praktijk voor natuurlijk genezen

menu

HSP: Heimwee naar het Licht

Niet alleen de aarde evolueert, ook de mensheid evolueert.

Zielen komen steeds terug op aarde, in een nieuw lichaam. In een paar jaar maakt een kind dezelfde evolutie door als de hele mensheid in al die tijd: We ontstaan als eencellige in het water (baarmoeder), komen aan land (geboorte), leren te overleven, leren rechtop lopen, leren communiceren, en we worden uiteindelijk verstandige, bewuste volwassenen. Eeuwen geleden waren we vooral bezig met status, trots en macht. Nu leren we dat we niet vanuit het derde, maar vanuit het vierde chakra moeten leven; niet vanuit het ego maar vanuit het hart, op basis van gelijkheid en liefde. Dat lijkt het doel van onze levens op aarde.

Als je helemaal vanuit je hartchakra kunt leven ben je klaar op aarde, dan hoef je niet meer te reïncarneren.

Dan ga je naar de sferen waar licht en liefde is, waar iedereen gelijk is, waar iedereen zich met iedereen verbonden voelt, waar zielen communiceren via telepathie. Onbegrip of leugens zijn hier niet omdat je op een heel andere manier communiceert. Alles is hier direct duidelijk. Als je iets wilt weten dan zie je het en als je ergens wilt zijn dan ben je er direct. Hier gaan we allemaal naar toe als we zover zijn.

Nu zitten we op aarde in een kritieke tijd. Met zijn allen zijn we verantwoordelijk voor de keuzes die er gemaakt worden.

Over vaccinaties, multinationals, politiek, vluchtelingen, sociale zekerheid, milieu, dierenleed, terrorisme, criminaliteit, over gezondheidszorg, onderwijs, over samenwerking of oorlogen, over alles. Als we de technologische vooruitgang en de machtigste mensen, bedrijven of landen hun gang laten gaan kan dat niet gezond zijn voor de aarde en zijn bewoners. Even heel zwart wit: De mensen die nog leven vanuit hun ego komen steeds terug op aarde. Mensen die vredelievend zijn, vriendelijk, ruimdenkend en ruimhartig, die hebben op een gegeven moment hun lessen geleerd en hoeven dan niet terug te komen op aarde. Hoe ziet de aarde er dan uit over een paar generaties?

Dat is de reden dat heel veel zielen die eigenlijk niet meer hoefden te reïncarneren, toch weer terug kwamen naar de aarde.

Om hier te helpen met bewustwording, om de goede keuzes te maken, het goede voorbeeld te geven, goede opvoeding te geven, alles in goede banen te leiden. Dat zijn zielen die al een poosje in de sferen waren, die hoogsensitief zijn, open en eerlijk. Zij kwamen niet om iets te leren, maar om aan het werk te gaan. Idealisten, mensen met een missie. En dat kan ook heel klein zijn: bijvoorbeeld vriendelijk en optimistisch zijn en daarmee een voorbeeld zijn voor anderen. Een vriendelijk mens verlicht zijn omgeving.

Voor veel hoogsensitieve zielen die op deze manier terugkomen valt het behoorlijk tegen.

Zij waren zoveel liefde en harmonie gewend, en hier op aarde lijkt alles zo kil en afstandelijk. Hoewel zij geen karma hadden in de zin van problemen die moesten worden opgelost, was het aanpassen aan de aardse omstandigheden een probleem op zich. Veel van hen voelen zich niet thuis op aarde, en hebben heimwee naar de sferen waar ze vandaan kwamen. Veel van hen zijn zo overprikkeld dat ze niet in staat zijn normaal te functioneren. De aarde is zwaarder, pijnlijker, negatiever dan ze zich herinnerden. En daardoor kunnen ze allerlei lichamelijke en psychische klachten hebben.

Als jij zo’n ziel bent, dan herken je je in dit verhaal. Je voelt dat het waar is.

Je begrijpt nu waarom je je voelt zoals je je voelt. Maar dan weet je nu ook wat je kunt doen: Volg de stem van je ziel. Breng liefde, vrede, inzicht, wijsheid, zorg, kracht, vrijheid, waarheid, begrip, zuiverheid of vriendelijkheid in de wereld, gewoon door het in je dagelijkse leven te delen in je omgeving. Iedere glimlach maakt de wereld mooier. Volg je hart. Je zult merken dat je geïnspireerd bent als je gaat doen waarvoor je gekomen bent. Want jij bent nu op aarde maar veel van je zielsverwanten staan achter je en helpen je vanuit de sferen. Dat weet je wel. Je voelt het. Je bent niet alleen.

  1. Wauw, dank je wel voor deze mooie nieuwsbrief Jackelien, ben er door geraakt en geeft mij weer een mooi inzicht.
  1. Wat een prachtige nieuwsbrief weer. Die heimwee heb ik lang gehad, en steekt soms nog de kop op. Sinds ik een aantal jaren geleden de oorzaak van dit onbegrepen verdriet/heimwee-gevoel heb leren kennen, onder andere via de lichtyoga, kan ik er beter mee omgaan. Het lijkt wel of ik nu meer kan berusten in de kleine, aardse onbenulligheden die ik te doen heb in het leven. En ze voelen ook niet meer zo onbenullig. Ze horen erbij.

    Nu mijn oma overleden is, ben ik als mens verdrietig, maar mijn ziel is tevreden en blij. Ik heb haar ziel min of meer weer herenigd zien worden met die van mijn opa, en samen in de grote bron van Liefde. Ik probeer zo goed en zo kwaad als het gaat, voorzichtig in woorden uit te drukken bij de familie, hoe dat voelt. Dat ik voel dat haar ziel gelukkig is, en dat ze nu lacht om het feit dat zo opzag tegen de overgang. Gelukkig merk ik dat sommige familieleden hierdoor groeien in hun spirituele beleving. Maar er zijn er ook die me aankijken alsof ik op mijn achterhoofd ben gevallen..... Iedere aanzet die ik kan geven tot bewustwording bij anderen, is me dat meer dan waard, maar makkelijk is het niet. Want in dit aardse leven heb ik natuurlijk ook gewoon een ego! (waar ik gelukkig af en toe zelf heel hard om kan lachen!)

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven