praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Visualiseren werkt! Omdat je onderbewuste alles gelooft wat je gezien hebt.

Visualiseren: Wat je ziet is altijd waar.

Visualisatie werkt, omdat je bewustzijn erg visueel is ingesteld. Je gelooft je oren niet, je gelooft je ogen. Kijk maar eens naar dit filmpje. Zegt hij nou steeds wat anders, of hetzelfde? Als je kijkt hoor je iets anders dan als je je ogen dicht doet. Want wat je ziet wordt direct als wáár gezien. Wat je hoort niet. Als ik zeg “Deze crème laat alle rimpels verdwijnen”, dan geloof je dat niet zomaar. Als ik een filmpje laat zien, dan wel. Ook al zie je duidelijk dat het filmpje nep is.
 

Visualiseren werkt, want zien is geloven.

Reclamemakers weten dat. Zij helpen je door een illustratief filmpje te maken. Ook als zoiets vaags ziet, als rode bolletjes die naar een geel streepje schuiven, en dan wordt dat gele streepje groen. Als daarbij gezegd wordt: “Samen staan we sterker” of “Deze crème verzacht de huid” of “Deze tabletten voorkomen spataderen en diarree” dan geloof je sneller wat er gezegd wordt, want je zíét het! Het streepje werd groen!

Maar wat zie je nou eigenlijk?

Een supertandpasta maakt gevoelige plekken dicht. Daar is een filmpje van. Je zíét het gebeuren. Maar als je goed luistert: De stem zegt: “KÁN HELPEN de pijn te verlichten”. Dat kan een kop thee ook, of een knuffel. Misschien is die tandpasta inderdaad geweldig. Maar wat ik wil duidelijk maken, is dat je om de tuin wordt geleid. Met filmpjes en plaatjes. Omdat reclamemakers weten dat dat werkt. Zo zijn er ook filmpjes over maagzuurtabletten, waarbij de brandweer de irritatie blust. Afwasmiddelreclames waarbij een vette pan half onder water wordt gehouden, en er blinkend weer uit komt. En wasmiddelreclames waarbij mensen hun grijze-laagje-over-de-kleren kunnen ‘uittrekken’. Je ZIET het en dus geloof je het. (“Ik kan het me niet voorstellen” betekent “Ik geloof er niks van”.)

Je kunt jezelf gelukkig en gezond visualiseren.

Als je visualiseert, dan heeft je onderbewuste het 'gezien'. En dus is het waar. Dus visualiseer dat je je goed voelt. Maak in je gedachten een filmpje over jezelf. Zie dat je blij bent, vol energie, helemaal op je best. Laat je onderbewuste maar geloven, dat je gezond en gelukkig bent. Je rationele verstand kan er anders over denken. Maar je onderbewuste gelooft het. Dan voel je je ook beter.

Pessimisten visualiseren negatief. Meestal onbewust.

Let op dat je niet per ongeluk negatief visualiseert. Vaak gaat dat vanzelf. De hele dag door. Je ziet al voor je, dat je weer gezeur krijgt op je werk. Dat je vrouw gaat klagen, omdat je wat later bent. Dat de visite vervelend wordt. Of dat het druk zal zijn in de winkel. Zo laat je je onderbewuste geloven, dat het leven ellendig is. En dat je je rot voelt.

En dat werkt ook!

 

4 Tips om beter te visualiseren

Wat kun je doen als je wilt visualiseren?

  • Denk je dat jij altijd pech hebt? Dat alle verkeerslichten wel weer rood zullen zijn? Dat je bij de kassa's weer in de traagste rij staat? Als dat is wat je voor je ziet, dan zal het ook wel zo gaan.
  • Wil je afvallen? Zeg dan niet alleen tegen jezelf dat je het kunt, maar zie het vóór je. Zie hoe je steeds slanker wordt. Zie hoe de vetcellen smelten. En zie hoe je gezond en fit bent. En dan niet de volgende keer kijken naar al het vet dat er nog zit, maar naar dat beetje vet dat al weg is!
  • "Ik kan het me niet voorstellen"? Bedoel je dat je niet kunt geloven dat dit kan? Misschien ben je sceptisch, omdat je niet naïef wilt zijn. Dus wil je niet geloven, dat je met je voorstellingsvermogen je pijn kunt verlichten of je maag kalmeren.  
  • Als het voornamelijk het filmpje is dat werkt, dan kun jij het ook zonder die tandpasta/pillen. Visualiseer dat de brandweer je maagzuur blust. Met yoghurt bij voorbeeld. Visualiseer dat je  de gevoelige plekken op je tanden dichtsmeert. Of de pijn verzacht. Let op: Dit geldt niet voor medicijnen die door artsen zijn voorgeschreven!

 

Hoe kan ik je helpen met visualisatie te werken?

  • Ik leer je, goed te visualiseren. En ik leer je goede visualisaties.
  • Heb je de neiging alles negatief te zien? Ik kan je helpen dat om te draaien naar iets positiefs.
  • Je krijgt van mij een goede visualisatie, speciaal voor jouw specifieke klachten.
  • Ik kan helpen je scepsis los te laten. Dan kun je makkelijker visualiseren.
  • En ik haal stress en spanning uit je lijf.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Bewustzijn & Zelfbewustzijn

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven