praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Aarden doe je op vier poten

Aarden of gronden, hoe doe je dat nou? Eigenlijk werken grondings-oefeningen alleen als je het op vier verschillende manieren doet.

Een goede gronding bestaat uit vier ‘poten’. Mist er een poot dan sta je wankel. Doe je aardings-oefeningen maar helpt het niet? Misschien oefen je de verkeerde poot? 

Gronden en aarden is hetzelfde. Vroeger gebruikte ik het woord ‘aarden’. Maar "Je bent slecht geaard" klinkt niet aardig. Alsof je slecht ‘van aard’ bent. En dat bedoel ik natuurlijk niet. Ik bedoel aarden of gronden als “met beide benen stevig op de grond”. Nou staan je voeten meestal op de grond, dat regelt de zwaartekracht. Dus ook zo letterlijk bedoel ik het niet.

(Opmerking: Ondertussen onderscheid ik 5 niveaus van gronden)

Je bent pas goed gegrond als je energiesysteem gegrond is.

Je elektriciteitsnet in huis moet goed geaard zijn. Daarvoor heeft het een aardpin nodig. Alles wat geaard moet zijn moet een verbinding maken met de grond. Ook je lichaam. Je hebt iets nodig om echt contact te maken met de aarde. Zodat je je spanning kwijt kunt. Je emoties, je drukte, je stress. Of gewoon je teveel aan energie. In en rond je lichaam zit een heel veld van verschillende soorten energie. Dat heeft verschillende lagen. De lagen van de aura bevatten de verschillende soorten energie die je uitstraalt. De chakra’s bevatten energie die rechtstreeks met bewustzijn te maken hebben. De chakra’s verbinden de lagen van de aura met je lichaam. Om het hele systeem te aarden moet je op vier poten staan:

De eerste poot: Het lichaam zelf.

Zit je vooral in je hoofd, en zijn je voeten vaak koud? De meeste volwassenen zijn de hele dag druk bezig in hun hoofd. Zij vergeten hun lichaam. Alsof je een heel huis bezit, maar alleen op de zolder woont. Wees aanwezig in je hele lichaam. Ook in benen en voeten. Als je lichaam gegrond is kun je makkelijker lichamelijk ontspannen.

De tweede poot: De aura.

Als je bewustzijn vooral in je hoofd zit trekt het energieveld ook omhoog. Dan krijg je stress, drukte, overspannenheid en oververmoeidheid.. Je kunt namelijk niet goed energetisch ontspannen als je energieveld niet geaard is. Je voelt je opgeladen of opgejaagd. Je moet oude energie kunnen laten afvloeien om nieuwe energie te kunnen opnemen.

De derde poot: Het rode basis-chakra.

Dat rode chakra regelt alles wat met aarde te maken heeft. Botten, spieren en gewrichten krijgen energie. De verbinding tussen lichaam en bewustzijn. En je gronding. Is de gronding via het rode chakra niet goed? Dan heb je moeite met aardse dingen. Moeite met praktische dingen. Aanpakken, doorzetten, zelfstandigheid. Mensen die een erg slecht werkend basis-chakra hebben lijken een beetje afwezig of ongrijpbaar. Veel denken en weinig doen…

En de vierde poot: Het bewustzijn zelf.

Wil je wel hier op aarde aanwezig zijn? Of zweef je liever rond in je eigen gedachtenwereld? Alles begint en eindigt met je eigen bewustzijn. Gronden begint met de wil om hier in je lichaam te zijn. Op aarde. “Iets doen” kan alleen hier-en-nu, je kunt alleen “iemand zijn” hier en nu, op aarde!

Beetje hulp bij nodig? Maak een afspraak.

 

6 Tips om goed te aarden.

Wat kun je er zelf aan doen?

 • Om je lichaam te gronden is de tomatensoep-visualisatie nog steeds favoriet.
 • Honden kunnen met hun staart kwispelen en raken zo hun spanningen rond de ruggengraat kwijt. Wij hebben helaas geen staart en moeten het anders doen. Ga met je aandacht langs de ruggengraat omlaag, van je nek tot aan je heiligbeen. Laat van daar uit een dikke zware ketting de grond in zakken, volg hem met je aandacht heel diep de aarde in, en maak daar een groot anker aan je ketting vast. Dit anker is nu je bliksemafleider. Alle stress en spanning stroomt langs je ruggengraat en langs je ketting  naar het anker.
 • Het bewustzijn kun je gronden door het met het lichaam te verbinden. Niet met de aarde.
 • Wil je wel hier aanwezig zijn? Heb je wel een doel? Waar wil jij je voor inzetten, wat wil je bijdragen? Dat weet je best. Zet je teleurstelling en vermoeidheid overboord en ga wat leuks doen!
 • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg.

 

 

Wat kan ik voor je doen?

 • Ik kan je nog betere grondingsoefeningen leren, maar die hebben wat meer uitleg en begeleiding nodig. Daarvoor moet je even een afspraak maken.
 • Ik kan je leren gronden op alle niveaus tegelijk.
 • Er is een reden dat je niet goed gegrond bent. Ik kan je helpen die oorzaak te vinden en op te lossen.
 • Ik kan je kind via een foto op afstand behandelen zodat hij/zij beter gegrond is.
 • Ik kan je helpen gronden in noodsituaties zoals examens of sollicitaties.
 • Ik geef je de juiste visualisaties, speciaal voor jouw situatie.
 • Ik haal stress en spanning uit je lijf.
 • Slecht zelfbeeld? Ik help je je zelfbeeld te verbeteren en meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik help je sterk en zelfbewust te zijn.
 • Ik kan je helpen oude boosheid en verdriet los te laten. Ik help je vrede te krijgen met jezelf, je opvoeding, je ziekte, je toekomst, je ex. Ik help je gevoelens van spijt, schuld en oneerlijkheid op te lossen.
 • Ik help je snel en eenvoudig trauma's op te lossen. Niet verwerken maar echt oplossen.
 • Trauma's verwerken we op drie niveaus. Daarom werkt het zo goed.
 • Hooggevoelig? Hooggevoeligheid heeft een oorzaak. En hooggevoeligheid kun je afleren. En ik leer je gronden en afsluiten op een manier die voor jou goed werkt.
 • Ik geef je praktische tips en oefeningen waarmee je de lastige situaties makkelijker aankunt.
 • Je krijgt 'huiswerk' mee in de vorm van visualisaties. Daarmee kun je zelf verder.
 • Lees hier de reacties van klanten.

  

Meer lezen?

Inspiratiemails: Energie & je Energieveld


 

 

 1. "Jackelien, jij kunt echt toveren! Ik heb ineens weer benen!" (Een klant na een behandeling)
 1. Dank je wel Jackelien voor de wijsheid in je nieuwsbrief. Ik weet dat dit klopt èn heb nu meer handvatten gekregen om in te zetten om te gronden. 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven