praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit

Jij bent de beste moeder voor je kind

"Doe ik het wel goed als moeder?" Als je hooggevoelig bent hoef je daar niet onzeker over te zijn.

Het is niet makkelijk om nieuwetijds-moeder te zijn. Als kind had je het al lastig. Omdat je je niet begrepen voelde. Niemand snapte dat jij moeite had met drukte, verlegenheid, gevoeligheid, onverwachte dingen, lawaai, groepsdruk, spreekbeurten, oneerlijkheid, enz. Je ouders zeiden dat je je niet moest aanstellen. Dat je gewoon gezellig mee moest doen. Dat je niet bang moest zijn. Maar jij wist niet hoe dat moest, 'niet bang zijn'. Want je voelde zoveel binnenkomen en je wist niet hoe je dat weer uit je lijf moest krijgen.

 

Nu heb je kinderen. Je ziet dat zij er net zoveel last van hebben als jij, vroeger.

Je wilt ze beschermen, maar ook goed begeleiden en stimuleren. Laten we eerlijk zijn. Jij weet precies wat je kind nodig heeft. Want jij weet dat niet alleen uit ervaring, maar je voelt het ook aan. Jij gebruikt geen standaard-oplossingen. Jij bent niet ‘consequent’, maar jij voelt in iedere situatie even in: Wat heeft mijn kind NU nodig? Dat kan de ene keer iets anders zijn dan in een volgende, zelfde geval.

 

Jammer, dat je je onzeker voelt. Want jij weet wel wat het beste is voor jouw kind.

Maar je weet ook dat anderen daar andere ideeën over hebben. Mag je je kind ‘beschermen’ tegen een druk familiefeest? Je gevoel zegt van wel. Maar de hele familie zal zich laten horen. Mag je je kind thuis houden van school, alleen omdat hij moe is? Jij voelt aan dat hij dat even nodig heeft. Maar je maakt je wel zorgen over wat de leerkracht ervan zal vinden. Of de buren. En je moeder. Ze zullen het wel  ‘niet goed’ vinden. Zij vinden vast dat je je kind teveel beschermt.

 

Jij voelt al van tevoren aan dat iemand er anders over denkt. Dat ze het niet leuk zullen vinden.

Die ander kan zo’n krachtige (starre, kortzichtige) energie uitstralen. Daar voel jij je niet prettig bij. Jij krijgt die energie binnen in je eigen energieveld. Omdat je je automatisch afstemt op de ander. En de energie van die ander voelt zo anders dan je eigen energie. Je raakt erdoor uit balans. Jij bent zo druk met “Hoe krijg ik die onprettige energie weer uit mijn aura”, dat je jezelf een beetje kwijt bent. En dat is geen onzekerheid!

 

Je voelt al van tevoren aan dat je dat rotgevoel weer zult krijgen.

Als je je schoonmoeder gaat vertellen dat jullie niet op hun feestje komen. Als je de juf gaat vertellen dat jouw dochter bij de muur moet zitten om zich prettiger te voelen. En als je de zweminstructeur gaat vertellen dat jouw kind niet gedwongen moet worden als hij iets eng vindt. Dat rotgevoel is geen onzekerheid, het is geen angst. Het is gewoon je gevoeligheid. Je voelt de energie van een ander en het brengt je uit balans.

 

Jouw kind heeft geluk, dat jij hem zo goed begrijpt. Dat jij hem beschermt als dat nodig is.

En dat jij hem met heel veel geduld en begrip leert, steeds beter naar zichzelf te luisteren, in balans te blijven, en toch steeds meer te durven en aan te kunnen. Je mag trots zijn op jezelf. Je kind had zich geen betere moeder kunnen wensen. Alstjeblieft, doe mij een plezier, blijf geloven in jezelf en luister naar je eigenwijsheid! 

 

Meer lezen? Hoe krijg je een beter zelfbeeld? Hoe sluit je je af voor de energie van de leraar of je moeder? Wat doe je aan onzekerheid?
Toch hulp nodig? Maak een afspraak.

 

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.


 1. Elke keer lees ik met veel plezier je mails vol met inspiratie.
  Deze keer werd ik er echt recht door in mijn hart door geraakt.
  Wat een prachtige tekst over moeders!
  Zo voel ik me precies over mijn kinderen.
  Dank je wel voor je mooie inzichten. Ik ga het zeker toepassen.
  Met heel mijn hart dank ik je hiervoor!
 1. Dank je wel Jackelien voor je mooie treffende woorden.
  Ze kwamen recht in mijn hart….
 1. Prachtige mail en heel herkenbaar, dank je wel!
 1. Prachtig weer. Ik houd van jouw teksten.
  Vandaag uiteindelijk met de kids thuis gebleven omdat dat nodig was.....

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven