praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Examenvrees en sollicitatie-angst

Hulp op afstand bij examenangst (en sollicitaties, en andere moeilijke gesprekken). Ik help je gronden. Omdat je het op dat moment niet zelf kunt.

Je kunt het wel. Je weet dat je het kunt. Het lukt alleen niet. Door de stress. Als je  een keer geblokkeerd bent door angst, dan ben je de volgende keer bang dat het weer zal gebeuren. De angst voor examenvrees maakt het alleen maar erger.  Hetzelfde geldt voor sollicitatievrees, podiumangst of moeilijke gesprekken. Zie je er erg tegenop dan gaat het mis. Door de zenuwen.

Hoe komt dat? Zenuwachtigheid is een zachte vorm van angst. Angst blokkeert alles.

Als je uit een vliegtuig valt kun je tijdens het vallen niet meer rekenen. Je weet dan ook niet meer wanneer Napoleon geboren was. Angst vernauwt het bewustzijn. Je bent helemaal in het hier-en-nu. Je kunt alleen maar denken aan gillen en vluchten. En je verstijft.

Bij angst (en zenuwachtigheid) stroomt alle energie naar het hoofd.

Je zit niet meer goed in je lijf, Je bent niet meer gegrond. Je kunt daardoor geen contact meer maken met diepere lagen. Kennis, wijsheid en intuïtie zijn nu onbereikbaar. Een goed gesprek voeren lukt ook niet meer.

Stel dat je de moed totaal opgeeft. Als je een proefwerk niet geleerd hebt, en je denkt dat het wel een onvoldoende zal worden, dan is de druk er af. Je zakt weer relaxt in je lijf en dan blijk je opeens veel meer te weten dan je dacht. Een zee van informatie ligt voor je open.

Gronden is dus heel erg belangrijk bij examens. En sollicitaties. En podiumvrees. En moeilijke gesprekken.

Ik kan je leren hoe je echt goed kunt gronden. Ik kan je nog extra truckjes leren. Om je makkelijker te kunnen concentreren. Om makkelijker te praten tijdens een lezing. Om je dagelijkse gedachten even uit je hoofd te zetten. Om tijdens een moeilijk gesprek stevig in je schoenen te blijven staan. Om niet uit balans te raken door de emoties van de ander… En nog veel meer. Dat zijn methoden waar je de rest van je leven baat bij hebt. Maar laten we eerlijk zijn, tijdens het examen heb je daar geen tijd voor.

Ik kan je helpen gegrond te blijven. Op afstand. Via een foto. Werkt prima.

Mensen die bij mij in de praktijk geweest zijn weten wat er allemaal mogelijk is. Ik word dan ook regelmatig gevraagd iemand te helpen tijdens een (rij)examen of sollicitatie. Om kalm te blijven. Maar ook bij moeilijke gesprekken met instanties, familie of partner. Zodat je je op dat moment rustiger voelt zonder druk te zijn met grondingsoefeningen. 

Dus. Hulp nodig om examenvrees de baas te blijven? Mail maar.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

 

Examen:

 1. Hoi Jackelien,
  Dank je wel. Het heeft volgens mij prima gewerkt. Ze was van te voren zenuwachtig en even overstuur, maar toen het examen begon, ging het prima en was ze heel rustig. Ze heeft heel goed gereden.
  Nogmaals superbedankt en mss kan het op de site vermeld worden. We zijn zeer tevreden.
 1. Mijn dochter heeft gistermiddag economie-examen gehad. Het was erg lastig en moeilijk, maar ze was een heel stuk rustiger. Veel minder zenuwachtig en meer geconcentreerd. Superfijn. Alvast bedankt hiervoor. Zo mooi dat dit kan en werkt.
 1. Mijn zoon is geslaagd en nog wel met hele mooie cijfers ook, hij hoeft dus niet eens te herkansen. Hij had allemaal zevens en een 8 voor Wiskunde en een 9 voor Engels. Hij gaf na het examen Handel aan dat hij zich ineens heel rustig voelde en zijn lichaam koud aanvoelde. Hij kon daardoor beter zijn examen maken en daar wil ik jou ontzettend voor bedanken. Toch was hij bang dat hij op handel zou zakken maar gelukkig heeft hij daar nu een 7 voor op zijn diploma.
 1. Ik wilde je even laten weten dat mijn dochter geslaagd is!!
  Ze heeft er ontzettend hard voor gewerkt en ik denk toch ook dat mede dankzij jouw behandelingen ze weinig last van stress heeft gehad.....
  Mijn dank is groot.....
 1. Hij gaf zelf aan dat hij bij het examen erg rustig werd en alleen met het examen bezig was. Dank je wel voor je hulp! Geweldig dat je dat wilde doen.
 1. Niet alleen wij maar ook in onze omgeving merkten ze dat hij veel relaxeter was. Bedankt!
 1. Het lijkt wel alsof hij gemakkelijker leert en alsof hij meer gemotiveerd is om te leren.  Ik zal je laten weten hoe het gegaan is...
  ...Jackelien, bedankt! Hij is geslaagd!
 1. Na heel lang bezig te zijn geweest met het halen van mijn rijbewijs... Heb een afspraak gemaakt met Jackelien, omdat ik tijdens het examen mijn zenuwen niet in controle kon houden en elke x mijn emoties de overmacht namen... Vandaag heb ik examen gedaan en ik merkte echt verschil... Ik heb heel relaxt gereden had de controle over mezelf en de zenuwen... En ben dan ook eindelijk GESLAAGD!! dankjewel Jackelien!!!

 

Sollicitatie:

 1. Maar het gesprek ging erg goed en zal voor een tweede gesprek worden uitgenodigd!!
  Bedankt voor je ... Eh ... geduim.

 

Moeilijke gesprekken:

 1. Even een berichtje om je te laten weten dat het gesprek goed is verlopen! Ik weet zeker dat jij daar aan bijgedragen hebt. Ik was minder nerveus en voelde me niet geïntimideerd door de beide aanwezigen. Bedankt voor jouw steun; ik voelde deze al onderweg in de trein; dat heeft me echt gesterkt tijdens het gesprek!
 1. Ik wil je nog even vertellen dat de oefeningen erg goed werkten, heel bijzonder. Ik voelde me gewoon sterk, tijdens het gesprek.
  Ik kon ook bij mijn standpunt blijven, ben er blij mee. Ik hoop dit vaker toe te kunnen passen.
 1. "Ik vind het onvoorstelbaar dat het kan, dat jij me van afstand rustig kunt maken. Ik heb gistermiddag gesproken vanuit mijn hart. En voelde me rustiger dan ooit"

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven