praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Communicatie en relaties

 

Wij moeten eens praten

Vanuit welk chakra praat jij? 

Auteursrecht: bowie15 / 123RF Stockfoto

Communiceren is iets heel anders dan praten. Praten is eigenlijk niets anders dan geluid maken in de vorm van woorden. Communiceren is uitwisselen. Uitwisselen van informatie of emoties. Veel huwelijken stranden omdat de één emoties, en de ander informatie wil uitwisselen. Maar je kunt geen appels met peren uitwisselen.


Praat je vanuit je buik, je hoofd, of je hart?

Je bewustzijn verplaatst zich door de chakra’s. Als je in je buikchakra’s zit, ben je gedreven door emoties. Dan gaat het vooral over angst, verdriet en boosheid. In je hartchakra gaat het over gevoel: Liefde en kwetsbaarheid. En in je hoofd gaat het over denkbeelden. Je mening.

Vanuit je hartchakra kun je met iedereen communiceren.

Als de ander ook in het hartchakra zit gaat dat helemaal soepel. Dan zit je op dezelfde golflengte. Maar als de één in het hoofd zit en de ander in de buikchakra’s, dan krijg je hele rare dingen. Die mensen snappen elkaar niet, en vinden dat dat aan de ander ligt.

Als je met je bewustzijn in je hoofd zit heb je je een beetje afgesloten voor je emoties.

Dat vinden wij verstandig en volwassen. Vanuit je hoofd heb je overzicht en zie je gemakkelijk oplossingen. Communiceren is dan vaak ‘gezellig kletsen’. Vergelijken met andere situaties. “Ik kwam te laat op mijn werk want mijn auto wilde niet starten.” “Dat had mijn buurvrouw ook, haar accu was kapot”.

Als er iets gebeurt waardoor je flink geraakt wordt, dan zakt je bewustzijn naar de buikchakra’s.

Je wordt boos, angstig of verdrietig. Je wilt dan dat de ander begrijpt hoe je je voelt, en je wilt dat er iets verandert. Je wilt troost. Of excuses. Of geruststelling. Je wilt in ieder geval niet horen: “Dat had mijn buurvrouw ook”.

Veel relaties gaan stuk omdat de één (door drukte, stress of werk) alleen nog in het hoofd zit, en de ander in de emoties schiet.

Bang omdat je je partner niet meer kan bereiken? Verdrietig omdat je je eenzaam voelt? Boos omdat je je afgewezen voelt? Juist daardoor kun je zelf ook niet meer goed communiceren. Vanuit je buikchakra’s praat je dan over je angsten. Dat klinkt als verwijten. Niemand wil verwijten horen. Je partner zal alleen maar verder weg kruipen in het hoofd. Wil je echt communiceren? Zorg dan dat je in je hartchakra zit.

 

Mensen met een vorm van autisme (ASS) communiceren anders.
Hier Tips voor communicatie met mensen met ASS
Voorbeeld communicatie: Italiaans familierecept: Pasta met Asperger.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven