praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Even tot 10 tellen?

Hoe ga je om met mensen die je het bloed onder de nagels vandaan halen?

Sommige mensen zijn echt vreselijk. Ze halen je het bloed onder de nagels vandaan met hun stekende of seksistische of racistische opmerkingen, hun kritiek, geklaag en gezeur. Sommigen praten alleen maar over zichzelf. Sommigen vinden het grappig om anderen te kleineren, sommigen vragen constant aandacht omdat ze zichzelf zo geweldig vinden. Sommige mensen zijn gewoon zo anders dan jij dat je er normaal gesproken geen contact mee zou hebben. Maar als zo iemand nou net je schoonvader is, of je puberdochter, je chef of je directe collega, tsja, dan móét je er wel mee omgaan. En wat doe je dan? Even tot 10 tellen?

 

Hoe ga je om met iemand die zo totaal anders is dan jij?

Iemand die je steeds weer kwetst of irriteert? Als jullie niet op dezelfde golflengte zitten dan is een goed gesprek vrijwel onmogelijk. Alsof je van tevoren weet dat alles wat je zegt toch verkeerd wordt opgevat. Dus erover praten heeft geen zin, dan krijg je waarschijnlijk knallende ruzie.

Laten we eerlijk zijn, als je je er eenmaal aan begint te ergeren dan wordt het ook steeds erger.

Omdat het je steeds meer opvalt. Maar ook omdat die schoonouders/collega’s dan aan jou gaan trekken. Want jij doet niet gezellig mee. Dus krijg je nog meer kritiek of flauwe grappen, of ze proberen je nog harder te overtuigen dat hun mening toch echt de enige goede is.

Dan kun je daar keihard tegenin gaan natuurlijk.

En misschien neem je je elke keer voor dat de volgende keer ook echt te doen. Maar jij bent respectvoller, begripvoller, ruimdenkender. Dus je laat de ander in zijn waarde, je gaat de confrontatie uit de weg, je zit je de hele tijd in te houden. En dan zeggen ze dat jij altijd sacherijnig bent. En thuis moet je stoom afblazen omdat je er helemaal gek van wordt, omdat je er niet meer tegen kunt.

Maar wat gebeurt hier nu steeds weer?

Elke rot-opmerking of grap is een klodder energie met een (voor jou) negatieve lading.

En dat blijft plakken in je energieveld. Eén opmerking kun je wel negeren, maar als het maar blijft doorgaan is het alsof ze steeds weer emmers modder over je heen blijven gooien. En dat voel je. De stress in je lijf wordt steeds erger. Die berg negatieve energie wordt steeds groter.

Met het denken kom je hier niet uit.

Je kunt wel honderd keer tegen jezelf zeggen dat je je er niets van aan moet trekken, maar dat verandert niets. In je hoofd blijf je discussiëren, argumenteren en verdedigen.

Met visualiseren kun je veel meer.

Als je die opmerkingen ziet als klodders energie, dan kun je die klodders van je af laten glijden, langs je heen laten gaan, terugsturen, af laten ketsen op je aura. Zo visualiseer je dat het je niet raakt. En dat werkt echt!

Opmerking: Deze techniek kun je ALLEEN toepassen bij mensen waar je echt niet mee kunt communiceren, en dan nog ALLEEN bij die opmerkingen die jou zo raken. Het is natuurlijk NIET de bedoeling dat je je kind of partner gaat negeren!

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven