praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Alles wat je wilt weten over blokkades in het energieveld

Wat is een blokkade? Hoe kom je eraan? Hoe kom je er vanaf?

Een blokkade is een verstopping in het energieveld. Vaak heeft dat een emotionele oorzaak. Een brok in de keel is ook een blokkade. Maar die is meestal weer snel weg. Een blokkade in een acupunt geeft jeuk. Een blokkade in een meridiaan geeft pijn en stijfheid. Een blokkade in een chakra is een groot probleem. Chakra's maken een verbinding tussen het lichaam en het emotionele veld van de aura. Als een chakra verstopt zit kan dat lichamelijke én emotionele klachten geven.

Je lichaam bestaat uit miljarden cellen. Die krijgen allemaal zuurstof en voeding via het bloed. En ze krijgen energie via het energieveld. Dat bestaat uit de auralagen, chakra’s, meridianen en acupunten. Energie moet stromen net als bloed. Als energie slecht stroomt wordt het dik en traag. Het gaat vastzitten. Het veroorzaakt dan een verstopping in de meridiaan of het chakra. Dat werkt als een dam. De energie hoopt zich op.

Achter de verstopping krijg je een tekort aan energie.

Als een bloedvat verstopt raakt krijgt een deel van je lichaam geen zuurstof meer. Als er een verstopping zit in het energiesysteem, krijgt een deel van je lichaam niet genoeg energie. Dan krijg je pijn, stijfheid en functieverlies. Er is niets kapot maar het werkt gewoon niet meer zo goed. En de dokter kan niets vinden.

De meest voorkomende blokkades:

  • Een blokkade in nek en schouders kan de oorzaak zijn van hoofdpijn en nekpijn.
  • Een blokkade in de onderrug veroorzaakt vaak rugpijn of menstruatieklachten. Soms moeite met zwanger worden.
  • Een blokkade in het hartchakra kan benauwdheid en depressie veroorzaken.
  • In het maagchakra zitten vaak allerlei emoties samengeklonterd. Als een steen op de maag. Dat kan spijsverteringsproblemen geven en ernstig energiegebrek.

Hoe ontstaat een blokkade?

Een blokkade begint meestal met een emotie, over een situatie. Voorbeeld: Je bent bang voor pappa want hij schreeuwt. De situatie gaat voorbij en de angst zakt. Toch blijft er een beetje angst hangen in je maagchakra. En steeds als iemand agressief of dominant doet, voel je weer een beetje angst. Dat blijft allemaal plakken aan die eerste angst voor pappa. Dat wordt een blokkade. En die wordt steeds groter. Hij ontstond in de kindertijd. Je weet misschien niet meer wat de oorzaak was. Je weet alleen dat je een hekel hebt aan dominante mensen. En dat de maagstreek niet prettig voelt. En bij stress wordt het erger.

En nu? Hoe laat je alles weer goed stromen?

Natuurlijk moet de verstopping worden opgelost. De energie die vast zit moet worden losgemaakt. Dan kom je bij de kern: de oorzaak. De emotie waar het mee begon. Die situatie kon je tóén niet oplossen. Daarom ging het vastzitten. Maar nu ben je ouder. Je kunt nu anders tegen de situatie aan kijken. Met een visualisatie kun je de kern van de blokkade oplossen. Kortom een blokkade moet je energetisch oplossen én emotioneel.

Beetje hulp bij nodig? Maak een afspraak.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven