praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit

Onbegrepen klachten en hooggevoeligheid

Waarom hebben hooggevoeligen vaak vage klachten waar de dokter niets van begrijpt?

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail. 

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

 1. Hoi Jackelien,
  Een tijdje terug had je een onderwerp over het feit dat de medische wereld achter liep met de waarden voor hooggevoelige mensen (Dat is bovenstaande). Ik krijg na bloed onderzoeken steeds te horen dat het binnen de algemene waarden ligt. En dat wanneer ik een ander merk medicijnen krijg en gelijk achteruit ga de ontkenning dat het aan de medicijnen kan liggen. Want het hoofdbestanddeel is gewoon hetzelfde. Heel frustrerend, want de artsen zeggen dat er niets aan de hand is, maar mijn lijf laat me iets anders weten. Iets wat voor de gemoedsrust niet echt gunstig is, want waar moet ik nu op afgaan? Ik denk echt dat het door de andere medicatie komt, maar hoor overal dat het daar niet aan kan liggen! Maar de laatste volle maan werd ik helemaal GEK zo onrustig en onzeker en huilerig was ik. Veeeel erger dan normaal. Mijn vraag; Heb je dat vaker gehoord van hooggevoelige mensen? (Dokter noemt het overgevoelig is dat hetzelfde? In mijn beleving is overgevoelig aanstellerig.)
  Groetjes Irena

Hallo Irena,


Ja ik hoor vaker dat hooggevoeligen enorm moeten wennen aan medicijnen, of helemaal niet tegen medicijnen kunnen, of in ieder geval veel minder nodig hebben dan de dokter zegt. En dan zegt de dokter "met die hoeveelheid kán het helemaal niet werken."
Ook volle maan is voor veel hooggevoeligen een tijd dat het lichaam meer aktief is (onrustig), ook 's nachts. Ik weet ook van een cafémedewerker dat er rond volle maan veel meer gedronken wordt. Alles wat invloed heeft, heeft op hooggevoeligen méér invloed.
Dus ook positieve invloed! En daar kun je gebruik van maken. Positief denken, mediteren, visualiseren, de zon, rust, de natuur hebben op jou meer positieve invloed dan op anderen. 

Jouw dokter noemt het overgevoeligheid. Maar dan bedoelt hij niet aanstellerig, maar overgevoelig als 'net niet echt allergisch'. Zoals je overgevoelig kunt zijn voor aardbeiën of pinda's. Wel last maar geen allergie-stofjes in je bloed.

Groetjes, Jackelien

 1. ...Mooie inspiratiemail trouwens deze week- we gaan de massage bij onze kinderen zeker uitproberen. Heel herkenbaar verhaal namelijk! (De massage stond bij de tips die alleen in de Inspiratiemail staan, en niet op de website)
 1. Dank voor je nieuwsbrief!
  Inspirerend elke keer weer!
  Mooi om zo bewustwording in de wereld te zetten.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven