praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Van emotie naar gevoel

Hoe krijg je je emoties in balans? Vliegen je emoties alle kanten op? Dan moet je dit even lezen.

Auteursrecht: yellowj / 123RF Stockfoto

Emoties en gevoelens zijn heel verschillende dingen. Emoties trekken nogal de aandacht. Pas als je emoties tot rust zijn gekomen kom je bij je gevoel.
Emoties komen uit je lijf, uit je onderbuikchakra. Emoties zijn een reactie op iets, ze komen vanuit je ego of je innerlijk kind. Emoties gaan over “ikke”. En emoties hebben een richting. Ze sturen je energie in een bepaalde richting. Ze trekken je alle kanten op, waardoor je jezelf een beetje kwijt bent. Maar gelukkig zijn emoties tijdelijk. Ze komen en gaan. Tenzij ze in je aura blijven plakken (zie hier)

Emoties kun je in 4 hoofdgroepen verdelen: blij, boos, bang, of verdrietig.

Blijheid gaat omhoog, het is net of je er van gaat zweven.

Onder blije emoties valt ook trots, enthousiasme, enz. Bang (angst) trekt je naar beneden, je voelt je klein worden. Onder bange emoties valt ook zenuwachtigheid, onzekerheid en twijfel. Verdriet is naar binnen gericht. Als je veel verdriet hebt voelt dat alsof je zit opgesloten in jezelf. Onder verdriet valt ook teleurstelling. Boosheid is naar buiten gericht (ook als je boos bent op jezelf) en kan zelfs ontploffen. Onder boosheid valt ook ontevredenheid en irritatie.

Boosheid heeft een duidelijke functie. Met boosheid kun je je grenzen aangeven (Tot hier en niet verder!)

Boosheid helpt je voor jezelf op te komen. Mensen die nooit boos worden komen niet genoeg voor zichzelf op. Boosheid en verdriet zijn eigenlijk twee kanten van hetzelfde. Er gebeurt iets, jij bent niet blij. Als je er iets aan wilt veranderen word je boos, als je denkt dat je er niets aan kunt veranderen voel je verdriet. Vaak wisselen boosheid en verdriet elkaar af. Eerst ben je boos, daarna verdrietig, en dan toch weer boos. Of andersom.

Boosheid en verdriet kunnen er ook tegelijk zijn. Dan noemen we het machteloosheid. Boosheid is naar buiten gericht, verdriet is naar binnen gericht. Als ze er tegelijk zijn dan blokkeer je. Je voelt een enorme hoeveelheid energie, maar het kan nergens naartoe.

Ben je vaak boos maar nooit verdrietig, dan ben je niet in balans.

Ben je vaak verdrietig maar nooit boos, dan ben je ook niet in balans. En dat geldt ook tussen blijheid en angst, of de zachtere vormen, enthousiasme en onzekerheid. Ook als je emoties je alle kanten op trekken ben je niet in balans. Het zou fijn zijn als je zelf in het midden blijft. Als je je boos, bang, blij of verdrietig kunt voelen, zonder het te zijn. Want er is een groot verschil tussen “Ik ben boos” en “Ik voel boosheid”.

Gevoelens zijn iets heel anders dan emoties. Gevoelens komen niet uit je lijf maar uit je ‘hart’, uit je hartchakra.

Gevoelens komen niet vanuit je ego of innerlijk kind, maar vanuit je ziel. Gevoelens gaan niet over “ik” maar over wij. En dat wij kan zijn “jij en ik”, maar ook “ik en de natuur” of “wij mensen”. Gevoelens trekken je niet in een bepaalde richting, ze helpen je juist helemaal te zijn wie en waar je bent. Ze zijn altijd harmonieus. Ze brengen je in balans met jezelf en je omgeving. Gevoelens zijn: Liefde, begrip, verbondenheid, thuisvoelen, dankbaarheid. 

Het enige wat hiervoor nodig is, is een open hartchakra.

Of je liefde en verbondenheid voelt ligt aan jou, niet aan het wel of niet aanwezig zijn van iemand die jou liefde geeft. Je kunt immers ook liefde voelen voor de natuur. Echte liefde is vrij en onvoorwaardelijk. Het maakt je niet blij maar dankbaar. Liefde voel je niet voor de persoon, maar voor de ziel die de ander is. En echte liefde voel je niet vanuit je persoonlijkheid, of vanuit je innerlijke behoeften, of vanuit je ego, maar vanuit je ziel. Liefde is iets tussen twee zielen.

En daarom is echte liefde voor altijd.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven