praktijk voor natuurlijk genezen

menu

Wat is een energieveld, en hoe ziet het er uit?

Het energieveld bestaat uit 4 auralagen, 7 chakra's, meridianen en acupunten.

De AURALAGEN, dat zijn de verschillende soorten energie die je uitstraalt.
De CHAKRA'S zijn grote energie-centra die het lichaam met alle lagen van de aura verbinden.
MERIDIANEN zijn energie-riviertjes die in vaste banen door de eerste auralaag, vlak over het lichaam lopen.
ACUPUNTEN zijn kleine energie-centra op die meridianen.
 

De 4 auralagen

De blauwe laag dicht bij het lichaam is het etherische veld. Die zegt iets over je lichamelijke energie.
De oranje laag is het emotionele veld. Op aurafoto's zie je daarin allerlei kleuren. Die zeggen iets over hoe je je voelt. In deze tekeningen laat ik alleen zien, hoe groot die laag is. Daarom kleur ik hem standaard oranje.
De gele laag is het mentale veld. Je denkwereld.
En de buitenste blauwe laag is de grens van je persoonlijke energieveld.

Verder heb je 7 chakra's.

  • Het rode chakra laat zien of je goed gegrond bent. Het zegt iets over 'thuisvoelen', veiligheid en hechting.
  • Het oranje chakra laat zien in hoeverre je aanvoelt en aftast. Het zegt iets over 'erbij horen' en jezelf durven zijn.
  • Bij het gele chakra komt de wereld binnen, met al zijn drukte. Het heeft ook te maken met wat je wilt. Ambitie.
  • Het groene chakra is het hartchakra. Vaak zit hier oud verdriet vast.
  • Het blauwe chakra laat zien of je je emoties gemakkelijk uit, of je voor jezelf opkomt.
  • Het paarse chakra laat zien of je helder 'ziet'. Inzicht, visie, inspiratie, concentratie.
  • Bij het witte chakra boven op het hoofd komt de fijnstoffelijke energie binnen. Het is de verbinding met inspiratie en spiritualiteit.

Een gezond energieveld

Zo ziet een 'perfecte' aura er uit. Zo ziet het er uit als je gezond en gelukkig bent.
 

Een hooggevoelig energieveld

Zo ziet een energieveld er uit bij hooggevoeligheid. De buitenste auralaag is veel te groot. Daardoor wordt hij zwak. Je bent te open en je krijgt te veel prikkels binnen. Je bent je grens kwijt.

Als de buitenste auralaag te groot is wordt het emotionele veld dat vaak ook. Dat wordt je nieuwe grens. Maar je bent sneller emotioneel geraakt. En je hebt heftigere emoties.

Hooggevoelige kinderen hebben vaak het maagchakra (geel) ook wijd open staan. Daardoor wordt het kind onrustig, angstig, druk. Nóg meer prikkels. Volwassenen kunnen dat chakra meestal beter in de hand houden.

Energieveld met blokkades

In dit energieveld zitten een paar blokkades. Het oranje chakra is behoorlijk uit balans. Het chakra stroomt niet goed. Alle energie van dit niveau blijft hangen. Zowel voor als achter. Zo te zien heeft deze persoon rugpijn en menstruatieklachten. In het gele maag-chakra zit een flinke blokkade. dat zal voelen als een steen in de maag. Waarschijnlijk zijn dat oude emoties die zijn vastgekoekt.

En in de nek zit een blokkade. Misschien heeft deze persoon nekpijn. Misschien alleen een stijve nek.

Door zo'n nekblokkade kun je ook hoofdpijn krijgen. In het hoofd zelf is niets aan de hand. Maar door de blokkade kan de energie niet goed doorstromen van hoofd naar beneden. Dan wordt het te vol in het hoofd. Dat kan druk of pijn geven.

Depressie

Zo ziet een energieveld er uit als je een depressie hebt. Meestal zijn alle kleuren flets. Het hartchakra en het maagchakra zijn meestal onderactief of geblokkeerd. Er zit donkere energie in het hartgebied, óf in het hoofdgebied, óf allebei. Vaak ook een donkere blokkade op de rug, achter het hart. Veroorzaakt door het geblokkeerde hartchakra, of door het gevoel een te zware last te moeten dragen. Als het emotionele veld donker is voel je de depressie vooral in de emoties. Als het mentale veld donker is zit de depressie vooral in het denken. Vaak zijn beide donker.

 

ADHD in de aura

Zo ziet een energieveld er uit bij ADHD. De aura is te groot, zoals bij hooggevoeligheid. Daarnaast komt de aura aan de onderkant omhoog. Daardoor ben je erg slecht gegrond. Je kunt je drukte niet laten afvloeien. Emoties zijn daardoor heftiger. Meestal staat bij ADHD het derde (gele) chakra te ver open. Ook hier krijg je te veel prikkels te hard binnen. Kortom veel meer binnenkomende prikkels, en die kun je niet kwijt door een slechte gronding. Dat verklaart de drukte bij adhd.

Vaak staat ook het voorhoofdschakra (paars) te ver open. Dat verklaart concentratieproblemen.

Autisme

Bij autisme is het emotionele (astrale) veld groot en vast. Het wordt afgeschermd, als een muurtje om je heen. De buitenste laag van de aura is veel te groot en te open. Net als bij hooggevoeligheid. Iedereen met autisme is hooggevoelig. Vaak is dat aan de buitenkant niet te zien. Omdat je de muur van het emotionele veld voelt. Daardoor lijken mensen met autisme soms onbereikbaar of ongevoelig.

Het is juist andersom: Omdat ze zo extreem gevoelig zijn moeten ze zich wel afsluiten. Dat lukt niet met de buitenste laag. Daarom doen ze dat met de astrale laag.

Overspannenheid

Bij overspannenheid stroomt alle energie omhoog, ipv naar beneden. Energiegebrek in het onderlijf, en teveel energie in het hoofd. De emotionele laag en de mentale laag van de aura zijn vervuild. Niet helder. Donkere plekken.

De onderste chakra's zijn minder aktief. Het voorhoofdchakra staat meestal te wijd open. Daardoor concentratieproblemen. Soms staat dit chakra juist te weinig open. Dan is er een leeg of watterig gevoel in het hoofd.

Burn-out

Bij een burn-out ziet de aura er hetzelfde uit als bij overspannenheid. Maar dan met blokkades rond het hoofd. Dit is energie met rode kleuren. Die kleuren horen in het onderlijf thuis, niet in het hoofd. Het is energie van de verkeerde soort. Daardoor is denken lastiger. Warrig. Vergeetachtig. Niet op woorden kunnen komen...

Bij overspannenheid stroomt alle energie omhoog, ipv naar beneden. Dat is energie uit de auralagen. Als deze energie óók op raakt, dan trek je energie van andere chakra's naar het hoofd. En dat werkt niet zo goed. Dan is het een burn-out.

Nieuwste artikelen:

Deze website gebruikt cookies voor de registratie van statistieken: Verberg deze melding

naar boven