praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit

Als je hooggevoelig bent, dan ligt dat aan je energieveld. En daar kun je iets aan doen.

Je bent hooggevoelig OMDAT je energieveld te groot is. Je voelt je beter als je energieveld kleiner is, minder open en minder alert. Hoe doe je dat?

Je bent niet alleen je lichaam, je bent je bewustzijn. Dat bewustzijn is een vorm van energie. Je kunt je energieveld zien als een wolk van energie rond je lichaam. En die wolk zit vol voelsprieten. Sterke, zelfbewuste mensen hebben een klein, stevig energieveld. Als je hooggevoelig bent is het energieveld veel te groot. Met je ‘voelsprieten’ zit je een groter gebied in de gaten te houden.

Als je hooggevoelig bent is je energieveld groter. En dus dunner en vager.

Vergelijk het met een druppel verf. Als ik een druppel witte verf op de grond laat vallen, dan zie je duidelijk dat het witte verf is. Maar als ik probeer met die ene druppel de hele vloer wit te schilderen, dan wordt de verf zó verdund, dat je er niets meer van ziet. Zo is het ook met je energieveld. Hoe groter je hem maakt, hoe vager hij wordt. Dan gaan dingen door elkaar lopen.

Een te groot energieveld is net een spons. Je zuigt allerlei energieën uit je omgeving in je op.

 • Je voelt stress en emoties van anderen, alsof ze van jezelf zijn. Veel mensen die hooggevoelig zijn weten dat niet. Zij denken dat hun emoties alle kanten op schieten. Houd het eens in de gaten: Als je plotseling verdrietig bent, zonder reden, misschien dat je dan het verdriet van iemand anders voelt.
 • Als je iemand iets vervelends moet vertellen, voel je ook al wat de ander daarvan zal vinden. Daardoor wordt het nog moeilijker om het te vertellen.
 • Als de ander boos is, dan voel je zijn/haar heftige energie in je eigen gevoelige lijf. Dat voelt heftig en vreemd. Je raakt erdoor uit balans.

Als je dit een paar keer hebt meegemaakt word je nóg alerter.

Je energieveld was al groot en open. Door angst, stress of onrust wordt je nóg alerter. Dan wordt je energieveld net een spinnenweb. De spin zit in het midden van zijn web te wachten. Als er iets in het spinnenweb valt, dan voelt de spin dat via de draden van het web. Als je hooggevoelig bent voel jij alles wat er om je heen gebeurt, via je energieveld. Alsof je energieveld een groot driedimensionaal web is. Alles wat er om je heen gebeurt laat alarmbelletjes rinkelen.

 

Ergens in je leven heb je de beslissing genomen, dat je alles in de gaten moet houden.

Dat was de allereerste oorzaak. Dáárom heb jij een groot, open en alert energieveld. Vanaf dat moment heb je jezelf getraind om hooggevoelig te zijn. Dat moment, die beslissing is waarschijnlijk heel diep weggezakt in je onderbewuste. Als je die beslissing weer boven tafel krijgt kun je hem ongedaan maken. Als dat nodig is kan ik je daar mee helpen.

Je kunt dan beginnen af te leren om hooggevoelig te zijn.

 

 

Tips

 

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Je voelt je beter als je energieveld kleiner is. Minder open en minder alert.
 • Je kunt hem kleiner maken door dat te visualiseren. Niet door een beschermende cirkel van licht om je heen te visualiseren! Daar wordt je energieveld niet kleiner van. Visualiseer hoe je je energie dichter bij je lichaam houdt. En voel dat ook gebeuren.
 • Je kunt je energieveld minder open maken door te beseffen dat je geen spons wilt zijn. Vul je energieveld met je eigen energie. Hoewel...  je zult merken dat je energieveld al steviger wordt, als je hem alleen maar kleiner maakt.
 • Je kunt je energieveld minder alert maken door de aandacht bij jezelf te houden. Voel je veilig en rustig. Dan is de buitenwereld ook niet zo boeiend meer.
 • Is het lastig om dit zelf te doen? Ik kan je helpen.

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Bovenstaande visualisaties kunnen we samen doen waardoor ze intenser werken.
 • Ik heb nog betere tips. Maar de beste tips kan ik hier niet weggeven, want dan kan ik ze niet meer voor cliënten in de praktijk gebruiken.
 • Ik kan je helpen de oorzaak van jouw hooggevoeligheid (jouw beslissing dat je alles in de gaten moet houden) te vinden en op te lossen. Daardoor verdwijnt de drang om super-alert te zijn.
 • Je kunt de oorzaak oplossen in je onderbewuste, daardoor verdwijnt de neiging om alle prikkels binnen te halen en vast te houden.
 • Ik geef je praktische tips en oefeningen waarmee je de lastige situaties makkelijker kunt aangaan.
 • Ik leer je simpele visualisaties waarmee je je beter voelt op je werkplek, thuis, bij je schoonouders...
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Eén consult is meestal genoeg.
 • Wil je hooggevoeligheid afleren? Reken dan op 2 consulten.
 • Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.

Meer lezen?

Blokkades in het energieveld
En wat is hoogsensitiviteit dan?
Wat doe jij op het toilet? Maak er een meditatief moment van!

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven