praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Bewustzijn en zelfbewustzijn

 

Inspiratie

Inspiratie komt pas als je stopt met denken.

Inspiratie is als licht dat in je denken binnenkomt, en je daar aanzet om iets nieuws te bedenken. Nieuwe ideeën, nieuwe inzichten, nieuwe mogelijkheden. Alles kan jou inspireren, als je er voor openstaat. Een liedje, een geur, een kleur, een woord. Als je er voor openstaat roept het in jou je creativiteit wakker. Inspiratie is dus iets heel anders dan intuïtie, want intuïtie is aanvoelen, weten.

Inspiratie is als een rivier die door je heen stroomt.

Je kunt je erop afstemmen, dan merk je dat je normale manier van denken stopt, en dan komen er hogere, zuiverdere gedachten. Alsof je met je denken in een hogere werkelijkheid zit.

Inspiratie is alles wat jou bij je eigen wijsheid brengt.

Bij je eigen creativiteit. Het denken kan dat niet. Het denken kan alleen bekende gedachten herhalen, koppelen aan andere oude gedachten, en daar conclusies uit trekken. Als je een uitspraak hoort die voor jou nieuw is, dan gaat jouw denken dat vergelijken met de gedachten die jij al had, en dan kun jij die uitspraak verwerpen of juist als waarheid aannemen. Meestal vind je alleen wáár wat bij je oudere overtuigingen past. Het denken is meestal niet creatief. Als je een probleem hebt of een beslissing moet nemen kun je daar erg lang over nadenken, maar meestal komen steeds dezelfde gedachten voorbij.

Totdat je stopt met denken.

Als je iets heel anders gaat doen, of er een nachtje over slaapt, dan kan er ineens iets nieuws in je hoofd komen. Juist als je de hele dag maar blijft piekeren is het een goed idee om je af te stemmen op inspiratie. Om te lezen, kijken of luisteren naar iets ánders, want álles kan inspiratie geven. Zie het maar zo: Sacherijnige gedachten zijn zwaar. Vrolijke gedachten zijn lichter. Inspiratie geeft je nóg lichtere gedachten en ideeën. Hoe hoger je je afstemt hoe beter het stroomt. En elke gedachte die je door inspiratie binnenkrijgt kan je weer inspireren naar de volgende gedachte.

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

In de Inspiratiemail staan ook tips en visualisatie-oefeningen. Geef je op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven