energetische therapie en visualisatie

menu

Hoe BLIJF je gemotiveerd, zonder streng te zijn voor jezelf?

Jezelf motiveren is NIET jezelf dwingen iets te doen dat je eigenlijk niet wilt.

Veel mensen kiezen 1 januari om veranderingen te brengen in gewoontes. Het maakt niet uit wat je je hebt voorgenomen, er zit altijd een patroon in. Voordat je de magische startdatum bereikte was je héél erg gemotiveerd. Zodra je begonnen was voelde je de positieve energieën door je heen stromen. In februari wordt het lastig. Je vergeet het gewoon even, je hebt wel wat anders aan je hoofd, of je bent het even helemaal zat. Waar is die motivatie gebleven? En hoe krijg je die motivatie weer terug?

Motivatie geeft energie. Als de motivatie weg is kost het alleen energie.

Motivatie is dat, wat je in beweging brengt. Zo lang je die motivatie voelt lijkt het bijna vanzelf te gaan. Maar na een poosje is de motivatie minder sterk. Je houdt het alleen vol met wilskracht en discipline. En dat is niet zo leuk meer. Na een paar terugvallen is het erg lastig om door te gaan. Hoe blijf je gemotiveerd op een goede manier?

Als je jezelf blijft motiveren ben je in gevecht met jezelf

Je onderbewuste houdt niet van verandering. Je onderbewuste, dat is de automatische piloot. Het liefst doe je alles op gewoonte. Elke dag dezelfde routine. Dus als JIJ iets wilt veranderen, dan moet je in gevecht met je luie, trage onderbewuste. Maar dat onderbewuste, dat ben je ook zelf. Dus als JIJ (de gemotiveerde,) jezelf (je onderbewuste) nieuwe gewoontes wilt aanleren, dan voel JIJ je gemotiveerd en positief zo lang je in deze deelpersoonlijkheid zit. (Lees hier wat deelpersoonlijkheden zijn)

Na een poosje zakt de motivatie, en ben jij weer je gewone zelf.

Als de motivatie zakt heb je geen zin meer in dat gezeur over rauwkost en hardlopen. Jij wilt juist het tegenovergestelde van wat je in januari wilde. Je wilt niet sporten, lijnen en werken. Jij wilt met een zak chips op de bank. Als je nu probeert je motivatie op te peppen, dan wordt het oorlog van binnen. De stem van de gemotiveerde deelpersoonlijkheid zit jou de hele tijd te commanderen en bekritiseren. En dat wil niemand. Jij wilt met rust gelaten worden. Opgeven geeft dan meer rust.

Hoe sterker de motivatie, hoe sterker de weerstand

Als je vanuit een deelpersoonlijkheid jezelf zit te motiveren, dan zul je merken: hoe harder jij het probeert, hoe sterker de drang om op te geven. Als je als een tiran jezelf zit te dwingen ander gedrag te vertonen, dan ontstaat er een andere deelpersoonlijkheid: De innerlijk Saboteur. Die zorgt ervoor dat niets lukt. Die 'vergeet' je afspraak. Die zorgt voor pijn of vermoeidheid, die trekt alles uit de kast om jou te saboteren.

Gemotiveerd blijven kan ook zacht en liefdevol

Jezelf dwingen om nu op te staan en je sportkleding aan te trekken is niet aardig. Als je zo tegen je partner zou doen gooit die je zo op straat. Probeer jezelf liefdevol te motiveren. Herinner jezelf nog eens aan de voordelen. Geef jezelf ook een keer een dag vrij van de voornemens. Het hoeft niet zo drastisch. Wees lief voor jezelf. Want met liefde en waardering bereik je veel meer dan met zelfkritiek en dwang.

 

Tips: Hoe blijf je gemotiveerd op een liefdevolle manier?

Tip 1:  Discipline is goed. Zelfkritiek en dwang is niet goed

Merk je dat je negatief naar jezelf bent? Dan weet je al dat je dit niet lang gaat volhouden. Terug naar gezonde discipline. Motiveer jezelf zoals je je kind zou motiveren: met vriendelijkheid, geduld, begrip en vertrouwen.

Tip 2:  Om gemotiveerd te blijven moet je je ándere behoeften niet vergeten

Je bestaat uit verschillende delen en die delen hebben verschillende behoeften. Neem je behoeften serieus en zorg dat alle innerlijke delen krijgen wat ze nodig hebben. Je wilt niet alleen je doel bereiken, je wilt ook rust, lekker eten enz. Als aan die andere behoeften is voldaan, dan voel je geen weerstand meer om met je doel bezig te zijn. Want dan gaat het niet meer ten koste van andere behoeften. (Bv: Wil je afvallen maar houd je van lekker eten? Neem dan echt de tijd om te bedenken wat je wilt eten… iets dat aan je doel én aan je behoeften voldoet.)

Tip 3:  Stap niet in een nieuwe deelpersoonlijkheid!

Jouw doel is niet, iemand anders te worden. Vaak doe je dat onbewust wel. Je visualiseert onbewust hoe je je vanaf 1 januari gaat gedragen, hoe je er uit gaat zien, wie je gaat worden. Vanaf 1 januari ga je leven alsof je dit bent. Eigenlijk heb je gewoon een nieuwe deelpersoonlijkheid geschapen. Dat kan een paar weken erg prettig voelen. Maar daarna wil je weer jezelf zijn. Juist daarom:

Tip 4:  Positieve motivatie: omschrijf je doel in behoeften

Je onderbewuste is niet vatbaar voor jouw argumenten. Rationele redenen motiveren niet. Je onderbewuste wil alleen behoeften vervullen. Omschrijf daarom wat je wilt bereiken in behoeften. "Ik wil 10 kilo afvallen" is een opdracht aan jezelf, geen behoefte. Daarom motiveert dit niet. Je wilt niet afvallen, je wilt slank zijn. Maar ik weet niet of 'slank zijn' of 'mooi zijn' een echte behoefte is. Niet voor je onderbewuste in ieder geval. "Ik wil mijn veters kunnen strikken zonder ademnood" is beter, maar niet erg positief. Hoe voelt "Ik wil me weer zo fit voelen als toen ik 20 was" voor jou? Daar krijg je positieve energie van, toch? Dit motiveert om meer te sporten en gezonder te eten.

Tip 5:  Gebruik visualisatie om jezelf te blijven motiveren

Als je visualiseert dat je je weer zo voelt als toen je 20 was, jong, sterk, slank en gezond, dat je zonder gehijg de trap op rent, de hele nacht danst, en daarna nog energie genoeg hebt om de ramen te lappen, dan vóél je je ook sterk, slank en jong. Dan voel je ook dat je genoeg energie hebt, en heb je geen behoefte aan koek en suiker. En dan krijg je vanzelf ook zin om een rondje te rennen.

Tip 6:  Wat is er zo magisch aan 1 januari??

Is 1 januari wel de beste dag om nieuwe gewoontes aan te leren? Het is dan koud en vroeg donker, en je natuurlijke behoefte is bankhangen. Gemotiveerd blijven is dan erg lastig. Misschien is 1 maart of 1 april een betere dag. Je kunt 's avonds naar buiten, je ruikt de lente al aankomen, je hebt meer energie en meer positiviteit. Op 21 maart worden de dagen langer dan de nachten. De overwinning van het licht op de duisternis! Misschien is dat wel de ideale dag.

Tip 7:  Waardeer kleine stapjes en kijk naar de lange termijn

Teveel motivatie wordt teleurstelling. Ga voor de resultaten op de lange termijn. Als je over-gemotiveerd begint, is de kans groot dat je na een tijdje opgeeft. (rode lijn). Als je rustig begint, kleine stapjes, weinig verwachtingen, dan leer je makkelijker een nieuwe gewoonte aan.

Als je doel is 3x in de week te sporten (12x per maand), dan komen er allerlei emoties bij kijken als dat niet lukt. De druk is groot en de teleurstelling ook.

Als je doel is meer te bewegen, dan ben je al blij als je een keer met de fiets boodschappen gaat doen. Dat is een positief gevoel, het voelt als een beloning. Bovendien voel je je fitter daarna. Dan ga je vanzelf steeds vaker sporten.

Ook als 12x in de maand nooit lukt... die blauwe lijn voelt veel beter!

Tip 8:  Doorbreek je onbewuste routine, geef jezelf irritante hints

Als je motivatie even wat minder is zak je direct terug naar je onbewuste routines. Voor je het weet is het alweer te laat geworden om nog te gaan sporten. Die onbewuste routines kun je doorbreken door jezelf te herinneren aan wat je wilt gaan doen. Wil je meer sporten? Zet je sportschoenen 's morgens alvast in de keuken. Wil je meer ontspannen? Zet je pot badzout op de eettafel. Ja, zet dat soort hints zo irritant mogelijk in de weg. Krijg je bij een film altijd trek? Zet direct na het eten de fruitschaal voor de tv.
Ook een goede: Maak een foto die je herinnert aan je doel, en gebruik die als achtergrond van je telefoon, laptop, instagram, enz.

Tip 9:  Leg je motivatie vast in een amulet

Een amulet is een batterij om je motivatie steeds weer op te laden. Motivatie is een kracht, een energie. Die motivatie-energie voel je soms heel sterk, en op die momenten kun je hem vastleggen in een amulet. Zo kun je later je amulet gebruiken om je motivatie steeds weer aan te wakkeren.

Als amulet kun je een steen gebruiken, of een ander voorwerp waar nog geen energetische lading op zit. De robijn die van je oma was heeft al een energetische lading (een emotionele betekenis). Daarom is zoiets niet geschikt als amulet.

In mijn praktijk werk ik ook met motivatie-amuletten. Het zijn edelstenen en kristallen, als zaksteen of als halsketting. De positieve energie die je tijdens en direct na het consult voelt, kunnen we samen in de steen ankeren. De stenen en kettingen die je in mijn praktijk kunt uitkiezen zijn al gezuiverd.

Alleen in februari:

Alleen in februari: Als jij een ketting bestelt (bij mijn dochter Kayla), dan laad ik hem gratis voor je op specifiek voor jou en jouw doel. De ketting zie je hier. Schrijf in het vak "Speciale wensen" wat je doel is, en waarom je daar een beetje extra motivatie bij nodig hebt.

Tip 10:  Wil je ergens mee stoppen of minderen? Zoek een alternatief

Het lijkt heel logisch maar de meeste mensen vergeten het: Als je ergens mee wilt stoppen, wat ga je dan doen met het gat dat er dan is? Altijd een sigaret bij de koffie? Wat ga je dan nu doen als je koffie drinkt? Zoek iets om je bezig te houden, iets om met je handen te doen, iets dat je kalmeert, iets dat je afleidt. En zorg dat je dit altijd bij je hebt.

Tip 11:  Je kunt makkelijker gemotiveerd blijven als je verleiding uit de weg gaat

Doorbreek daarom verbanden als dingen met elkaar te maken hebben. Als je gewend bent bij de koffie te roken, dan kan het makkelijker zijn om ook maar geen koffie meer te drinken, tot je gewend bent niet meer te roken. Dus drink thee of water ipv koffie, want daar 'hoort' geen sigaret bij. Of blijf staan als je koffie drinkt. Doorbreek de gewoonte van koffiedrinken als daar die sigaret bij hoort. Bijvoorbeeld: Drink koffie door een rietje. Zeker weten dat je die sigaret minder mist.

Tip 12:  Hoe kun je gemotiveerd blijven als je na het eten geen fut meer hebt?

Voor het eten ben je van plan om na het eten nog iets te gaan doen, maar na het eten moe en futloos? Eet minder koolhydraten, of eet gewoon minder als je nog wat wilt doen na het eten. Of doe wat je wilt doen vóór het eten en eet wat later.

Tip 13:  Heb je er een beetje hulp bij nodig?

Maak dan een afspraak voor een consult. Één consult is meestal genoeg. Tijdens een consult wordt je energieveld 'schoongemaakt', oude emoties worden opgeruimd en trauma’s worden opgelost. En je kunt een amuletketting (of steen) kiezen om je motivatie steeds weer te kunnen oproepen. Daar zijn wel kosten aan verbonden.

Hoe kan ik je helpen gemotiveerd te blijven?

  • Veel onbewust gedrag wordt beïnvloed door ervaringen uit je jeugd. Ik help je die ervaringen op te lossen zodat het rustig voelt van binnen. Dan is het makkelijker gemotiveerd te blijven.
  • Heb je het gevoel dat je jezelf saboteert? De Innerlijke Saboteur is een lastige deelpersoonlijkheid. Ik kan je helpen deze een goede plek te geven zodat hij niet meer lastig is.
  • Ik help je je doel positief te stellen, vanuit een behoefte. Dan is het al veel makkelijker om het vol te houden; je wilt aan je eigen behoeften voldoen.
  • Je krijgt praktische tips waardoor het makkelijker wordt.
  • Als je een gemotiveerde deelpersoonlijkheid hebt ontwikkeld help ik je, die in balans te brengen met wie jij zelf bent. Deze deelpersoonlijkheid gaat je dan helpen ipv commanderen.
  • Ik help je met visualisatie je mindset te veranderen. Met visualisatie kun je vinden wat je nodig hebt.
  • Visualisatie kan je ook helpen tevreden te zijn met hoe het nu is. Je hoeft dan niet te werken aan het behalen van je doel, het voelt dan al oké. Als je dit leest kun je je niet voorstellen hoe diep dit gaat. En JUIST als je al tevreden bent kun je makkelijker wat meer sporten of wat minder snoepen of gamen.
  • Is jouw doel het overwinnen van een verslaving? Dan kan ik helpen die behoeften te verschuiven naar iets wat minder schadelijk is.

Wil je leren hoe je zélf je klachten aanpakt met visualisatie?

 

Ik ben Jackelien Cerrone.

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut.

Ik communiceer niet met je ratio maar met je onderbewuste.
Via het energieveld en het onderbewuste zoeken we de oorzaak van je klachten. Met helder waarnemen zie ik wat er gebeurd is.
Met energetische therapie brengen we je energieveld in balans.
En met visualisatie lossen we problemen op in het onderbewuste.
Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en hooggevoeligheid.

Meer over mij lees je hier.

 

Inspiratie en Tips: Bewustzijn & Zelfbewustzijn

Inspiratiemails: Ik wil jou inspireren.

Met inzichten vanuit het energieveld en het onderbewuste.

Mét tips en visualisaties waarmee je zelf aan de slag kunt. Die artikelen staan onder de knop Inspiratie. Nieuwe artikelen met tips verstuur ik als Inspiratiemails.  Direct in je mailbox, 1x per maand.  Gewoon gratis.

Schrijf je in voor de Inspiratiemail, en ik leg je uit hoe je in 60 seconden ontspant.

Je kunt ontspannen in 1 minuut. Je wilt iets dat direct verlichting geeft. Iets dat snel en makkelijk is, altijd en overal kan, en direct helpt. En dat heb ik voor je.

Bovendien krijg je bij aanmelding gratis:
*de beste Inspiratiemail-tips van de afgelopen 5 jaar
*de cursus Eenvoudig Mediteren!

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven