praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Waarschuwing: Ik ben niet aardig!

Een goede therapeut neemt de tijd, luistert zonder te oordelen, legt je in de watten… Ik niet.

Ik doe mijn best om mijn werk goed te doen. Maar ik doe niet mijn best om aan dit beeld te voldoen. Dat soort therapeuten zijn er al genoeg. Ik ben gewoon mijzelf. Dat mag jij ook. 

Ik neem niet de tijd om je op je gemak te stellen.

Ik leg je niet in de watten. Ik ben je moeder niet! Mensen moeten vaak uren reizen om bij mij te komen. Dan zeg ik niet: “Nou dat was gezellig, kom over een week maar terug”. Of heb je behoefte aan troost of bevestiging? Het is niet mijn taak om je dat te geven. Ik leer je hoe je het zelf kunt oplossen. 

Kleine stapjes? Niet bij mij.

Ik ben recht door zee. Ik geef je niet de tijd om je hele verhaal te vertellen. Om je emoties te doorleven. Ben je gek, die emoties wilde je toch juist kwijt? Je weet wel dat dat verdriet of die boosheid daar zit. Dan heeft het toch geen zin om er helemaal in te duiken? Juist als je het van een afstandje bekijkt zie je het allemaal veel helderder. We gaan direct aan het werk om je je beter te laten voelen. 

Je hoeft mij niet te vertellen hoe moeilijk het is of hoe het voelt.

Ik leg mijn handen op je schouders en ik voel het al. Ik weet vaak meer dan jij. Omdat jij het vergeten bent. Of omdat je een gedeelte niet (meer) wílt weten. En dat zie ik dan wel. Dus dat zeg ik dan ook.

Confronterend? Ja. Maar ook verhelderend.

En dan kun jij weer verder.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven