praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Je lijf en je gezondheid

 

Het vuilnis buiten zetten

Hoe houd je je lichaam schoon van binnen?

Vandaag wil ik het hebben over snot, oorsmeer, zweet, puisten, vieze adem en zweetvoeten. En plas en poep. En ik vergeet er vast nog wel een paar.

Het lichaam is net een huis. Als je niet regelmatig de vuilnis buiten zet dan wordt het binnen een zootje.

Tassen vol boodschappen gaan naar binnen. Niet alleen voeding zoals groenten fruit en granen, maar ook van alles dat de tong streelt en de maag vult, maar waar volgens het etiket weinig voeding in zit. Als je kunt kiezen tussen een gezonde, vrij kleurloze appel (onbespoten, dus met een wormpje erin) en een glimmende felgekleurde appel, welke kies je dan? Eva en Sneeuwwitje hadden al moeite met die keuze. Ook al ruikt en smaakt een onbespoten appel veel beter, we gaan meer op onze ogen af dan op andere zintuigen. Vandaar dat we onze voeding ‘verrijken’ met kleurstoffen, zoetstoffen, smaakstoffen en allerlei andere chemicaliën. Die zorgen ervoor dat voeding mooier en beter LIJKT (en langer houdbaar is).

Voor het lichaam zijn al die toevoegingen afval. Dus dat moet er ook weer uit.

Er zijn verschillende soorten afval, en die worden gescheiden. Overblijfselen van de voeding wordt poep. Afval in het bloed wordt uitgeplast. Gassen gaan via de adem naar buiten, of rechtstreeks vanuit de darm. De huid is ook een uitscheidingsorgaan, via talg- en zweetkliertjes kan het lichaam de vuilnis buiten zetten. Snot en oorsmeer zijn nodig om de slijmvliezen en de gehoorgang te beschermen tegen uitdroging. Maar het is voor het lichaam ook een extra mogelijkheid om de vuilnis buiten te zetten.

Schoon zweet stinkt niet. Het stinkt pas als er veel afvalstoffen in zitten.

En dat geldt ook voor oorsmeer, de adem, de huid, de voeten, enz. Een mooie huid en een frisse geur zijn dus tekenen van gezondheid en schoonheid. Maar als je met poeders en cremes probeert je huid mooier te laten LIJKEN, dan smeer je juist allerlei chemicaliën naar binnen die er ook weer uit moeten. Een mooie stralende huid krijg je door niet al teveel rotzooi naar binnen te brengen.

Een ander soort afval zijn de zuren. Dan heb ik het over de Phwaarde, niet over een zure smaak.

Phwaarden onder de 7 noemen we zuren en boven de 7 noemen we basisch. Het lichaam werkt het beste als het bloed licht basisch is. Met een voeding met veel groenten en fruit lukt dat wel. Maar met de voeding die wij gewend zijn verzuurt het bloed. Vooral vlees, ei, kaas,  koffie en alcohol verzuren. Met behulp van mineralen worden de zuren in je lichaam onschadelijk gemaakt en die zuur-mineraal-verbindingen noemen we slakken. Dat is afval! En die moeten ook naar buiten, maar een groot deel ervan wordt opgeslagen in het lichaam.

Een goede schoonmaakkuur voor het lichaam: 

3 tot 5 dagen véél groenten en fruit, weinig brood, géén suiker, vlees, kaas, eieren en koffie (en geen kant-en-klaar, koek en snoep natuurlijk). Ook even wat meer water drinken die dagen. Je zult merken dat je lichaam aan alle kanten de vuilnis buitenzet. Poep, plas, adem, zweet, voeten: alles stinkt! Met een keer extra douchen is dat ook weer opgelost. En dan ben je schoon van buiten en van binnen!

(bij ernstige lichamelijke klachten eerst even overleggen met de huisarts, of met mij.) 

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

  1. Jackelien,
    Je schrijft altijd mooie stukken maar deze is wel heel beeldend en erg duidelijk. Mijn complimenten,

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven