praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Je lijf en je gezondheid

 

Afvallen: De kilo's vliegen eraf!

Waarom werken diëten niet? Waarom is afvallen zo moeilijk?

 ..Visualiseer jezelf slank! Zie jezelf in een slank atletisch lichaam, zie jezelf blij aan een stengel bleekselderij knabbelen, barstend van de energie, stralend gezond...

Is afvallen werkelijk zo gemakkelijk? Meestal niet. Terwijl jouw bewuste deel druk aan het visualiseren is dat je gezond en slank bent, zit je onderbewuste andere signalen uit te zenden. Want als je echt overgewicht hebt is daar een onderbewuste reden voor.

 

Jouw lichaam is op dit moment precies zoals je onderbewuste het wil hebben.

Die extra kilo’s hebben een functie.  Zij vormen bijvoorbeeld een stevige beschermlaag om je heen die je nodig hebt om afstand te creëren tussen jou en de wereld. Je kunt je achter je beschermlaag verstoppen, zodat je niet zo snel geraakt wordt... Of misschien heb je zwaarte en stevigheid nodig om je staande te houden. Misschien heb je zo’n behoefte aan zachtheid  en warmte om je heen, dat je lichaam zelf een zachte warme laag om je heen maakt? Of misschien is het een deken van troost?

Ergens diep van binnen heb je behoefte aan liefde, warmte, zachtheid en troost.

Want diep van binnen voel je je klein, koud en eenzaam. Wat jij nodig hebt is “lief zijn voor jezelf”. En een streng dieet is niet lief voor jezelf, je lichaam voelt zich gestraft en zal nog meer behoefte hebben aan liefde en warmte, en het zal juist nog meer reserves gaan opslaan.

Visualiseren is een hele krachtige techniek om je onderbewuste anders te programmeren.

Kijk eens diep naar binnen, en kijk je verdriet eens in de ogen. Wees niet zo hard voor jezelf maar troost jezelf! Geef jezelf  in gedachten liefde en warmte. Vóél dat dan ook! Voel liefde voor jezelf! Zo los je de behoefte van jouw lichaam aan een stevige beschermlaag op. De behoefte om groot, zacht, stevig te zijn. Dat hoeft dan niet meer.

En daarnáást visualiseer je dan dat je slank en fit bent.

Vóél je dan ook slank en fit! Je lichaam zal zich eraan aanpassen. Je krijgt dan vanzelf eerder een voldaan gevoel als je eet, je gaat vanzelf meer bewegen, gewoon omdat dat fijn is. Je behoefte aan snoepen verdwijnt vanzelf omdat je toch al energie genoeg hebt.

Als je je lekker voelt van binnen dan komt die buitenkant vanzelf!

Lees hier een voorbeeld uit praktijk Leven in Licht: Overgewicht, de oorzaak en het resultaat na één consult.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

  1. Ik was 31 dagen geleden bij je i.v.m. niet kunnen afvallen, ben sinds dien 7 kilo kwijt (helemaal blij). Over 2 weken word ik geholpen aan een maagverkleining en ben er helemaal klaar voor. Geen angst meer. Dank je daar voor. Ben zo blij met je dit had ik veel eerder moeten doen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven