praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Bewustzijn en zelfbewustzijn

 

Denk positief!

Positieve gedachten maken je blij. Jij kiest zelf wat je denkt. Denk positief!

Positief denken wil zeggen: bewust kiezen voor positieve gedachten en een positief gevoel. Ook bij dagelijkse tegenslagen kun je ervoor kiezen om je humeur niet te laten verpesten, om de situatie te accepteren (het is nu eenmaal gebeurd) en er het beste van te maken. Dat gaat wel in tegen de nationale hobby: klagen over het weer. Als je klaagt maak je jezelf een slachtoffer, en dan zul je zien dat er steeds méér te klagen valt. Als je positief blijft stijg je boven de negativiteit uit, en dan zul je zien dat er steeds meer positiefs naar je toe komt.

Natuurlijk mag je verdriet voelen, en boosheid. Maar blijf daar niet in hangen.

Hieronder de inspirerende bijdragen van twee bijzondere vrouwen:

  1. Joyce:
    Over positief denken? Wat een mooie gedachte! Het lijkt soms zo mens eigen om in het negatieve te hangen! Als er een baby is geboren gaat dat minder snel rond dan als er iemand overleden is. Ik vind dit erg jammer!! Te gek dat jij er iets mee doet! Ik heb gisteren chemo gehad anders had ik je nu wel even gebeld maar ik ben te misselijk... Allemaal voor een goed doel hoor! (als ik misselijk ben zijn de kanker cellen dat ook.. haha) Positief denken gaf mij alle rijkdom, álles in het leven. Het heeft mij de ogen geopend, het geeft mij de kracht om verder te gaan, het besef dat ik de baas ben over mijn eigen denken, over hoe mijn dag verloopt, het besef: Alles komt voort uit je eigen denken.

Lees haar positieve boodschap/verhaal op de site:  www.leveninlicht.nl/technieken/natuurlijk_genezen/

 

  1. Saskia:
    Ik kwam eigenlijk voor de visualisaties naar Licht Yoga. Door het feit dat ik mij niet kan bewegen door mijn handicap en spasmes, had ik nooit gedacht dat ik door yoga soepeler zou worden, omdat ik die bewegingen helemaal niet kan maken. Maar door het mij voor te stellen voel ik dat mijn spieren soepeler worden. Zelfs de adl-er (degene die mij helpt bij de verzorging) viel het op dat ik soepeler werd. Dat heeft alles met gedachtenkracht te maken. Als je je iets voorstelt dan lukt het ook. Als ik positief denk voel ik mij lekkerder in mijn lichaam zitten. Als ik denk dat ik iets niet kan dan word ik daar niet blij van, en als ik denk aan wat ik wel kan dan ben ik een gelukkig mens! Je hebt wel van die dagen dat je geen zin hebt, maar als je aan iets leuks denkt dan wordt het wel weer leuk.

Joyce en Saskia kijken niet naar de pijn, de beperkingen en de problemen, ze kijken naar de mooie dingen in het leven.

Hun positiviteit is voelbaar, het is heerlijk om bij ze te zijn want ze stralen positiviteit uit.

Of je je richt op je pijn of je mogelijkheden is een keuze die wij allemaal bewust of onbewust maken. Kies bewust! Kies ervoor om te genieten van de les Licht Yoga ipv je te ergeren omdat je zo snel kramp krijgt of omdat je niet bij je tenen kunt... Als je een oefening niet kunt meedoen dan hoeft dat toch geen reden te zijn om thuis te blijven? Er blijft toch zoveel over dat je wél kunt?

Ook in mijn praktijk kom ik mensen tegen die blijven hangen in de overtuiging dat ze wel nooit uit hun probleem zullen komen... dus proberen ze het ook niet. "Ik heb een moeilijke jeugd gehad" of "mijn ouders begrepen mij niet" mag toch geen reden zijn om nu nog steeds jezelf te blokkeren en emoties uit de weg te gaan?

Ga de uitdaging aan, geef jezelf toestemming om volledig te gaan leven, bevrijd jezelf!

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven