praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Lente! Laat je zelfvertrouwen groeien!

Wat aandacht krijgt groeit, dus geef aandacht aan je zelfvertrouwen.

Het is weer lente! Bomen en struiken krijgen weer blaadjes. De bladknoppen zwellen op. Ze gaan open. En hoppa: een hele tak met nieuwe blaadjes rolt er uit. Ook bloemen springen tevoorschijn. Uit een knopje waarvan je niet zou geloven, dat ze er in gepast hebben. Uit een zaadje kruipt een wortel. En een stengeltje. Met eerst twee blaadjes. Maar al snel meer… Je kunt je niet voorstellen dat dat allemaal in dat zaadje verborgen zat.


Ook mensen ontplooien zich in de lente.

Nieuwe garderobe. Nieuw kapsel. Je krijgt ineens zin in een nieuwe cursus. Een nieuwe hobby of een nieuwe baan. En misschien een nieuwe liefde. Alsof het daar nu ineens de tijd voor is. Maar ook op een dieper niveau wil je je ontplooien. Je wilt je oude zelf overstijgen. Je wilt een mooiere, betere versie van jezelf worden. Diep in jezelf zitten je wijsheid, je kracht, je intuïtie en je talenten te wachten op hun eigen geboorte. Op het moment dat ze naar buiten mogen komen.

Voel je je onzeker? Diep van binnen heb je kracht, lef en zelfvertrouwen.

Het komt er alleen niet zo gemakkelijk uit. Het lijkt ook maar zo klein. Keer op keer word je geconfronteerd wordt met je onzekerheid. Die lijkt zo groot. Maar ik geloof niet in onzekerheid. Ik denk dat iedereen die denkt onzeker te zijn, gewoon hooggevoelig is. Je aura is te groot. Je voelt veel te veel van wat er om je heen gebeurt. Dat brengt je uit balans. Dan ben je weer even je eigen kracht en gevoel kwijt. Als dat vaak genoeg gebeurt kruip je steeds dieper weg in jezelf…

Wat je aandacht geeft, dat groeit. Dus geef geen aandacht aan wat er fout gaat. Geef aandacht aan je mooie en sterke kanten.

Geef aandacht aan je verborgen talenten. Laat ze naar buiten komen. Geef aandacht aan dat kleine beetje zelfvertrouwen diep in jezelf… en zie het groeien! Ga die cursus maar doen, ga solliciteren, verf je haar groen als je dat leuk vindt.

Werp je oude huid af. Laat je nieuwe ik schitteren in het zonlicht!

Beetje hulp bij nodig? Maak een afspraak.

 

 

 

Tips

Wat kun je zelf doen?

 • Affirmeren: Zeg een paar keer per dag iets positiefs tegen jezelf, steeds in dezelfde woorden. Bijvoorbeeld "Ik ben vol zelfvertrouwen en ik waardeer mijzelf!" En voel het ook.
 • Kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben zijn vaak hooggevoelig. Zij voelen de krachtige uitstraling van anderen en worden daardoor uit balans gehaald. De ander neemt zijn ruimte in en het gevoelige kind maakt zich klein en onzichtbaar. Deze kinderen kunnen leren hun eigen ruimte in te nemen en af te schermen. Klik hier.
 • Stel je voor hoe je op de top van een berg staat, vol zelfbewustzijn en zelfvertrouwen! Stel je voor hoe je in moeilijke situaties tóch zelfbewust bent! Vóél je zelfbewust dan bén je het ook!
 • Wat houdt jou tegen? Wat blokkeert je? Visualiseer dat je die blokkerende gedachte of energie in een doos stopt en op het paasvuur gooit. In Twente en omstreken verbranden we met Pasen snoeiafval. Alles wat weg mag kun je in gedachten op het paasvuur gooien. Oude gewoonten, oud verdriet, oude overtuigingen of inprentingen. Kijk naar het vuur en voel hoe je oude schepen achter je verbrandt.
 • Als de zon schijnt, ga er dan even voor zitten. Voel de zon op je huid. Voel hoe weldadig dat is. Stel je voor dat de zon naar binnen schijnt en al je cellen en organen vult met licht en warmte.
 • Adem de lentelucht in. Lentelucht zit vol levenskracht. Adem de lentelucht door je hele lichaam, naar alle cellen en organen en vul ze met levenskracht!
 • Wil je je ontplooien? Zoek een leuke cursus! Ga iets doen waarbij je helemaal jezelf kunt zijn met al je mogelijkheden en talenten.

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik heb nog betere tips. Maar de beste tips kan ik hier niet weggeven, want dan kan ik ze niet meer voor cliënten in de praktijk gebruiken.
 • Ik kan je helpen je sterk en zelfbewust te voelen.
 • Ik kan je helpen je grenzen aan te geven, voor jezelf op te komen, beslissingen te nemen.
 • Als het met hooggevoeligheid te maken heeft: Ik kan je helpen minder last te hebben van de meningen en wensen van anderen.
 • Ik kan je tips geven hoe je baas/collega's/echtgenote/familie kunt benaderen op een positieve manier.
 • Ik je helpen dat onzekere gevoel los te laten.
 • Ik kan je helpen je hele opvoeding los te laten en zelf te bepalen wat voor jou belangrijk is. Ook dit doen we met visualisaties. Werkt heel goed.
 • Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en onderliggende problemen worden opgelost.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.
 1. Ik heb liever paarse haren...ook goed?
 1.  Je ziet en voelt het haarscherp...

Meer lezen?

Burn-out én hooggevoelig!
Respekt!
Aandacht is energie. Alles wat aandacht krijgt, groeit.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven