praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Je verleden en je onderbewuste

 

Het verleden veranderen

Trauma's kun je oplossen door je herinnering eraan te veranderen in je onderbewuste.

Het verleden kun je niet veranderen. Of toch wel?
Wat gebeurd is, dat is gebeurd. Het verleden kan je leven flink beïnvloeden. De emoties die je hebt bij iets dat gebeurd is, kunnen op onverwachte momenten ineens weer opvlammen. Of ze blijven altijd onder de oppervlakte broeien. De gedachten die je hebt of had bij dat verleden kunnen je in hun greep houden. Conclusies die je toen getrokken hebt over mensen of over jezelf zitten nu nog onwrikbaar in je onderbewuste.

Ben je boos over wat er vroeger gebeurd is? Dat is moeilijk los te laten.

Want wat gebeurt er als je niet meer boos zou zijn? Komt dan het verdriet of de angst terug? Of is het dan net alsof je het allemaal niet meer erg vindt? Alsof het allemaal wel okee was? Wil je dat? Nee natuurlijk niet. Wat wil je dan wel? Wil je gewoon boos blijven? Of wil je dat de daders gestraft worden? Of dat het niet gebeurd zou zijn? Wil je het vergeten? Of wil je dat het je niet meer beïnvloedt?

Het probleem is niet de gebeurtenis zelf. Het probleem is jouw emoties en gedachten erover.

Want die houden het in stand. Dus moet je die emoties verwerken en die gedachten ombuigen. Zeggen ze. Maar die emoties en gedachten komen van veel dieper. Daar zit een behoefte aan gerechtigheid (of om erkend, gezien, gerespecteerd, geliefd te worden). Je kunt niet zomaar de knop omzetten en iedereen vergeven. Dat voelt als verraad aan jezelf. Dus blijf je boos en verdrietig. Omdat het verleden niet veranderd kan worden.

Mijn praktijk is zo succesvol omdat ik een manier heb gevonden om het verleden te veranderen.

Want wat is het verleden anders, dan jouw herinnering ervan? Ik werk op verschillende niveaus tegelijk. Een trauma veroorzaakt blokkades in het energieveld. Die worden opgelost. De gedachten worden herzien (‘in een ander licht bezien’), en emoties worden opgelost. De behoeften die vanuit het onderbewuste blijven vragen om aandacht worden vervuld (want dat is de enige manier om behoeften op te lossen), en dan kan het verleden worden veranderd. Nou ja, niet de feiten veranderen, maar de herinnering eraan wordt anders. Alsof het wel gebeurd is, maar dan anders en niet problematisch. En dat voel je in alle lagen van je bewustzijn.

Niet alleen die ene gebeurtenis wordt veranderd, maar ook alles wat daarna gebeurde voelt anders aan.

Soms heeft dat zo’n bevrijdend effect dat het voelt alsof je eindelijk jezelf kunt zijn. Lees hier een voorbeeld uit de praktijk.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

  1. Heel mooi stuk en erg goeie tips!

(De tips staan alleen in de Inspiratiemail. Wil je ook de tips zien, dan kun je je opgeven via de link hier boven.)

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven