praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Bewustzijn en zelfbewustzijn

 

Echt genieten, hoe doe je dat?

Hoe kan ik weer meer genieten van het leven en de simpele dingen?

Er is zoveel om van te genieten: de zon, een warm bad, lekker eten, een goed gesprek, de lente, een vrijpartij, een boek of film, uitslapen, een wandeling, mooie muziek, thuiskomen, een geur, en nog veel meer. Je kunt genieten van een avondje uit of van een avondje thuis. Kortom je kunt elke avond genieten.

Waar je van kunt genieten is voor iedereen anders. Maar er zijn ook mensen die nergens van kunnen genieten. Of die er geen tijd voor hebben. Of die niet meer weten hoe dat moet.

Genieten doe je door je verstand op nul te zetten, en alleen maar te ervaren.

Genieten is een ervaring. Zonder oordeel. Want oordelen is denken, en denken en genieten kan niet tegelijk. Zodra je denkt: “Oh heerlijk” is je denken weer bezig en ben je dus niet meer aan het genieten. Dus even terug: Zet je denken uit, en dan alleen maar ervaren. En dat kan door te zien, luisteren, proeven, ruiken of voelen. Hier en nu.

Je kunt door een bos lopen en genieten van de ervaring.

Door de zacht verende aarde onder je voeten te voelen, en de koele vochtige lucht op je huid. Je kunt genieten door echt te zien: de dauw op de spinnenwebben, de schittering van het zonlicht op de frisse blaadjes, de voetsporen van reeën en konijnen. Je kunt genieten van de geuren van het bos, die elk seizoen anders zijn, en van de gezonde lucht die je inademt. Je kunt genieten door te luisteren naar het geritsel in de struiken, het getjilp en gefluit van de vogels, het timmeren van een specht, en van het geluid van een briesje door de blaadjes...

Of je kunt nadenken over je werk, de boodschappen, je relatie, je to-do-list of de politiek. Geniet je dan nog?

Dus stop met denken. Breng de aandacht naar wat je ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt.

Dan pas ben je echt aanwezig. Op dit moment, op deze plek. Hier en nu. Dan pas kun je echt genieten.

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

  1. Zo leuk om je inspirerende en vaak herkenbare inspiratiemails te lezen! Zit nu op de bank heerlijk te genieten van een toastje en ben dankbaar voor mijn lieve vriend en onze mooie dochter waarover ik altijd complimentjes krijg dat ze zo vrolijk meisje is en lekker in haar vel zit. Door je mailtjes word ik altijd weer even herinnerd aan de simpele/goede/dankbare momenten in het leven :) ga zo door!

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven