praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Hoe ga je om met mensen die je steeds weer kwetsen of irriteren? Even tot 10 tellen?

Wat kun je doen als mensen je het bloed onder de nagels vandaan halen?

Sommige mensen zijn echt vreselijk. Ze halen je het bloed onder de nagels vandaan. Met hun kleinerende opmerkingen. Met hun seksistische of racistische opmerkingen. Met hun kritiek, geklaag en gezeur. Sommigen praten alleen maar over zichzelf. Sommigen vragen constant aandacht. Omdat ze zichzelf zo geweldig vinden. Sommige mensen zijn gewoon zo anders dan jij... Die zou je uit de weg gaan. Maar als zo iemand nou net je schoonvader is, of je puberdochter, je chef of je directe collega? Tsja, dan móét je er wel mee omgaan. Maar hoe? Even tot 10 tellen?

 

Hoe ga je om met iemand die zo totaal anders is dan jij?

Iemand die je steeds weer kwetst of irriteert? Een goed gesprek is niet mogelijk. Omdat jullie op totaal andere golflengtes zitten. Alles wat je zegt wordt toch verkeerd opgevat. Dus erover praten heeft geen zin. Dan krijg je waarschijnlijk knallende ruzie.

Laten we eerlijk zijn: Als je je er eenmaal aan ergert dan wordt het ook steeds erger.

Omdat het je steeds meer opvalt. Maar ook omdat die schoonouders/collega’s dan aan jou gaan trekken. Want jij doet niet gezellig mee. Dus krijg je nog meer kritiek of flauwe grappen. Of ze proberen je nog harder te overtuigen dat hun mening toch echt de enige goede is.

Dan kun je daar keihard tegenin gaan natuurlijk.

Volgende keer ga je dat ook echt doen. Denk je. Maar jij bent respectvoller. Begripvoller. Ruimdenkender. Dus je laat de ander in zijn waarde. Je gaat de confrontatie uit de weg. Je zit je de hele tijd in te houden. En dan zeggen ze dat jij altijd sacherijnig bent. En thuis moet je stoom afblazen omdat je er helemaal gek van wordt. Je kunt er niet meer tegen.

Maar wat gebeurt hier nu steeds weer?

Elke rot-opmerking is een klodder energie. Met een negatieve lading.

En dat blijft plakken in je energieveld. Eén opmerking kun je wel negeren. Maar als het blijft doorgaan niet. Het voelt alsof ze emmers modder over je heen gooien. Steeds weer. En dat voel je. De stress in je lijf wordt steeds erger. Die berg negatieve energie wordt steeds groter.

Met het denken kom je hier niet uit.

"Niets van aantrekken" zeg je tegen jezelf. Wel honderd keer. Maar dat verandert niets. In je hoofd blijf je discussiëren, argumenteren en verdedigen.

Met visualiseren kun je veel meer.

Zie die rot-opmerkingen als klodders energie. Die klodders kun je van je af laten glijden. Langs je heen laten gaan. Terugsturen. Je bent dan niet meer bezig met de woorden van de ander, maar met de negatieve energie. Zo visualiseer je dat het je niet raakt. En dat werkt echt!

Werkt het niet voldoende? Dan is er meer aan de hand. Er is een reden waarom jij het je zo aantrekt. Die reden zit in jouw onderbewuste. Als het nodig is: Maak een afspraak. Dan gaan we de oorzaak vinden en oplossen.

 

12 Tips voor omgaan met irritatie

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Wat kun je doen? Tot 853 tellen. Als je dat een beetje geconcentreerd doet hoor je niet meer wat ze zeggen. Tot 10 tellen is niet genoeg.
 • Als je eenmaal hebt besloten dat die ander "iets" is (negatief, seksistisch, bemoeizuchtig), dan zie je een heleboel gedrag direct in dat licht. Als je schoonmoeder je wil helpen vind jij het bemoeizucht. Als je je echt blauw ergert, vergeet dan niet dat het JOUW ergernis is. En dat kun JIJ alleen veranderen. Bij jezelf.
 • Zoals al genoemd: Elke rotopmerking is als een klodder negatieve energie, alsof ze modder over je heen gooien. Visualiseer maar een beschermende laag om je heen en 'zie' hoe de modder naar de grond zakt zonder jou te raken.
 • Stel je voor dat die modder terugstuitert op jouw beschermende laag. Of pak een tennisracket en mep het terug. Alleen in gedachten natuurlijk.
 • Misschien heb je het gevoel dat ze een hekel aan je hebben omdat je dat zo aanvoelt. Maar misschien voel je iets wat niets met jou te maken heeft. Mensen kunnen allerlei problemen hebben waar jij niets van weet. Als je dat aanvoelt is de kans groot dat je denkt dat het met jou te maken heeft. Ga er maar vanuit dat het nooit met jou te maken heeft als dat niet duidelijk wordt uitgesproken.
 • Niemand is perfect. Ook zij niet. Als je dat kunt accepteren kun je ze hun irritante trekjes misschien vergeven. Dan raakt het je ook niet meer zo.
 • Als jij je zo ergert aan hen, hoe kom je dan op hun over? Afstandelijk? Arrogant? Ongeïnteresseerd? Of juist overgevoelig, van elke mug een olifant makend? Hun beeld van jou klopt niet en jouw beeld van hen klopt ook niet. En dat houdt het onbegrip in stand. Echt even geen contact kan helpen dat te doorbreken.
 • Hij wil het misschien alleen maar gezellig maken met zijn moppen. En misschien kent hij alleen maar seksistische of racistische moppen omdat hij alleen maar moppen over vrouwen en buitenlanders hoort op zijn werk.
 • Voel je je verplicht contact met je ouders te houden terwijl het duidelijk niet goed voor je is? Misschien kan het ook wat minder vaak?
 • Gaat het om je chef? Je kunt natuurlijk blijven volhouden tot je echt afknapt. Maar misschien is het handiger eerder hulp te vragen.
 • Als het gaat om schoonouders kun je natuurlijk ook het contact bij je partner laten. Laat hij/zij er maar met de kinderen naartoe gaan. Dan kun jij ondertussen lekker ongestoord in bad/vissen/lezen.
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg.

 

 

Wat kan ik voor je doen?

 • De beste tip om hiermee om te gaan zet ik niet in deze Inspiratiemail. Die tips leer ik je graag in mijn praktijk.
 • Ik kan je helpen de spanning tussen jullie op te lossen, jouw frustratie op te lossen en je boosheid en verdriet hierover los te laten.
 • Je kunt door de stress (bijna) overspannen raken. Je energieveld is dan totaal uit balans. Ik kan je helpen dat weer in orde te maken.
 • Heb je er last van omdat je een slecht zelfbeeld hebt? Ook daar kan ik je mee helpen, door de oorzaak te vinden (ergens in je verleden of je onderbewuste) en op te lossen.
 • Heb je het nodig je sterker te voelen? Ook daar kan ik je mee helpen.
 • En ik kan je helpen deze mensen in een ander licht te zien, waardoor het makkelijker wordt met ze om te gaan.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.
 • Ik kan je helpen oude boosheid en verdriet los te laten. Ik help je vrede te krijgen met jezelf, je opvoeding, je ziekte, je toekomst, je ex. Ik help je gevoelens van spijt, schuld en oneerlijkheid op te lossen.
 • Ik help je snel en eenvoudig trauma's op te lossen. Niet verwerken maar echt oplossen.
 • Trauma's verwerken we op drie niveaus. Daarom werkt het zo goed.
 • Hooggevoelig? Hooggevoeligheid heeft een oorzaak. En hooggevoeligheid kun je afleren. En ik leer je gronden en afsluiten op een manier die voor jou goed werkt.
 • Ik geef je praktische tips en oefeningen waarmee je de lastige situaties makkelijker aankunt.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.
 • Lees hier de reacties van klanten.

  

Meer lezen?

Inspiratiemails: Energie & je Energieveld


 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven