heerlijk.
  Dat wilde ik even laten weten.  Dank voor je inspiratie.
 1. De yoghurtsaus oefening helpt heel goed, Jackelien,  mijn dochter slaapt eerder, helemaal top!!!!!!!!
 1. Het masseren vinden de beide kinderen heerlijk, ook de jongste van 2 vraagt er elke avond om!
 1. Hij vraagt ook echt of ik hem wil afstrijken ’s avonds en hij vind het heerlijk.
 1. De oefening die je als tip gaf (over wat alle ouders zouden moeten weten) vindt ze heerlijk. Ze geniet ervan. Ik doe het voor het slapen gaan, of als ik merk dat ze hyper begint te worden.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven