praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Je lijf en je gezondheid

 

Afvallen: De kilo's vliegen eraf!

Waarom werken diëten niet? Waarom is afvallen zo moeilijk?

 ..Visualiseer jezelf slank! Zie jezelf in een slank atletisch lichaam. Zie jezelf blij aan een stengel bleekselderij knabbelen, barstend van de energie, stralend gezond...

Is afvallen werkelijk zo gemakkelijk? Meestal niet. Terwijl jouw bewuste deel druk aan het visualiseren is dat je gezond en slank bent, zit je onderbewuste andere signalen uit te zenden. Want als je echt overgewicht hebt, dan is daar een reden voor.En dat zit meestal in het onderbewuste.

 

Jouw lichaam is op dit moment precies zo, als je onderbewuste het wil hebben.

Die extra kilo’s hebben een functie.  Zij vormen bijvoorbeeld een stevige beschermlaag om je heen. Die heb je blijkbaar nodig. Om afstand te creëren, tussen jou en de wereld. Je kunt je achter je beschermlaag verstoppen. Dan word je niet zo snel geraakt... Of misschien heb je zwaarte en stevigheid nodig, om je staande te houden. Misschien heb je zo’n behoefte aan zachtheid en warmte om je heen, dat je lichaam zélf een zachte warme laag om je heen maakt? Of misschien is het een deken van troost?

Ergens diep van binnen heb je behoefte aan liefde, warmte, zachtheid en troost.

Want diep van binnen voel je je klein, koud en eenzaam. Wat jij nodig hebt is “lief zijn voor jezelf”. En een streng dieet is niet lief voor jezelf. Je lichaam voelt zich gestraft. Het zal juist nog méér behoefte krijgen aan liefde en warmte. En het zal juist nog meer reserves gaan opslaan.

Visualiseren is een hele krachtige techniek, waarmee je je onderbewuste anders kunt programmeren.

Kijk eens diep naar binnen. Kijk je verdriet eens in de ogen. Wees niet zo hard voor jezelf. Troost jezelf! Geef jezelf in gedachten liefde en warmte. Vóél dat dan ook! Voel liefde voor jezelf! Zo los je de behoefte van je lichaam, aan een stevige beschermlaag, op. De behoefte om groot, zacht, stevig te zijn. Dat hoeft dan niet meer.

En daarnáást visualiseer je dan dat je slank en fit bent.

Vóél je dan ook slank en fit! Je lichaam zal zich eraan aanpassen. Je krijgt dan vanzelf eerder een voldaan gevoel als je eet. Je gaat vanzelf meer bewegen. Gewoon omdat dat fijn is. Je behoefte aan snoepen verdwijnt vanzelf. Omdat je toch al energie genoeg hebt.

Als je je lekker voelt van binnen dan komt die buitenkant vanzelf!

Lees hier een voorbeeld uit praktijk Leven in Licht: Overgewicht, de oorzaak en het resultaat na één consult.

 


Tips

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Werken afslankpillen echt? Een groot deel van de werking van medicijnen berust op suggestie. Het placebo-effect. Als je dénkt dat die pil helpt, dan werkt hij ook, ook al zit er alleen maar suiker in de pil. Daar kun je gebruik van maken! Neem een pot vitaminepillen en peper jezelf in dat je kilo’s erdoor wegsmelten.
 • Drink een glas water en voel dat je daarvan zo’n enorme stoot energie krijgt dat je je fit en gezond voelt.
 • Het omgekeerde kan ook: Als je bij iedere hap denkt dat je er zwaarder van zal worden dan zal je lichaam braaf aan je verwachtingen gaan voldoen. En als je denkt dat jij direct weer dikker zal worden als je weer normaal gaat eten, dan zal dat ook gebeuren. En als jij denkt dat die rotpillen niet helpen dan zal je lichaam er ook niet op reageren. Dus: Houd je eigen gedachten in de gaten, JIJ bepaalt wat je denkt en dus bepaal jij ook hoe je je voelt en hoe je lichaam zal reageren.
 • Als je de trap op loopt, vóél dan hoe de kilo’s verbranden.
 • Als je op het toilet zit verlies je elke keer een kilo! Plas de vetten maar uit!
 • Als je straalt ben je mooi! Ook met een maatje meer!
 • Stel je voor dat je je overtollige vetten laat smelten, en vóél ze wegstromen!

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je helpen een beter gevoel te krijgen over je lichaam.
 • En een betere relatie met je lichaam.
 • Ik kan je helpen goed te communiceren met je lichaam. Wat wil je lichaam jou zeggen?
 • Ik kan helpen je fitter en gezonder te voelen.
 • Ik kan je helpen onderliggende trauma's te verwerken op alle niveaus. 
 • Eventueel spijt en schuldgevoel kan worden opgelost.
 • Boosheid op jezelf kan worden verbeterd.
 • Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder. Het is wel belangrijk dat je dit huiswerk regelmatig doet.

   

 1. Ik was 31 dagen geleden bij je i.v.m. niet kunnen afvallen, ben sinds dien 7 kilo kwijt (helemaal blij). Over 2 weken word ik geholpen aan een maagverkleining en ben er helemaal klaar voor. Geen angst meer. Dank je daar voor. Ben zo blij met je dit had ik veel eerder moeten doen.

Meer lezen?

Het vuilnis buiten zetten. (Hoe houd je je lichaam schoon van binnen?)
Visualiseren: Wat je ziet is altijd waar
Fut...of geen fut

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven