praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Energie en het energieveld

Aandacht is energie. Alles wat aandachte krijgt, groeit

Jij kiest waar je aandacht aan geeft. Positief of negatief. Wat laat jij groeien?

Ergens, tussen al die herrie in je hoofd, kun je het stil maken.  Net zoals je een stukje van een plank leeg kunt maken, in een kast vol troep. Gewoon. Door even alle troep aan de kant te schuiven. Zo kun je ook in je hart een beetje blijheid of vrede vinden, tussen alle zorgen. Je bent nooit 100% verdrietig of ongelukkig. Geef aandacht aan die andere 10% of 20% die wél goed voelt, en laat het groeien!

Aandacht is voeding. Alles wat aandacht krijgt, groeit.

Hoofdpijn die aandacht krijgt wordt erger. Angst die aandacht krijgt wordt groter. Jengelende kinderen die aandacht krijgen gaan harder jengelen. Alles wat vervelend is, wil jouw aandacht trekken. En vasthouden. Maar je bepaalt zelf waar je je aandacht op richt. Geef aandacht aan die positieve 10% die je meestal over het hoofd ziet. En alles wordt positiever!

Als je pijn hebt, of verdriet, dan hoeft dat niet je hele leven te beheersen.

De een zit in een rolstoel en geniet elke dag van simpele dingen. De ander heeft een pijnlijke pols en annuleert de vakantie. Want “op deze manier kan ik er toch niet van genieten”.  Jammer. Als je een onderbewuste overtuiging hebt dat alles perfect moet zijn, dan wordt het erg moeilijk om tevreden te zijn. Jammer. Want je kunt ook de overtuiging hebben dat elke dag nieuwe verrassingen brengt. Of dat de mooiste dingen in het leven gratis zijn. Zoals een zonsopkomst. Maneschijn. Vriendschap en liefde. Een glimlach. De troost die de natuur biedt.

Je kunt kiezen waar je je aandacht op richt!

In een week waarin iedereen zich zorgen maakte over wat er op het journaal was, gaf ik tijdens de lessen Licht Yoga een visualisatie:

Zoek in je hart dat plekje waar vrede heerst. Kijk met alle aandacht naar dat gevoel van vrede. Laat het groeien. Warme golven van vrede spoelen door je heen. Ze wassen alle onvrede weg. Alle boosheid, alle pijn. Zet je hart open. Laat die golven van vrede over de aarde stromen. Tot er alleen nog maar vrede is. In jezelf en om je heen.

De cursisten zeiden dat het zo heerlijk was.

Dat het zo goed voelt om vrede te zaaien ipv je zorgen te maken over de wereld. Helpt het ook echt? Als jij vrede voelt in jezelf dan straal je dat ook uit. Daar wordt de wereld toch echt beter van. Iedere keer als je zegt of denkt: "Dat kan ik niet, dat lukt toch niet..." geef je aandacht aan je beperkingen. Geef je niet teveel aandacht aan je eigen fouten of oneffenheidjes? 

Kies ervoor om aandacht te geven aan vrede in je hart. Aan je mooie glimlach. Aan de kleine stapjes vooruit.

Kies ervoor om aandacht te geven aan je leuke en goede kanten. En voel je tevredenheid groeien!

 

7 Tips

Wat kun je zelf doen?

  • Koop een witte of rode roos, zet hem ergens neer en geef hem eens vijf minuten echte aandacht. Kijk dan eens of hij mooier of langer bloeit dan je gewend bent.
  • Kijk eens met alle aandacht hoe je kind aan het spelen is. Waarschijnlijk voel je de liefde voor je kind groeien!
  • Geef ook eens aandacht aan je wensen en behoeften. Aandacht voor jezelf, aandacht voor het kind in jezelf.
  • Als je naar bed gaat, laat dan nog eens de mooie dingen van die dag door je hoofd gaan. Zo ga je slapen met een positief gevoel.
  • Licht Yoga: Als je in een houding staat, geef dan je aandacht aan het gevoel dat je bij iedere ademhaling zachter wordt, verder komt, meer ontspant, soepeler wordt. Geef dus vooral níét je aandacht aan je stijfheid of je beperktheid!
  • Een meditatie: Luister naar de stilte tussen de geluiden. Negeer alle geluiden en richt je aandacht op de stilte. Stel je voor dat er ergens in de kamer een plekje is dat helemaal stil is. Spits je oren om die stilte te horen. Doe dat 5 of 10 minuten lang. Misschien hoor je dan het bijzondere geluid van de stilte.
  • Een variatie daarop: Luister naar de stilte áchter je gedachten.
  • Heb je er een beetje hulp bij nodig? Maak dan een afspraak voor een consult. Eén consult is meestal genoeg.

 

Wat kan ik voor je doen?

  

Meer lezen?

Inspiratiemails: Energie & je Energieveld


 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven