praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Bewustzijn en zelfbewustzijn

 

"Bizar en absurd"

Bizar en absurd dat je een trauma zó snel kunt oplossen. 

"Het is bizar. Het is absurd dat je vanuit een totaal andere invalshoek zó anders kunt voelen over dezelfde situatie. Dit is echt bijzonder." In de laatste 15 minuten hadden we nog even een trauma opgelost. Dat een consult bij mij bijzonder is hoor ik zo vaak dat ik het niet eens meer in mijn lijst ‘reacties van cliënten’ zet. Maar ‘bizar’ en ‘absurd’ zijn woorden die ik zelf nooit gebruik. Daarom ging ik er over nadenken. Wat had ik nou eigenlijk gedaan?

Een trauma bestaat uit beelden, emoties en gedachten die zijn samengeklonterd.

Dat ligt als een blok beton in je bewustzijn. Zodra je eraan herinnerd wordt komen de beelden, emoties en gedachten van toen weer bovendrijven. En als je er ook nog schuldgevoel of spijt bij voelt, dan maakt dat het alleen maar erger.

Het trauma zit onveranderlijk opgeslagen in je herinnering.

Alsof je er een filmpje van hebt gemaakt. Je ziet steeds weer datzelfde filmpje. Vanuit hetzelfde standpunt gefilmd. Vanuit het kind dat je was. Of vanuit de angst die je voelde. Het is heel lastig om daar iets aan te veranderen omdat ook de emoties en de gedachten van toen er aan vast zitten. Als je toen dacht: “Het is mijn schuld”, dan denk je dat nu nog. Ook al weet je als volwassene dat het een ongeluk was.

Zo’n trauma oplossen kun je niet in je eentje. Omdat je vanzelf steeds weer in de oude beelden en emoties verstrikt raakt.

Als ik bij je ben kan ik je helpen het trauma te ontkrachten. Ik raak niet verstrikt in de beelden en emoties. We breken het blok beton af. Door een totaal ander standpunt in te nemen zie je de hele gebeurtenis anders. En dan voelt het ook anders. En dan denk je er ook anders over.

Dat werkt niet alleen voor kleine traumaatjes maar juist ook voor de grote.

Een ongeluk waarbij iemand is overleden, misbruik, brand, het verlies van een kind of ouder, een doodgeboren kind of de zelfdoding van je geliefde… Jij zit verstrikt in het filmpje dat je ervan gemaakt hebt. Misschien is het tijd om je er nu uit los te maken…

Drie dagen na het consult:

“Natuurlijk mag je die zinnen anoniem gebruiken, het is namelijk helemaal waar. Die ervaring voelt nu namelijk ook echt rustig en afgesloten.” 

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven