praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemail: Aarden of gronden is erg belangrijk.

Inspiratiemail: Aarden of gronden is erg belangrijk.

Auteursrecht: someman / 123RF Stockfoto

Aarden of gronden is erg belangrijk. Als je goed gegrond bent zit je beter in je vel. Maar ook bij lichamelijke of emotionele klachten is gronden belangrijk. Ik begin een behandeling altijd met gronden. Je kunt alleen oude troep loslaten als je gegrond bent. Anders blijft het bij je hangen. Vaak is na goed gronden al de helft van het probleem opgelost.

Als je niet goed gegrond bent is je energiesysteem verstoord. Die verstoring heeft gevolgen. Koude voeten, stress, boze buien, machteloosheid, angsten, onrust, slecht slapen en allerlei andere klachten kunnen het gevolg zijn van een slechte gronding. Zelfvertrouwen is ook lastig; hoe kun je stevig in je schoenen staan als je niet voelt dat je voeten hebt? Sommige mensen zitten maar half in hun lijf. Als je energetisch niet in je buik zit, dan wordt het ook lastig om zwanger te worden.

Er zijn 5 manieren om te gronden. 5 Niveaus. Dus er zijn 5 verschillende manieren waarop je slecht gegrond kunt zijn. MET het lichaam, IN het lichaam, met het basis-chakra, met het energieveld, en met het bewustzijn. Als in 1 van deze 5 een verstoring zit, dan wordt dat meestal wel opgevangen door de andere manieren. Als je op verschillende niveaus slecht gegrond bent is het beter voor al die methoden oefeningen te doen.

Grondingsoefeningen kunnen heel goed helpen bij heel veel klachten. Maar dan moet je wel de goede oefening voor het goede grondingsniveau doen. Je basis-chakra gronden heeft weinig zin als die al gegrond was. Aan de andere kant… als de grondingsoefeningen niet goed genoeg werken, dan is het blijkbaar nodig om een oorzaak op te lossen.

Maar als er ergens iets niet goed werkt, dan heeft dat een oorzaak. Die oorzaak moet ook worden opgelost. Die oorzaak kan lichamelijk, emotioneel, mentaal of spiritueel zijn. Of door een trauma uit een eerdere incarnatie. Ik kom het regelmatig tegen. Bv als je rug gebroken is in een eerder leven, dan kan op die plek nu nog een blokkade zitten. Nieuw lichaam, zelfde pijn. Door de blokkade stroomt de energie niet meer goed naar je onderlijf. Dan helpen grondingsoefeningen niet, dan moet je dat trauma oplossen.

Lees hier meer over gronden...

 

Dit artikel komt uit een Inspiratiemail.

Wat kun je hier nou zelf aan doen? Wil je ook de bijbehorende TIPS ontvangen, geef je dan op en ontvang de Inspiratiemail elke maand gratis in je mailbox, inclusief alle tips en oefeningen.

Leuke, helpende inspiratiemails trouwens. Die tomatensoep leek me ècht te helpen met aarden. En met mijn humeur. 

  1. Ik merk dat het gronden aanslaat, hij is rustiger zonder zwaarte. Hij doet nu al meer dingen uit zichzelf: huiswerk, een boek lezen, de schuurdeur achter zich op slot doen: eerst moesten we dat hem elke dag weer vertellen, nu komt het uit hem zelf. Al een hele verbetering wat ook hier meer rust geeft. De yoghurt-massage 's avonds vind hij hartstikke fijn, er is ook geen kans dat we dat vergeten, hij vraagt er zelf wel om!

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven