praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Bewustzijn en zelfbewustzijn

 

Visualiseren: Wat je ziet is waar.

Waarom werkt visualiseren zo goed? Omdat je onderbewuste alles gelooft wat je gezien hebt.

Je gelooft je oren niet, je gelooft je ogen. Kijk maar eens naar dit filmpje. Zegt hij nou steeds wat anders, of hetzelfde? Als je kijkt hoor je iets anders dan als je je ogen dicht doet. Want wat je ziet wordt direct als waar gezien, en wat je hoort niet. Als ik zeg “Deze crème laat alle rimpels verdwijnen”, dan geloof je dat niet zomaar. Als ik een filmpje laat zien, dan wel. Ook al zie je duidelijk dat het filmpje nep is.

Zien is geloven.

Reclamemakers weten dat. Zij helpen je door een illustratief filmpje te maken. Ook als zoiets vaags ziet als rode bolletjes die naar een geel streepje schuiven en dan wordt dat gele streepje groen. Als daarbij gezegd wordt: “Samen staan we sterker” of “Deze crème verzacht de huid” of “Deze tabletten voorkomen spataderen en diaree” dan geloof je sneller wat er gezegd wordt, want je zíét het!

Maar wat zie je nou eigenlijk?

Er is een filmpje over hoe die supertandpasta de gevoelige plekken afdicht. Je zíét het gebeuren. Maar als je goed luistert: De stem zegt: “KÁN HELPEN de pijn te verlichten”. Dat kan een kop thee ook, of een knuffel. Misschien is die tandpasta inderdaad geweldig, maar wat ik wil duidelijk maken is dat je om de tuin wordt geleid met filmpjes en plaatjes omdat reclamemakers weten dat dat aanslaat. Zo zijn er ook filmpjes over maagzuurtabletten waarbij de brandweer de irritatie blust, afwasmiddelreclames waarbij een vette pan half onder water wordt gehouden en er blinkend weer uit komt, en wasmiddelreclames waarbij mensen hun grijze-laagje-over-de-kleren kunnen ‘uittrekken’. Je ZIET het en dus geloof je het.

“Ik kan het me niet voorstellen” betekent over het algemeen: “Ik geloof er niks van”.

Als je je iets voorstelt (als je het ziet in je gedachten) dan denkt je onderbewuste dat je het gezien hebt. En dus is het waar. Je rationele verstand kan er anders over denken maar je onderbewuste gelooft het.

Daar kun je ook gebruik van maken. Maak in je gedachten een filmpje over hoe je blij bent, vol energie, helemaal op je best.

Laat je onderbewuste maar geloven dat je gezond en gelukkig bent. Meestal is het andersom. Je ziet al voor je dat je weer gezeur krijgt op je werk, dat je vrouw gaat klagen omdat je wat later bent, dat de visite vervelend wordt en dat het druk zal zijn in de winkel. Zo laat je je onderbewuste geloven dat het leven ellendig is en dat je je rot voelt. En dat werkt ook!

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven