praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Energiegebrek?

Energie is net als water, het moet kunnen stromen. Zit er ergens een blokkade dan raakt het hele systeem uit balans.

Alles heeft energie nodig om te kunnen functioneren. Als je de stekker niet in het stopcontact steekt, dan doet de stofzuiger het niet. Ook het lichaam, alle organen en functies hebben energie nodig om hun werk te kunnen doen. Ook bv denken, voelen en genezen kosten energie. Ieder mens en dier  heeft een heel energiesysteem van acupunten, meridianen, chakra’s, en auralagen (samen energieveld) om alles van energie te kunnen voorzien. En de energie moet daarin kunnen stromen.

Als je ergens in het energieveld een blokkade hebt, dan stroomt het niet meer goed.

Dan krijg je aan de ene kant een ophoping en aan de andere kant een gebrek aan energie. En beide kunnen klachten geven. Voorbeeld: Als er in het chakra in de onderrug een blokkade zit, krijg je energiegebrek en dus functieverlies in de onderbuik, met bv menstruatieklachten of vruchtbaarheidsproblemen. En aan de achterkant van het chakra hoopt de energie zich op en daardoor kun je rugpijn krijgen. Er is niets mis met de organen, ze doen hun werk alleen niet goed, omdat ze teveel of te weinig energie krijgen!

De totale voorraad energie is beperkt. Dus moeten er keuzes worden gemaakt.

Na een zware maaltijd gaat er extra energie naar de spijsvertering en daardoor is er niet meer genoeg energie om helder te denken. Bij angst gaat alle energie naar de organen die moeten helpen bij vechten of vluchten namelijk hart, spieren, ademhaling, enz. Ook dan kun je niet meer helder denken en de spijsvertering staat even stil.

Het hele energiesysteem wordt aangestuurd door het bewustzijn. En het onderbewustzijn.

Gedachten en emoties hebben direct invloed op je energieveld. Blokkades in het energiesysteem veroorzaak je meestal zelf. Je blokkeert je emoties of je blokkeert dóór je emoties. Vaak is dat iets zoals ‘verdriet niet naar boven laten komen’ of ‘boos-zijn op jezelf’. Een paar voorbeelden:

Bij stress trek je alle energie naar het hoofd, want daar moet de oplossing worden bedacht.

Daarom blokkeer je de energiestroom in de nek of rug zodat je hoofd vol blijft. (Ondertussen is het zo overvol in je hoofd dat je moeilijk kunt ontspannen of inslapen, terwijl andere lichaamsfuncties hun werk niet kunnen doen door energiegebrek.)

Bij verdriet blokkeer je het hartchakra omdat je het niet meer wilt voelen.

Het energieveld rond rug en borstkas gaan vastzitten en dat kan benauwdheid of depressie tot gevolg hebben. Soms komen die klachten pas jaren later, als je het verdriet al vergeten bent. Of je hebt het al zo lang niet gevoeld dat je denkt dat je het verwerkt hebt.

Bij energiegebrek is er meestal wel voldoende energie aanwezig, maar dat zit ‘vast’ in blokkades.

Het stroomt niet meer. En net als water wordt stilstaande energie vies. Het voelt dan als modder of zelfs stenen in het energieveld. Of je voelt letterlijk dat nek of schouders ‘vastzitten’. Het eerste dat ik doe bij energiegebrek, is alle energie laten wegstromen. Want dat is ondertussen vervuilde energie waar je niets meer aan hebt. Dan lossen we de blokkades op. De oorzaak van de blokkade wordt ook aangepakt. Pas als je leeg bent kan er weer nieuwe energie naar binnen stromen.

Lees ook: Hoe ziet jóúw energieveld er uit?  en  Word jij ook zo moe van gezeur?

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

  1. Ik wil je ontzettend bedanken voor de nieuwsbrief.
    Hij is voor mij precies op het goede moment gekomen...

    Erg fijn om stukje inzicht te krijgen..

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven