praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Aarden doe je op vier poten

Aarden of gronden, hoe doe je dat nou? Eigenlijk werken grondings-oefeningen alleen als je het op vier verschillende manieren doet.

Een goede gronding bestaat uit vier ‘poten’. Mist er een poot dan sta je wankel. Doe je aardings-oefeningen maar helpt het niet? Misschien oefen je de verkeerde poot? 

Gronden en aarden is hetzelfde. Vroeger gebruikte ik het woord ‘aarden’. Maar als ik zei dat iemand slecht geaard was, werd dat regelmatig verkeerd begrepen. Alsof je slecht ‘van aard’ bent. En dat bedoel ik natuurlijk niet. Ik bedoel aarden of gronden als “met beide benen stevig op de grond”. Nou staan je voeten meestal op de grond, dat regelt de zwaartekracht. Dus ook zo letterlijk bedoel ik het niet.

(Opmerking: Eigenlijk 5 niveaus van gronden)

Je bent pas goed gegrond als je energiesysteem gegrond is.

Zoals je elektriciteitsnet in huis een aardpin nodig heeft om geaard te zijn, zo heeft je lichaam iets nodig om echt contact te maken met de aarde, zodat je spanning, emoties, drukte, stress  of gewoon je teveel aan energie kwijt kunt. In en rond je lichaam zit een heel veld van verschillende soorten energie. Ik zie dat als verschillende lagen.  De lagen van de aura bevatten de verschillende soorten energie die je uitstraalt. De chakra’s bevatten energie die rechtstreeks met bewustzijn te maken hebben. De chakra’s verbinden de lagen van de aura met het lichaam. Om het hele systeem te aarden moet je op vier poten staan:

De eerste poot: Het lichaam zelf.

Zit je vooral in je hoofd en zijn je voeten vaak koud? De meeste volwassenen zijn de hele dag druk bezig in hun hoofd en vergeten hun lichaam. Alsof je een heel huis bezit maar alleen op de zolder woont. Het is belangrijk dat je bewustzijn je hele lichaam vult. Als je lichaam gegrond is kun je makkelijker lichamelijk ontspannen.

De tweede poot: Het energieveld.

Als je bewustzijn vooral in je hoofd zit trekt het energieveld omhoog. Stress, drukte, overspannenheid en oververmoeidheid zijn typische klachten die je dan krijgt. Je kunt namelijk niet goed energetisch ontspannen als je energieveld niet geaard is. Je voelt je opgeladen of opgejaagd. Je moet oude energie kunnen laten afvloeien om nieuwe energie te kunnen opnemen.

De derde poot: Het rode basis-chakra.

Dat rode chakra regelt alles wat met aarde te maken heeft: Het goed functioneren van botten, spieren en gewrichten, maar ook de manier waarop je bewustzijn met je lichaam verbonden is en je gronding. Is de gronding via het rode chakra niet goed dan heb je moeite om hier op aarde aanwezig te zijn. Moeite met praktische zaken zoals aanpakken, doorzetten, zelfstandigheid. Mensen die een erg slecht werkend basis-chakra hebben lijken een beetje afwezig of ongrijpbaar. Veel denken en weinig doen…

En de vierde poot: Het bewustzijn zelf.

Wil je wel hier op aarde aanwezig zijn, of zweef je liever rond in je eigen gedachtenwereld? Alles begint en eindigt met je eigen bewustzijn. Gronden begint met de wil om hier in je lichaam, op aarde aanwezig te zijn. “Iets doen” kan alleen hier-en-nu, je kunt alleen “iemand zijn” hier en nu, op aarde!

Lees ook:
Waar tomatensoep al niet goed voor is.
Wat alle ouders zouden moeten weten (de yoghurtmassage).
Hoe ziet jouw aura er uit?

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen. 

  1. "Jackelien, jij kunt echt toveren! Ik heb ineens weer benen!" (Een klant na een behandeling)
  1. Dank je wel Jackelien voor de wijsheid in je nieuwsbrief. Ik weet dat dit klopt èn heb nu meer handvatten gekregen om in te zetten om te gronden. 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven