praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Inspiratiemails: Hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit

Ben jij hooggevoelig of hoogsensitief? Of allebei? Doe de test

Hooggevoelig of hoogsensitief? Ik zie een duidelijk verschil.

Hoogsensitiviteit is een talent, hooggevoeligheid is lastig.
Wil je weten of jij hooggevoelig bent, of hoogsensitief? Of misschien allebei? Doe de test!

 

  1. Als er 1 iemand is die je kan leren effectief met hooggevoeligheid om te gaan, dan ben jij het wel! Bedankt voor alles!

 

Hoogsensitiviteit is gevoeligheid vanuit de chakra’s. Je bewustzijn en je zintuigen zijn sensitiever dan gemiddeld.

Je bent hoogsensitief als je chakra’s schoon en open zijn. Je bewustzijn en je zintuigen zijn daardoor gevoeliger, dan die van anderen. Je ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt meer dan anderen. Je ziet en hoort meer details. Je kunt je daar op afstemmen. Je bent fijngevoeliger, smaakgevoeliger dan anderen. Je kunt dus ook meer genieten van wat je ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt. Je richt je aandacht op dat wat jij wilt ervaren. Dus als je iets niet wilt ervaren, dan richt je je aandacht gewoon op iets anders.

Hooggevoeligheid is gevoeligheid door een te grote aura. Daardoor ben je meer kwetsbaar dan gemiddeld.

Je bent hooggevoelig als je aura gevoeliger is dan die van anderen. Je aura is een wolk energie om je heen, die bestaat uit verschillende lagen. Het is de energie die je zelf uitstraalt. Het is je eigen ruimte. De grens van je energieveld zou de grens moeten zijn, tussen jou en de buitenwereld. Als dat energieveld te groot is, vervaagt die grens. Dan voel je de buitenwereld binnen komen. Je hebt last van prikkels zoals onrust, lawaai, ruzie, kou. Je voelt  de energie van anderen. De emoties van anderen. Het komt in jouw energieveld, en dus verstoort het je rust.  

  1. Ik heb een week geleden een consult gehad voor hooggevoeligheid. Het gaat op dit moment wonderbaarlijk veel beter, ondanks dat de behandeling zeer heftig voor me was. Ik voel totaal geen gejaagdheid meer, en kan de omgeving veel duidelijker op afstand houden en het voelt in het algemeen veel beter.

 

Hoogsensitiviteit hoeft geen probleem te zijn. Hooggevoeligheid is dat wel.

Hoogsensitieve mensen staan positief en bewust in het leven. Mensen die hoogsensitief zijn kiezen voor een prettige omgeving. Hun energie is van een hogere trilling. Als iets niet prettig voelt gaan ze dat uit de weg. Ze zijn zelfbewust en eigenwijs genoeg om zich prima te redden.

 

Hoogsensitiviteit is een talent, hooggevoeligheid is een verhoogde kwetsbaarheid.

Als je hooggevoelig bent, voel je je kwetsbaar. In allerlei omstandigheden. Op je werk, op feestjes, in het verkeer, in de supermarkt. Overal komen de prikkels in jouw energieveld binnen. Ze brengen je uit balans. En het blijft allemaal in je energieveld hangen. Je zit dan vol energieën, die niet van jou zijn. Eigenlijk voel je je alleen helemaal jezelf, als je alleen thuis bent. Of in de natuur. Mensen die hooggevoelig zijn, zitten vaak in een constante staat van stress. Alles wordt al snel teveel. Je bent uit balans. Je vindt het moeilijk, voor jezelf op te komen. Om nee te zeggen. Je vindt het lastig mee te draaien, in de hektiek van de wereld. En als de stress te lang duurt, ligt een burn-out op de loer. Een beetje kort door de bocht, maar ‘hoogsensitief’ kun je lezen als ‘fijngevoelig’. En ‘hooggevoelig’ kun je lezen als ‘overgevoelig’.

 

Als je hoogsensitief bent kun je door teveel stress hooggevoelig worden.

Zie hooggevoelig door stress en de 9 oorzaken van hooggevoeligheid.
Andersom, als je hooggevoelig bent kun je daar iets aan doen, zodat je (weer) hoogsensitief wordt.

 

Ben jij hooggevoelig of hoogsensitief? Of allebei? Doe de test

 

 

Meer lezen?

Inspiratiemails: Hooggevoeligheid & Hoogsensitiviteit


 

 

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven