praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Even tot 10 tellen?

Hoe ga je om met mensen die je het bloed onder de nagels vandaan halen?

Sommige mensen zijn echt vreselijk. Ze halen je het bloed onder de nagels vandaan. Met hun kleinerende opmerkingen. Met hun seksistische of racistische opmerkingen. Met hun kritiek, geklaag en gezeur. Sommigen praten alleen maar over zichzelf. Sommigen vragen constant aandacht. Omdat ze zichzelf zo geweldig vinden. Sommige mensen zijn gewoon zo anders dan jij... Die zou je uit de weg gaan. Maar als zo iemand nou net je schoonvader is, of je puberdochter, je chef of je directe collega? Tsja, dan móét je er wel mee omgaan. Maar hoe? Even tot 10 tellen?

 

Hoe ga je om met iemand die zo totaal anders is dan jij?

Iemand die je steeds weer kwetst of irriteert? Een goed gesprek is niet mogelijk. Omdat jullie op totaal andere golflengtes zitten. Alles wat je zegt wordt toch verkeerd opgevat. Dus erover praten heeft geen zin. Dan krijg je waarschijnlijk knallende ruzie.

Laten we eerlijk zijn: Als je je er eenmaal aan ergert dan wordt het ook steeds erger.

Omdat het je steeds meer opvalt. Maar ook omdat die schoonouders/collega’s dan aan jou gaan trekken. Want jij doet niet gezellig mee. Dus krijg je nog meer kritiek of flauwe grappen. Of ze proberen je nog harder te overtuigen dat hun mening toch echt de enige goede is.

Dan kun je daar keihard tegenin gaan natuurlijk.

Volgende keer ga je dat ook echt doen. Denk je. Maar jij bent respectvoller. Begripvoller. Ruimdenkender. Dus je laat de ander in zijn waarde. Je gaat de confrontatie uit de weg. Je zit je de hele tijd in te houden. En dan zeggen ze dat jij altijd sacherijnig bent. En thuis moet je stoom afblazen omdat je er helemaal gek van wordt. Je kunt er niet meer tegen.

Maar wat gebeurt hier nu steeds weer?

Elke rot-opmerking is een klodder energie. Met een negatieve lading.

En dat blijft plakken in je energieveld. Eén opmerking kun je wel negeren. Maar als het blijft doorgaan niet. Het voelt alsof ze emmers modder over je heen gooien. Steeds weer. En dat voel je. De stress in je lijf wordt steeds erger. Die berg negatieve energie wordt steeds groter.

Met het denken kom je hier niet uit.

"Niets van aantrekken" zeg je tegen jezelf. Wel honderd keer. Maar dat verandert niets. In je hoofd blijf je discussiëren, argumenteren en verdedigen.

Met visualiseren kun je veel meer.

Zie die rot-opmerkingen als klodders energie. Die klodders kun je van je af laten glijden. Langs je heen laten gaan. Terugsturen. Je bent dan niet meer bezig met de woorden van de ander, maar met de negatieve energie. Zo visualiseer je dat het je niet raakt. En dat werkt echt!

Werkt het niet voldoende? Dan is er meer aan de hand. Er is een reden waarom jij het je zo aantrekt. Die reden zit in jouw onderbewuste. Als het nodig is: Maak een afspraak. Dan gaan we de oorzaak vinden en oplossen.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven