praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit

Als je hooggevoelig bent, dan ligt dat aan je energieveld.

Je bent hooggevoelig OMDAT je energieveld te groot is. Je voelt je beter als je energieveld kleiner is, minder open en minder alert. Hoe doe je dat?

Je bent niet alleen je lichaam, je bent je bewustzijn. Dat bewustzijn is een vorm van energie. Je kunt je energieveld zien als een wolk van energie rond je lichaam. En die wolk zit vol voelsprieten. Sterke, zelfbewuste mensen hebben een klein, stevig energieveld. Als je hooggevoelig bent is het energieveld veel te groot. Met je ‘voelsprieten’ zit je een groter gebied in de gaten te houden.

Als je hooggevoelig bent is je energieveld groter. En dus dunner en vager.

Vergelijk het met een druppel verf. Als ik een druppel witte verf op de grond laat vallen, dan zie je duidelijk dat het witte verf is. Maar als ik probeer met de ene druppel de hele vloer wit te schilderen, dan wordt de verf zo verdund dat je er niets meer van ziet. Zo is het ook met je energieveld: Hoe groter je hem maakt, hoe vager hij wordt. Dan gaan dingen door elkaar lopen.

Je dunne energieveld wordt net een spons, en je zuigt allerlei energieën uit je omgeving in je op.

  • Je voelt stress en emoties van anderen alsof ze van jezelf zijn. (Veel mensen die hooggevoelig zijn weten dat niet en denken dat hun emoties alle kanten op schieten. Houd het eens in de gaten: Als je plotseling verdrietig bent en je hebt geen reden om verdrietig te zijn, misschien dat je dan het verdriet van iemand anders voelt.)
  • Als je iemand iets vervelends moet vertellen voel je ook al wat de ander daarvan zal vinden, en daardoor wordt het nog moeilijker om het te vertellen.
  • Als de ander boos, kortzichtig of egoïstisch is, dan voel je zijn/haar heftige energie in je eigen hooggevoelige systeem, en dat voelt zo heftig en vreemd dat je er helemaal door uit balans raakt.

Als je dit een paar keer hebt meegemaakt word je nóg alerter op jezelf en op je omgeving.

Je energieveld was al groot en open en nu maak je hem ook nog super-alert. Alles wat je angst, stress of onrust geeft maakt je nóg alerter. Dan wordt je energieveld net een spinnenweb: De spin zit in het midden van zijn web te wachten tot er iets in zijn web valt. Als er iets in het spinnenweb valt, dan voelt de spin dat via de draden van het web. Als je hooggevoelig bent voel jij alles wat er om je heen gebeurt via je energieveld. Alsof je energieveld een groot driedimensionaal web is met draden (voelsprieten), en alles wat er om je heen gebeurt laat alarmbelletjes rinkelen.

Je voelt je beter als je energieveld kleiner is, minder open en minder alert.

Je kunt hem kleiner maken door dat te visualiseren. Niet door een beschermende cirkel van licht om je heen te visualiseren, daar wordt je energieveld niet kleiner van. Visualiseer hoe je je energie dichter bij je lichaam houdt, en voel dat dat ook echt gebeurt.

Je kunt je energieveld minder open maken door te beseffen dat je geen spons wilt zijn. Vul je energieveld met je eigen energie. Hoewel je al zult merken dat je energieveld veel steviger wordt als je hem alleen maar kleiner maakt.

Je kunt je energieveld minder alert maken door de aandacht bij jezelf te houden. Voel je veilig en rustig, dan is de buitenwereld ook niet zo boeiend meer. Is het lastig om je veilig en rustig te voelen, dan kan ik je daar bij helpen.

Ergens in je leven heb je de beslissing genomen dat je alles in de gaten moet houden.

Dat was de allereerste oorzaak waardoor jij een groot, open en alert energieveld hebt. Vanaf dat moment heb je jezelf getraind om hooggevoelig te zijn. Dat moment, die beslissing is waarschijnlijk heel diep weggezakt in je onderbewuste. Als je die beslissing weer boven tafel krijgt kun je hem ongedaan maken. Ook hier kan ik je mee helpen.

Je kunt dan beginnen af te leren om hooggevoelig te zijn.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven