praktijk voor natuurlijk genezen

menu

HSP: Kun je hooggevoeligheid oplossen?

(In dit stuk maak ik onderscheid tussen hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid. Dit verschil geldt alleen voor deze pagina's want anderen maken dit onderscheid niet.)

Je hebt jezelf getraind om hooggevoelig te zijn, dus kun je het ook weer afleren.

Kun je hooggevoeligheid oplossen? Je kunt de oorzaak ervan oplossen. Je kunt je kwetsbaarheid oplossen. Je kunt de problemen die je ermee hebt oplossen. Je kunt er enorm veel verbetering in brengen! Je bent dan niet meer hooggevoelig, maar nog wel hoogsensitief.

 • Je kunt de overprikkeling stoppen door je aura onder controle te houden.
 • Je kunt je sterk en zelfverzekerd voelen, altijd en overal, door je energieveld stevig en gevuld te houden.
 • Je kunt de oorzaak oplossen in je onderbewuste, daardoor verdwijnt de drang om super-alert te zijn.
 • Door de oorzaak op te lossen verdwijnt de neiging om alle prikkels binnen te halen en vast te houden.
 • Je kunt met praktische tips en oefeningen de lastige situaties makkelijker aangaan.
 • Met simpele visualisaties voelt het beter op je werkplek, thuis, bij je schoonouders...
 • Als je hierdoor meer rust in je leven ervaart kun je makkelijker in je eigen energie blijven.
 • Als je beter in je vel zit kun je beter tegen straling en voeding.

 

Hooggevoeligheid is een energetisch probleem.

Als je hooggevoelig bent, dan is je energieveld te groot. Je bent niet alleen je lichaam, je bent je bewustzijn. En dat bewustzijn is een vorm van energie. Je kunt het zien als een wolk energie rond je lichaam. Bij HSP-ers is het energieveld veel te groot. Daardoor wordt de grens vaag. Je voelt niet meer goed waar de grens ligt tussen jouzelf en je omgeving. Alles gaat een beetje door elkaar lopen. Alles van de buitenwereld komt bij je binnen.

Sterke zelfbewuste mensen hebben een stevig energieveld. Die stralen uit: “Dit ben ik!”. Gevoelige mensen hebben een energieveld als een spons. Die zuigen de hele omgeving in zich op. Drukte, emoties van anderen, straling, alles wordt in het energieveld opgenomen. Je voelt dan niet meer “Dit ben ik”, maar chaos en onrust. Je bent jezelf kwijt.

 

 

Je kunt hooggevoeligheid afleren als je het op drie niveaus tegelijk aanpakt. Energetisch, in het onderbewuste (de oorzaak), en praktisch.


 

Energetisch: Zorg dat je energieveld klein en stevig is.

Wees geen spons. Ik laat je eerst je energieveld te voelen, en je maakt hem daarna kleiner en steviger. En vul hem met je eigen energie. Ik kan je daarbij helpen. Wil je het zelf doen? Op internet staan genoeg oefeningen om je energieveld te beschermen, maar bedenk wel dat deze alleen werken als je ook inderdaad je te grote aura kleiner maakt. Een beschermende bal van licht die je om je heen visualiseert kan je beschermen. Maar als je energieveld groter is dan die bal, dan werkt het natuurlijk niet!

Daarnaast moet je ook de oorzaak van jouw hooggevoeligheid aanpakken.

De 7 verschillende soorten oorzaken van hooggevoeligheid staan hier. Heeft het te maken met voeding of straling, probeer dan uit te vissen wáár je gevoelig voor bent, en probeer dat te matigen. Ban het niet helemaal uit je leven want dan kan het juist erger worden, zie hier.

Ligt de oorzaak van je hooggevoeligheid in de tijd dat je nog in de baarmoeder zat, of in je kindertijd, dan kun je dat met visualisatie of regressie oplossen. Let op dat je ook de link naar je hooggevoeligheid oplost, en niet alleen het trauma.

 • Ben je pas echt hooggevoelig sinds je burnout, dan is de oorzaak van de burnout ook de oorzaak van je hooggevoeligheid. En dat is niet de werkdruk of de rot-baas, maar de manier waarop jij er niet mee om kunt gaan. En dát kan iets uit je kindertijd zijn (trauma, sociaal, opvoeding). Dat eerste trauma moet ook worden opgelost!

Weet je niet wat jouw oorzaak was, dan is het handiger een afspraak te maken.

En tenslotte moet je ook de praktische problemen aanpakken.

Wanneer heb jij het meest last van je hooggevoeligheid? Bij je schoonouders? Op feestjes of vergaderingen? In de rij bij de supermarkt? Als je een lezing moet geven of als je baas komt vragen of je kunt overwerken? Als je de oorzaak hebt opgelost, en je kunt je energieveld beschermen, dan is het wel erg handig als je ook alvast visualiseert hoe je vanaf nu gaat reageren in de lastigste situaties. Zodat je niet in je oude gedrag vervalt als het lastig wordt.

 

Hoe doen we dat?

Als je een afspraak maakt help ik je je aura te beschermen, de oorzaak van je hooggevoeligheid te vinden en op te lossen, en ik geef je handvatten om er in het vervolg anders mee om te gaan. Dat alles kan meestal in één afspraak van een uur. Daarna moet je er thuis mee aan het werk. En op je werk en bij je familie. Na twee weken doen we een vervolgconsult om het af te maken.

 

 

 

Ik schrijf over hooggevoeligheid, positief denken, bewustzijn, relaties en opvoeden.

 • Elk nieuw artikel direct in je mailbox.
 • Elk onderwerp gezien vanuit vanuit het energieveld en het onderbewuste.
 • Met elke maand tips en visualisaties waarmee je zelf aan de slag kunt.
 • Een keer per maand.  Gewoon gratis. 
 1. Het was drie en een half uur rijden, maar wat ben ik blij dat ik gekomen ben. Het was zeker de moeite waard.
 1. Ik voel me uitstekend en overal gaat het beter met de nieuwe methoden die je me hebt laten zien. Ik ben er van overtuigt dat ik zo op een goede manier verder kan leven. Heel erg bedankt voor de sessies die mij daar bij geholpen hebben.
 1. Ik wil je nog even vertellen dat de oefeningen erg goed werkten, heel bijzonder. Ik voelde me gewoon sterk, tijdens het gesprek afgelopen woensdag. Ik kon ook bij mijn standpunt blijven, ben er blij mee. Ik hoop dit vaker toe te kunnen passen.
 1. Bij deze wil ik je heel graag bedanken voor je behandeling. Je hebt me maar 1 keer hoeven te behandelen, toen was er al resultaat. Super! Heel bijzonder dat je van alles over me wist te vertellen, dat je me tips gaf (d.m.v. visualisaties) en natuurlijk de bijzondere auratekening. Ik heb er veel aan gehad en nog steeds. Ook al werd het consult voor mij niet vergoed, het  was me echt meer dan waard!!! Ik kan het iedereen aanraden, ga naar Jackelien!!!
 1. Bedankt voor de visualisaties door sturen, ik heb het vandaag nog een keer gedaan en dat werkte weer heel sterk! De c.d. ook net ontvangen. Veel dank voor alles, voel nu wel dat het me heel goed doet.

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven