praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit

Word jij ook zo moe van gezeur?

Word je beroerd als je het nieuws kijkt? Raak je uitgeput door de emoties van anderen?

Word jij ook zo moe van gezeur? Je wordt waarschijnlijk veel meer door anderen beïnvloed dan je beseft. Veel emoties gaan van de ene persoon naar de andere. Van de één word je doodmoe en van een ander krijg je de kriebels, maar misschien heb je dat zelf helemaal niet in de gaten...


Als iemand een grapje maakt over jou dan schat je hem in: Is het kritiek? Een aanval? Of plagen?

Als je iets tegen iemand zegt wat hard kan aankomen, dan ben je alert: Wordt hij boos? Verdrietig? Hóórt hij wel wat je bedoelt? Vat hij het niet verkeerd op? Dit 'alert zijn' of 'inschatten' doe je met je gevoel; je stemt je af op de ander. Je vóélt hoe de ander in zijn vel zit. Daarnaast let je ook op zichtbare reacties maar die moeten geinterpreteerd worden, en ook dat doe je door af te stemmen. En dat afstemmen doe je door je energieveld voor de ander open te stellen. Zijn energie komt dan in jouw veld.

 

Vaak gaat het vanzelf. In een groep smelten energievelden samen.

Vandaar dat mensen in een groep (bv voetbalfans) dingen doen of zeggen die ze individueel nooit zouden durven. Bij een emotionele film 'leef je mee', en stromen de tranen misschien over je wangen. En als je vriend depressief is dan voel jij je na iedere ontmoeting moe en uitgeput. Jouw energie stroomt weg in zijn depressie.

 

Als je hooggevoelig bent dan ben je extra ontvankelijk. Maar er zit nog een andere kant aan.

Bij hooggevoelige mensen is de trilling van de aura hoger dan bij anderen. Negativiteit heeft een lagere energietrilling, net zoals bv boosheid, gezeur of hatelijke opmerkingen. Als je dan te maken krijgt met boosheid van een collega of klasgenootje, dan geeft dat een heel naar gevoel. Het is vreemde energie die niet bij je past. Je krijgt er buikpijn van, gaat trillen, je wordt superzenuwachtig of druk, en aangezien je hooggevoelig bent wordt je gek van je eigen reactie. Omdat de wereld vol zit met negative energieën ben je als hooggevoeligerd continu alert. Je stemt je continu af op de buitenwereld, en laat dus nog méér binnen!

 

Soms gaat het openstaan voor anderen zo ver dat je zelfs pijn of klachten overneemt.

 

 

Tips

Wat kun je er zelf aan doen

 • Als je last hebt van krachtige mensen of negatieve energie: Stel je voor dat je een glazen bal om je heen hebt. De energie van anderen kan daar niet doorheen, jij blijft in je eigen energieveld. Je ziet en hoort de ander, met alle liefde en aandacht, maar je laat je niet beïnvloeden.
 • Misschien spreekt de spiegel je meer aan: Plaats in gedachten een spiegel tussen jou en de ander, zodat de ander in de spiegel kijkt en terugkrijgt wat hij zelf uitstraalt. Het bereikt jou niet meer.
 • Kinderen die plotseling druk of boos zijn kunnen dat 'spiegelen' van anderen. Een ander is boos en jouw kind doet mee. Ook krijgen kinderen vaak buikpijn als de ouders gespannen zijn. Heeft jouw kind vaak buikpijn vraag je dan de volgende keer eerst even af hoe JIJ je voelt en hoe de sfeer is. Door te zorgen voor rust om het kind heen kan de buikpijn zomaar verdwijnen.
 • Blijf altijd de grond onder je voelen. Adem naar je onderbuik. Als je goed gegrond bent kun je veel meer aan.
 • Affirmeren: Zeg een paar keer per dag iets positiefs tegen jezelf, steeds in dezelfde woorden. Bijvoorbeeld "Ik ben krachtig en niets haalt mij uit balans!" En vóél het ook.
 • Stem je niet af op de buitenwereld maar op je binnenwereld. Laat maar zien wie je bent! Je mag er zijn! Als jij gaat stralen kan niets jou meer uit het veld slaan. Doe maar alsof jij de directeur bent, en voel je krachtig!

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik heb nog betere tips. Maar de beste tips kan ik hier niet weggeven, want dan kan ik ze niet meer voor cliënten in de praktijk gebruiken.
 • Ik kan je helpen afsluiten en gronden.
 • Ik leer je simpele visualisaties waarmee je je beter voelt op je werkplek, thuis, bij je schoonouders...
 • Vaak zijn hoogsensitieve mensen erg kritisch naar zichzelf, en hebben daardoor, volkomen onterecht, en negatief zelfbeeld. Ik kan je helpen een beter zelfbeeld te krijgen.
 • Ik kan je helpen je hooggevoeligheidsklachten op te lossen en (weer) in je kracht te staan.
 • Ik kan je tips geven hoe je je omgeving kunt benaderen op een positieve manier.
 • Ik kan je helpen alle bagage los te laten en jezelf te zijn.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Eén consult is meestal genoeg.
 • Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.


Meer lezen?

Hoe ga je om met mensen die je steeds weer kwetsen of irriteren? Even tot 10 tellen?
Fut...of geen fut
Goed aarden, hoe doe je dat?

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven