praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Je verleden en je onderbewuste

 

Je lichaam weet het nog

Heb je onverklaarbare pijnen of angsten, dan kan het zijn dat het gaat om een 'herinnering' van een vorig leven.

Zo'n 30 jaar geleden had ik een Rubics Cube. Je weet wel, zo'n puzzelcubus met 6 gekleurde vlakken. Als je eraan draaide kreeg je het nooit meer in orde, dus werd de schroevendraaier erbij gehaald en het ding werd uit elkaar gebroken om hem opnieuw in elkaar te zetten zoals de kleuren hoorden. Of je moest een wiskundegenie zijn. Of je moest een paar formules kennen waarmee je de cubus kon oplossen. Die formules kende ik al snel uit mijn hoofd en uiteindelijk doen je handen het bijna vanzelf.

Nu, 30 jaar later, heb ik een Rubics Cube voor mijn kinderen gekocht. Leuk voor de vakantie. Maar ik was de formules vergeten. Rechts-boven-achter...en dan?? met de klok mee of ertegenin? En welke formule deed wát? Ik wist het niet meer. Ik begon wat te draaien en steeds weer ging het fout. Totdat ik er niet meer over nadacht, niet meer probeerde te herinneren hoe ik dat 30 jaar geleden deed. Toen deden mijn handen het vanzelf! Mijn geheugen, mijn hersenen, mijn verstand wist het niet meer maar mijn lichaam wel.

Je lichaam heeft een eigen geheugen, gekoppeld aan het onderbewuste.

Mijn vingers weten waar de letters zitten op het toetsenbord en mijn handen kunnen na jaren zomaar weer een liedje op de gitaar spelen. Ik zou je echt niet kunnen vertellen wat mijn pincode is. Ik weet het echt niet. Mijn vingers doen het vanzelf. Mijn lichaam kan autorijden; in noodgevallen trap ik al op de rem voordat ik in de gaten heb dat dat nodig is. Het is maar goed dat ik daar niet eerst over hoef na te denken.

Je lichaam herinnert zich handelingen die routine zijn geworden, maar ook traumatische ervaringen.

Heb je ooit iets gebroken, dan weet je lichaam dat nog ook al is alles al hersteld. "Het blijft een zwakke plek" zeggen we dan. En alles wat het lichaam heeft ervaren als 'gevaar' wordt ook herinnerd maar dan als angst. Angst voor water als je bijna verdronken bent, angst om weer auto te rijden na een aanrijding, angst voor hoogte als je ooit gevallen bent. Maar ook angst voor boze mensen als je mishandeld bent of angst voor intimiteit na misbruik. Gelukkig wordt deze angst meestal na verloop van tijd minder heftig, doordat je ervaart dat het ook vaak goed afloopt als je zwemt/autorijdt/enz.

Het lichaamsgeheugen gaat zelfs terug tot vorige levens.

Ik ben heel wat pijlen, messen en zwaarden tegengekomen in het energieveld, die nu nog stekende of brandende pijn veroorzaakten. Vooral als die wond de oorzaak van je dood was. Dan heeft het niet alleen zo'n diepe emotionele indruk gemaakt dat de pijn in dit leven 'terugkomt', maar je had ook niet de tijd om het te verwerken. Vaak krijg je klachten op de leeftijd dat je in dat eerdere leven de wond opliep en stierf. Alsof je in dit leven de kans krijgt om het alsnog te verwerken. Want zo'n wapen in je lijf krijg je niet zomaar. Daar zit vaak iets achter zoals oorlog, bedrog, jalouzie , verraad, of straf voor de misdaden die je toen begaan had. Dat zijn op zichzelf al traumatische ervaringen. Een soortgelijke situatie in dít leven kan de wond weer voelbaar maken. Heb je onverklaarbare pijnen, dan kan het zijn dat het om een oude wond gaat. Niet alleen de pijn moet opgelost worden, maar ook het trauma dat er de oorzaak van was. Hier een voorbeeld.

De meeste fobieën kun je verklaren vanuit vorige levens. De doodsangst van toen is nu een fobie.

Eeuwen geleden was angst voor muizen en ratten logisch, zij brachten immers de pest. In warmere streken zullen er heel wat mensen overleden zijn door giftige spinnen. Als je je in een vorig leven moest verstoppen omdat je gevaar liep (oorlog, vervolging, heksenjacht) dan kan het nu doodeng zijn om zomaar midden over een plein te lopen. En je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn begraven terwijl ze niet echt dood waren. Wakker worden uit een coma of bewusteloosheid en dan beseffen dat je al begraven bent verklaart angst voor kleine ruimtes zoals liften... je wordt er direct weer benauwd van!

Reageren? Mail mij maar!

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven