praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Je lijf en je gezondheid

 

Griep? Even resetten

Zo snel mogelijk van de griep af? Of juist even helemaal eraan toegeven?

Als er griep heerst, dan zit er een virus is de lucht. We ademen allemaal datzelfde virus in, maar de één wordt ziek en de ander niet. Hoe kan dat? Ik denk dat je ziek wordt als je het nodig hebt om even te resetten. Want dat is wat griep met je doet. Net als een computer zit je na verloop van tijd vol met allerlei programmaatjes (denkpatronen en gewoontes) en informatie (dingen die je 'moet' onthouden). Alsof je harde schijf en je werkgeheugen vol zitten.

De ‘drukte’ houdt zichzelf in stand en waar blijf jij dan?

We hebben hobby’s, weekenden en vakantie om even los te komen van die drukte. Maar vaak wordt ook deze tijd volgepland met van alles en nog wat. Je werkgeheugen wordt dan niet leeggemaakt, er komt juist nog van alles bij!

Als dat lang genoeg duurt dan ben je vatbaar voor griep.

Als je griep krijgt wil je alleen maar liggen en rusten. Je eet wat minder, lichter, gezonder. Koffie en alcohol laat je vanzelf staan. Je hersenen werken op een lager pitje, en je ligt op tijd in bed. Je lichaam is druk bezig het virus te bestrijden. Maar tegelijkertijd worden je programmaatjes (denkpatronen en gewoontes) en informatie (dingen die je 'moet' onthouden) opgeruimd.  Alle gewoontes worden doorbroken (want je doet even helemaal niets meer) en het hoofd is leeg. Alsof je fabrieksinstellingen worden teruggezet. Weer meer in  balans, dichter bij je gevoel, beter contact met je lichaam. Weer op het goede spoor.

Daarvoor is het wel nodig om je even helemaal aan het ziek-zijn over te geven.

Als je ziek wordt mag je dat zien als een signaaltje van je onderbewuste, dat je niet gezond bezig was. Misschien lag je tempo te hoog. Misschien vroegen bepaalde denkpatronen en gewoonten teveel energie van je. Misschien putte je leefstijl je uit? Je ziet het pas helder als je er niet meer middenin zit. Griep zorgt ervoor dat je er even helemaal uit stapt. Als je ziek bent, ben je even je masker kwijt, je speelt geen rollen meer en je hebt geen taken meer. Je bent niet meer de moeder, de werknemer, de echtgenoot. Je bent alleen nog jezelf. Je bent zachter, gevoeliger, even terug bij jezelf. Even ge-reset. Van daaruit kun je nieuwe, gezondere routines opbouwen. Zodat je ook ná de ziekte beter in balans blijft.

Even ziek zijn is dus heel nuttig.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven