praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Communicatie en relaties

 

Van wie droom jij?

Natuurlijk bestaat jouw ideale partner wel. Maar hoe kun je hem/haar in je leven krijgen?

Wil je de partner van je dromen vinden, vraag je dan eerst af waar je van droomt. Stel je bent gevoelig of verlegen. Dan zoek je een sterke zelfbewuste partner waarnaast jij je veilig en beschermd voelt. Jij kunt jezelf verstoppen, hij regelt het allemaal wel. Maar na een poosje ga je je storen aan die zelfingenomen kwal die altijd alle aandacht naar zich toe trekt. Jij krijgt niet de ruimte om jezelf te zijn!

Wil je de partner van je dromen vinden, vraag je dan eerst af waar je van droomt.

Kijk daar eens goed naar. Droom je eigenlijk van iemand die je komt verzorgen, redden, beschermen? De prins(es) op het witte paard? (Of een plaatsvervanger voor je vader of moeder? Nee toch?) Wat je visualiseert trek je naar je toe. Wat je denkt of verwacht is eigenlijk ook een visualisatie, dus sta er even bij stil wát je denkt of verwacht. Als je denkt dat jouw droom-partner niet bestaat, of dat jij het niet waard bent, dan komt er dus ook niemand.

Soms voel je je eenzaam en hulpeloos. Dan verlang je naar iemand die jouw eenzaamheid komt oplossen.

Of iemand die je komt redden en beschermen. Iemand waar je de verantwoordelijkheid op kunt afschuiven, iemand die jouw boontjes dopt. Maar als je iemand vindt die jouw tekorten opvult, dan zal hij/zij dat ook blijven doen als het van jou niet meer hoeft.

Daarmee blijft de ander jouw tekorten bevestigen.

In plaats van dat jij leert groeien en je tekorten zelf oplost, blijf je de zwakke kanten in stand houden. Je ‘droomprins’ wordt dan een ‘irritatieprins’. Voorbeeld: Stel je bent gevoelig of verlegen. Dan zoek je een sterke zelfbewuste partner waarnaast jij je veilig en beschermd voelt. Jij kunt jezelf verstoppen, hij regelt het allemaal wel. Maar na een poosje ga je je storen aan die zelfingenomen kwal die altijd alle aandacht naar zich toe trekt. Jij krijgt niet de ruimte om jezelf te zijn!

Wat je zoekt in de ander wil je zelf ontwikkelen. Vandaar dat je je na een poosje gaat storen aan datgene wat je in het begin zo geweldig vond aan de ander. 

Op dagen dat je je goed voelt zul je een heel andere partner zoeken en dus ook vinden. Kijk naar wat je wilt op goede dagen. Welke partner zoek je dan? De persoon die daaraan voldoet zal je stimuleren te zijn zoals je bent op die goede dagen. Die haalt het beste in je naar boven.

Wees zelf de prins(es) op het witte paard, dan komt de droompartner vanzelf op je af.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven