praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Energiegebrek door een blokkade in het energieveld

Energie is net als water, het moet kunnen stromen. Zit er ergens een blokkade dan raakt het hele systeem uit balans.

Zonder energie werkt niks. Als je de stekker niet in het stopcontact steekt, dan doet de stofzuiger het niet. Ook het lichaam heeft energie nodig. Alle organen. En alle functies. Zoals denken, voelen en genezen. Het zijn functies. Ze kosten energie. Het energieveld zorgt ervoor dat alles genoeg energie krijgt. Dat energieveld bestaat uit acupunten, meridianen, chakra’s en auralagen. De energie moet daarin vrij kunnen stromen.

Als er ergens in het energieveld een blokkade zit, dan stroomt het niet meer goed.

Dan krijg je aan de ene kant een ophoping, en aan de andere kant een tekort aan energie. Beide kunnen klachten geven. Voorbeeld: Er zit een chakra in de onderrug. Als daar een blokkade in zit, krijg je energiegebrek in de onderbuik. En dus functieverlies. Menstruatieklachten of vruchtbaarheidsproblemen. Aan de achterkant van het chakra hoopt de energie zich op. Daardoor kun je rugpijn krijgen. Er is niets mis met de organen. Ze doen hun werk alleen niet goed. Omdat ze teveel of te weinig energie krijgen!

De totale voorraad energie is beperkt. Dus moeten er keuzes worden gemaakt.

Na een zware maaltijd gaat er extra energie naar de spijsvertering. Dus is er niet meer genoeg energie om helder te denken. Bij angst gaat alle energie naar de vecht- of vlucht-reactie. Dus naar hart, spieren, ademhaling, enz. Ook dan kun je niet meer helder denken. En de spijsvertering staat even stil.

Blokkades veroorzaak je meestal zelf. Niet met opzet natuurlijk.

Gedachten en emoties hebben direct invloed op je energieveld. Je blokkeert je emoties. Of je blokkeert dóór je emoties. Vaak is dat iets zoals ‘verdriet niet naar boven laten komen’ of ‘boos-zijn op jezelf’. Een paar voorbeelden die erg vaak voorkomen:

Nekblokkade: Hoofdpijn door stress.

Bij stress trek je alle energie naar het hoofd. Dáár moet een oplossing worden bedacht. Daarom blokkeert de energiestroom in de nek. Zodat je hoofd vol blijft. Ondertussen is het zo overvol in je hoofd dat je moeilijk kunt ontspannen. Of inslapen. De spanning in de nek kan hoofdpijn veroorzaken. En je voeten zijn koud. Want dáár is energiegebrek.

Blokkade in het hartchakra: Depressie door oud verdriet.

Verdriet wil je niet voelen. Je blokkeert het. Je zet het hartchakra een beetje dicht. Als dat lang duurt gaat het energieveld rond rug en borstkas ook vastzitten. Dan word je benauwd of depressief. Soms komen die klachten pas jaren later. Als je het verdriet al vergeten bent.

Energiegebrek? Waarschijnlijk héb je wel energie. Maar dat zit ‘vast’ in blokkades.

Het stroomt niet meer. En net als water wordt stilstaande energie vies. Het voelt dan als modder of klonten in het energieveld. Steen in de maagstreek bijvoorbeeld. Of je voelt letterlijk dat nek of schouders ‘vastzitten’.

Wat doen we bij energiegebrek?

Eerst alle energie laten wegstromen. Want dat is ondertussen vervuilde energie waar je niets meer aan hebt. Dan lossen we de blokkades op. De oorzaak van de blokkade wordt ook aangepakt. Pas als je leeg bent kan er weer nieuwe energie naar binnen stromen.

Beetje hulp bij nodig? Maak een afspraak.
Lees ook: Hoe ziet jóúw energieveld er uit?  en  Word jij ook zo moe van gezeur?

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

  1. Jaren had ik last van periodes van onbegrepen vermoeidheid, na 1 consult was Jackelien in staat boven water te krijgen waar de oorzaak zat en kon ik dit weggestopte probleem verwerken. Mijn vermoeidheidklachten zijn drastisch afgenomen, ik ben daar super blij mee!
  1. Jackelien is in staat om blokkades te doorbreken. Bijv. de blokkade tussen verstand en gevoel, maar ook blokkades die door negatieve energie ontstaan. Na een consult was het of er een last van me was afgevallen en had ik weer veel positieve energie!
  1. Ik wil je ontzettend bedanken voor de nieuwsbrief.
    Hij is voor mij precies op het goede moment gekomen...

    Erg fijn om stukje inzicht te krijgen..

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven