praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit

Word jij ook zo moe van gezeur?

Word je beroerd als je het nieuws kijkt? Raak je uitgeput door de emoties van anderen?

Word jij ook zo moe van gezeur? Je wordt waarschijnlijk veel meer door anderen beïnvloed dan je beseft. Veel emoties gaan van de ene persoon naar de andere. Van de één word je doodmoe en van een ander krijg je de kriebels, maar misschien heb je dat zelf helemaal niet in de gaten...


Als iemand een grapje maakt over jou dan schat je hem in: Is het kritiek? Een aanval? Of plagen?

Als je iets tegen iemand zegt wat hard kan aankomen, dan ben je alert: Wordt hij boos? Verdrietig? Hóórt hij wel wat je bedoelt? Vat hij het niet verkeerd op? Dit 'alert zijn' of 'inschatten' doe je met je gevoel; je stemt je af op de ander. Je vóélt hoe de ander in zijn vel zit. Daarnaast let je ook op zichtbare reacties maar die moeten geinterpreteerd worden, en ook dat doe je door af te stemmen. En dat afstemmen doe je door je energieveld voor de ander open te stellen. Zijn energie komt dan in jouw veld.

 

Vaak gaat het vanzelf. In een groep smelten energievelden samen.

Vandaar dat mensen in een groep (bv voetbalfans) dingen doen of zeggen die ze individueel nooit zouden durven. Bij een emotionele film 'leef je mee', en stromen de tranen misschien over je wangen. En als je vriend depressief is dan voel jij je na iedere ontmoeting moe en uitgeput. Jouw energie stroomt weg in zijn depressie.

 

Als je hooggevoelig bent dan ben je extra ontvankelijk. Maar er zit nog een andere kant aan.

Bij hooggevoelige mensen is de trilling van de aura hoger dan bij anderen. Negativiteit heeft een lagere energietrilling, net zoals bv boosheid, gezeur of hatelijke opmerkingen. Als je dan te maken krijgt met boosheid van een collega of klasgenootje, dan geeft dat een heel naar gevoel. Het is vreemde energie die niet bij je past. Je krijgt er buikpijn van, gaat trillen, je wordt superzenuwachtig of druk, en aangezien je hooggevoelig bent wordt je gek van je eigen reactie. Omdat de wereld vol zit met negative energieën ben je als hooggevoeligerd continu alert. Je stemt je continu af op de buitenwereld, en laat dus nog méér binnen!

 

Soms gaat het openstaan voor anderen zo ver dat je zelfs pijn of klachten overneemt.

 

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven