praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Hoe ziet je aura (energieveld) eruit?

Wat is een aura en wat is er in te zien?

Alles wat leeft straalt energie uit, heeft een energieveld. Jij dus ook. Je kunt je energieveld voelen, maar omdat het er altijd is is het zo normaal geworden dat het niet meer opvalt. Je hartslag en je ademhaling voel je ook niet meer. Tenzij er iets bijzonders aan de hand is, of tenzij je erop let. Als ik jou op de rug tik, dan voel je dat met je lichaam. Maar als ik achter je ga staan zonder je aan te raken, dan kun je mij voelen in je aura. Niet iedereen is even gevoelig. Net zoals zien, horen, ruiken en proeven bij de één meer ontwikkeld is dan bij de ander. Maar de kinderen van nu zijn vrijwel allemaal erg gevoelig.

Met je aura tast je je omgeving af. Je tast de mensen om je heen af. Waarschijnlijk onbewust. Maar als je erop gaat letten merk je dat iedereen een andere ‘uitstraling’ heeft. Sommigen trekken je aan en anderen stoten je af. De vierde laag van de aura begrenst jouw 'eigen ruimte'. Die cirkel is jouw stukje van de aarde, en als daar iemand in gaat staan dan voel je dat. Als je met iemand praat houd je altijd een bepaalde afstand. Komt de ander dichterbij dan is dat niet prettig, hij staat in jouw aura! Bij mensen van wie je houdt wil je juist helemaal in de aura kruipen. Kinderen klimmen bij ouders op schoot voor bescherming. Hun aura is nog heel open en als het te druk wordt kunnen ze zich niet zelf afsluiten, dus kruipen ze binnen de aura-grenzen van hun vader of moeder. Ook mensen die hooggevoelig zijn kunnen zich vaak niet goed afschermen (zie tips).

Het energieveld bestaat uit verschillende aura-lagen en 7 energiecentra (chakra’s).

De auralagen worden naar buiten toe steeds fijnstoffelijker, de chakra's naar boven toe. De chakra’s verbinden de aura-lagen met het fysieke lichaam. Elk chakra en elke auralaag heeft een eigen functie. Elk chakra voorziet een eigen deel van het lichaam van levensenergie. Hiernaast een tekening van een perfecte aura. Meestal is het niet zo mooi. De auralagen kunnen anders gevormd zijn en in de chakras kunnen blokkades zitten. Een brok in de keel is een (tijdelijke) blokkade in de keelchakra. Andere bekende voorbeelden van chakrablokkades zijn een steen in de maag, beklemming in de borstkas, en voor een groot deel ook rugpijn en menstruatiepijn. Lichamelijk is er niets te zien, maar het energieveld heeft op in die chakra’s een samentrekkende energieblokkade. Fantoompijn is pijn in een lichaamsdeel dat al geamputeerd is: Het been is weg maar toch doet "dat been" pijn... de aura dus. 'Spanning' is ook in eerste instantie het energieveld dat samentrekt, of tegen de richting in gaat stromen om energietekorten op te heffen. Als een blokkade in het energieveld lang blijft bestaan worden de klachten ernstiger. Vrijwel alle klachten beginnen als een blokkade in de aura, en zijn later lichamelijk geworden. Bijvoorbeeld: De gedachte dat je minder waard bent dan een ander blokkeert de levensenergie in het hartchakra, waardoor hart en longen minder levensenergie krijgen en dus minder goed gaan functioneren. 

Ik kom in de aura vaak oude wonden tegen. Als jij met klachten in mijn praktijk komt, dan bekijk ik jouw aura om te zien/voelen wat er precies aan de hand is.

Zoals een arts je lichaam onderzoekt om de oorzaak te vinden, zo onderzoek ik je energieveld. Als jouw enkel 20 jaar geleden ernstig verstuikt is geweest voel ik dat nu nóg. Wat jou als kind heel erg gekwetst heeft zit nu nog als een blokkade in je aura. Misschien ben je het zelf al vergeten maar in je energieveld stroomt de energie niet goed door en dat veroorzaakt klachten. Ik help je die blokkades op te lossen, zodat de levensenergie in je aura weer kan stromen, waardoor de klachten zullen verminderen.

  • Hooggevoeligheid wil zeggen:  "Erg gevoelig zijn in de aura”.
  • Hooggevoeligen voelen emoties van anderen in het eigen energieveld. Als moeder allang niet boos meer is is het hooggevoelige kind nog steeds van slag omdat die 'klodder' boze energie van moeder nog steeds in de aura van het kind blijft hangen.
  • Onzekere mensen zijn ook vaak hooggevoelig. Zij trekken hun aura heel erg klein om de ander niet binnen te laten. Meer info: Hooggevoeligheid  of  Hooggevoelige kinderen.
  • Bij adhd komt de aura niet tot onder de voeten, en dus kan het kind niet gronden.
  • ASS (aan autisme verwant): de aura staat veel te open, deze kinderen krijgen veel te veel informatie binnen.
  • Autisme: Iemand met autisme is hooggevoelig en sluit zich daarom helemaal af. Hij/zij heeft de aura als een muur om zich heen gebouwd. Meer info: Autisme, ASS, pdd-nos, adhd.
  • Bij overspannenheid stroomt de energie de verkeerde kant op (omhoog) om tekorten in het hoofd aan te vullen, of de energiebanen stromen juist dwars door elkaar. Vandaar eventuele verwardheid.
  • Bij burnout is er nog maar weinig energie, de reserves zijn al op.
  • Bij depressie is er wel genoeg energie in de aura, maar het stroomt niet meer. Alles zit vast. Meer info: Burnout, overspannenheid en depressie.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven