praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit

Ben je hoogsensitief, dan ligt dat aan je chakra's

Hoog-gevoeligheid is een gevoelige aura. Daar heb ik al over geschreven. Maar wat is hoog-sensitiviteit dan?

Hoogsensitiviteit is een verhoogde sensitiviteit in je chakra’s. Chakra’s zijn een soort draaikolken van energie. Een chakra verbindt het lichaam met de lagen van de aura. Je organen krijgen energie via de chakra’s. Levenskracht. Ben je hoogsensitief, dan gaat het meestal om een paar chakra’s. Elk chakra werkt op een ander niveau van bewustzijn. Daarom is hoogsensitiviteit in elk chakra anders.

 

Als een chakra slecht werkt krijg je klachten. Als het te goed werkt ook.

Je bent gevoeliger voor nuance.

Als dat voorhoofds-chakra helder en gevoelig is, hoogsensitief dus, dan stromen de inzichten naar binnen. Je ziet het helder vóór je. Je denkt in kleuren. Je hersenen, ogen en oren krijgen veel heldere energie. Daardoor hoor je scherper. Je ziet alles helderder. Je ziet meer details. Je hebt een fijnere afstemming. Je kunt je voorstellen dat je dan juist eerder last hebt van lawaai. Alles wat lelijk is gaat door merg en been.

Vergelijk het met je tv. Je kijkt naar een film. Een man loopt door het bos. Als je het geluid van je tv op maximaal zet, dan hoor je blaadjes ritselen. Vogels fluiten. Een takje breekt. Je hoort aan de ademhaling hoe die man zich voelt. Je hoort bijna zijn gedachten. Je beleeft de film veel intenser met het geluid maximaal. Maar als je dan zapt naar een schietpartij met helicopters en sirenes...

Dan word je helemaal gek van het lawaai.

Gelukkig kun je het volume van de tv ook weer zachter zetten. Ook je chakra’s kun je wat minder sensitief zetten. Als dat nodig is. Bij hoogsensitiviteit is dat soms wel lastig. Sommige mensen lukt dat niet. Ik heb een aantal klanten gehad met een overgevoeligheid voor geluid. Zij droegen het liefst de hele dag geluid dempende oordoppen. De deurbel was ondraaglijk.

Dat los je niet op door je aura af te schermen.

Ook niet door het chakra minder open te zetten. Of een chakra wijd open staat of niet, heeft weinig te maken met hoogsensitiviteit. In zo’n geval moet je leren hoe je controle krijgt over de sensitiviteit.

Beetje hulp bij nodig? Maak een afspraak.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven