praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Je verleden en je onderbewuste

 

Slechte voornemens

Goede voornemens volhouden: Probeer niet je slechte gewoonten op te geven, maar begin een goede gewoonte.

Goede voornemens? Wat een ellende. Als je iets echt wilt veranderen dan doe je het ook vanzelf. Goede voornemens is: Jezelf iets opleggen wat je niet echt wilt. Want als je het wel echt zou willen dan zou je het ook al lang doen. Je wilt wél slank zijn, maar niet lijnen. Je wilt wel fit zijn maar hebt 'geen tijd' om te sporten. Je wilt meer rust nemen maar eerst moet alles af. Je wilt stoppen met roken maar nu is het even tijd voor een sigaretje... Het is géén kwestie van wilskracht. Je gaat de strijd aan met jezelf en dat win je dus nooit. Want wie verliest er dan? Misschien moeten we het dit jaar eens anders bekijken.

Als je de strijd aangaat met jezelf dan kom je jezelf tegen.

Je kunt dat zien alsof je uit twee delen bestaat. De ene wil taart en snoep want die voelt zichzelf zo zielig en de andere wil zichzelf uithongeren want er moet 20 kilo af. Als het jaar bijna om is roep je ineens dat die éne helft van jezelf er niet meer mag zijn, en nu ga je eindelijk eens, met alle wilskracht die je hebt, stoppen met snoepen/ roken/drinken/eten/luieren/snacken/shoppen/liegen/vreemdgaan/enz.

Snoepen/roken/drinken/eten/luieren/snacken/shoppen/liegen/vreemdgaan/enz. is een behoefte van een ander deel van jezelf. 

Iedereen bestaat uit verschillende delen en dat is heel normaal. Elke behoefte is een 'verslaving' van een deelpersoonlijkheid (zie uitleg over deelpersoonlijkheden). Eigenlijk wil je geen chips maar liefde, geen sigaret maar rust, niet shoppen maar waardering. Heb je ook niet bij elke sigaret of zak chips het gevoel dat dat even "voor jezelf" is? Voelt het niet als troost, beloning, of lief-voor-jezelf? Dus als het in 2017 ineens niet meer mag, dan krijgt "jezelf" opeens minder aandacht! Misschien gaat het de eerste weken goed, maar daarna vindt die andere helft dat het nu zijn beurt is, en dat hij/jij nu echt even moet krijgen wat hij/jij nodig hebt:  snoepen/roken/drinken/eten/luieren/snacken/ shoppen/liegen/vreemdgaan/enz.

Hoe moet het dan wel?

Goede voornemens zijn een mooie traditie; je geeft een positieve draai aan het komende jaar.

Góéde voornemens zijn positieve voornemens.

"Ik stop met... is negatief geformuleerd en dat werkt niet. Dus formuleer alle voornemens positief. Bijvoorbeeld "Ik wil genieten van..." of  "Ik bevrijd mijzelf van alles wat ik mezelf heb opgelegd." Zie de Tips verderop in deze Inspiratiemail.

Het moet niet als een strijd voelen, maar als een bevrijding.

Bevrijd jezelf van een gewoonte die je blijkbaar toch niet de voldoening gaf waarop je hoopte (anders zou je er niet mee willen stoppen). Maar dat betekent ook dat je dat deel van jezelf, dat daar behoefte aan had, wél de aandacht geeft die het verdient. Dus neem de tijd voor jezelf, verwen jezelf met iets ánders, geef jezelf een compliment, wees aardig voor jezelf!

Bij deze wens ik voor jou dat al je wensen mogen uitkomen!

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven