praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Grondings-oefening met tomatensoep

De beste grondingsoefening!

Tomatensoep is geweldig! Tomatensoep helpt je tot rust te komen. Je kunt makkelijker spanning loslaten. En emoties. En gedachten. Tomatensoep helpt tegen stress. Het helpt je om beter in je vel te zitten. Het gepieker stopt. Je slaapt er beter door! En in sommige gevallen* helpt tomatensoep om zwanger te worden. En te blijven, 9 maanden lang.
En het mooiste is: Om van deze voordelen te genieten hoef je de tomatensoep niet eens te eten! Maar laat ik bij het begin beginnen: Gronden. 

Gronden is contact maken met de aarde. Stevig in je lijf en stevig op de aarde staan.

Vroeger noemde ik het ‘aarden’. Maar het klinkt zo onaardig, “Je bent niet goed geaard”. Gronden begint met je lichaam. Niet alleen in je hoofd zitten met je bewustzijn, maar juist ook in je buik en in je benen. Je benen zijn dan net bliksemafleiders. Alle spanning en stress kan via de benen naar de aarde afvloeien. Gronden is dus vooral belangrijk voor ‘drukke’  mensen. Maar ook als je slecht kunt slapen. Als je veel piekert. Of als je onzeker bent.

Als je goed gegrond bent voel je je veel rustiger. Steviger.

Als je stevig op de grond staat, blijf je gemakkelijker in balans bij stress. Bij drukte of emotionele toestanden is het makkelijker om je rust te bewaren. Als je erg gevoelig bent pik je veel prikkels op. Die onrust blijft in je aura hangen als je niet goed gegrond bent. Doe een goede gronding-oefening. Je voelt de onrust wegstromen. Kun je moeilijk in slaap komen? Vaak komt dat doordat je ‘in je hoofd blijft hangen’. Je kunt stress, gedachten en gepieker loslaten. Door met je aandacht naar je buik en benen te gaan, en goed te gronden. En dáár hebben we de tomatensoep voor nodig!

Waarom tomatensoep? Tomatensoep is dik, warm en rood. Dat zijn drie grondende kwaliteiten.

En het vult goed. Dat ook nog. Dus wat doen we met de dikke warme rode tomatensoep? Doe je ogen even dicht. Stel je voor dat je je benen ermee vult! Voel het door je bovenbenen stromen. In de knieën. In je onderbenen. In je enkels en voeten. Voel hoe alle tenen volstromen met dikke warme rode tomatensoep. Voel dat je voeten warm worden. Blijf er tomatensoep bij schenken totdat de benen helemaal vol zitten. Of liever nog: helemaal tot aan je middel. Hééérlijk! En vóél dan ook alle spanning en gepieker wegstromen. Door de voetzolen naar buiten!

*Als je niet zwanger wordt omdat je meer in je hoofd zit dan in je buik. Zie hier.
Meer over gronden.
Beetje hulp bij nodig? Maak een afspraak.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

  1. ...Je tomatensoep oefening werkt steeds beter, trouwens...
  1. ...Ik probeer nu ook iedere avond als ik in bed lig de tomatensoep door mijn lijf te laten gaan en voor ik het weet val ik in slaap!
  1. Bedankt voor je inspiratiemail! De tomatensoep werkt goed en het is fijn om er nog weer even over te lezen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven