praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Aandacht is energie. Alles wat energie krijgt, groeit

Jij kiest waar je aandacht aan geeft. Positief of negatief. Wat laat jij groeien?

Tussen al die herrie in je hoofd kun je een plekje vinden waar het stil is. Zoals je in een kast vol troep een stukje van een plank leeg kunt maken. Gewoon door even alle troep aan de kant te schuiven. Zo kun je ook tussen al je zorgen in je hart een beetje blijheid of vrede vinden. Je bent nooit 100% verdrietig of ongelukkig. Geef aandacht aan die andere 10% of 20% die wél goed voelt, en laat het groeien!

Aandacht is voeding. Alles wat aandacht krijgt, groeit.

Hoofdpijn die aandacht krijgt wordt erger. Angst die aandacht krijgt wordt groter. Jengelende kinderen die aandacht krijgen gaan harder jengelen. Alles wat vervelend is, wil jouw aandacht trekken. En vasthouden. Maar je bepaalt zelf waar je je aandacht op richt. Geef aandacht aan die positieve 10% die je meestal over het hoofd ziet. En alles wordt positiever!

Als je pijn hebt, of verdriet, dan hoeft dat niet je hele leven te beheersen.

De een zit in een rolstoel en geniet elke dag van simpele dingen. De ander heeft een pijnlijke pols en annuleert de vakantie. Want “op deze manier kan ik er toch niet van genieten”.  Jammer. Als je een onderbewuste overtuiging hebt dat alles perfect moet zijn, dan wordt het erg moeilijk om tevreden te zijn. Jammer. Want je kunt ook de overtuiging hebben dat elke dag nieuwe verrassingen brengt. Of dat de mooiste dingen in het leven gratis zijn. Zoals een zonsopkomst. Maneschijn. Vriendschap en liefde. Een glimlach. De troost die de natuur biedt.

Je kunt kiezen waar je je aandacht op richt!

In een week waarin iedereen zich zorgen maakte over wat er op het journaal was, gaf ik tijdens de lessen Licht Yoga een visualisatie:

Zoek in je hart dat plekje waar vrede heerst. Kijk met alle aandacht naar dat gevoel van vrede. Laat het groeien. Warme golven van vrede spoelen door je heen. Ze wassen alle onvrede weg. Alle boosheid, alle pijn. Zet je hart open. Laat die golven van vrede over de aarde stromen. Tot er alleen nog maar vrede is. In jezelf en om je heen.

Ik hoorde van verschillende cursisten dat het zo heerlijk was.

Dat het zo goed voelt om vrede te zaaien ipv je zorgen te maken over de wereld. Helpt het ook echt? Als jij vrede voelt in jezelf dan straal je dat ook uit. Daar wordt de wereld toch echt beter van. Iedere keer als je zegt of denkt: "Dat kan ik niet, dat lukt toch niet..." geef je aandacht aan je beperkingen. Geef je niet teveel aandacht aan je eigen fouten of oneffenheidjes? 

Kies ervoor om aandacht te geven aan vrede in je hart. Aan je mooie glimlach. Aan de kleine stapjes vooruit.

Kies ervoor om aandacht te geven aan je leuke en goede kanten. En voel je tevredenheid groeien!

 

Beetje hulp bij nodig? Maak een afspraak.

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven